Diverse

M-ai avut. Dacă te-ai fi grăbit, m-ai fi prins.

whip_my_hair_by_delskooo-d4orerl

Încă de când mi-ai povestit trecutul tău, m-ai avut. Am un talent de-a fi atrasă de oamenii cu o inimă sucită. Faptul că am putut fi eu, fără ascunzişuri, fără artificii, fără eforturi, m-a făcut să îmi placă prezenţa ta.

Aşa că m-ai avut. Şi când mi-ai zis de planurile tale, şi când mi-ai împărtăşit visele, şi când am râs cu lacrimi până nu am mai avut aer.

Şi când am lucrat împreună, construind ceva. Şi când te chinuiam. (Îmi place să chinui oamenii, ai observat?). Şi când m-ai certat că sunt încă un copil şi îi las pe alţii să profite de asta. Şi când mi-ai spus că nu mai vrei să auzi de mine.

Am râs atunci şi-am ştiut că… eşti unul din puţinii care ţipă că nu vrea să mă mai vadă şi mă amuză. Că ştiam că nu e adevărat. Şi n-a fost. Nici prima oară, şi nici a doua, vezi?

Te-am lăsat şi pe tine să-ţi dai seama că mă ai. Un pic, nu tare mult, că ţie îţi place misterul. Eşti unul din acei bărbaţi care preferă vânătoarea. Şi ţi-ai dat seama. Însă în loc să te bucuri, te-ai speriat. Nu-i nimic, m-am obişnuit. Ai început să-mi povesteşti de ce frumoasă prietenie avem, şi cum nu o putem strica. Şi mă uitam la tine şi mă gândeam ce conversaţie fără sens, pentru că oricum o prietenie dintre un bărbat şi o femeie niciodată nu durează mai mult decât câţiva ani. Iar asta e mult. Desigur, sunt şi excepţii. Dar mult prea puţine.

M-ai avut până într-un moment, când am deschis ochii mai bine, şi-am decis să te privesc la rece. Atunci nu m-ai mai avut.

Am realizat că nu mai sunt dispusă să lupt pentru atenţia nimănui. Că nu mai vreau să conving pe nimeni că merit iubită. Că nu vreau să mă compari şi să mă compar cu nici una din fetele care-ţi calcă pragul. Că nu vreau să mă gândesc de trei ori înainte să-ţi scriu sau să te sun, că poate te prind într-un moment nepotrivit. Că trebuie să-mi ascund dorinţele, numai pentru că tu nu eşti pregătit pentru ele.

N-am să neg, îmi placi. Poate că prea mult. Însă mai mult mă plac pe mine, şi nu-mi permit să mă mai joc cu inima mea. Am făcut-o o dată, şi încă încerc să o fac să mă ierte că am îndrăznit să o pariez la un joc de noroc.

Mie îmi place spontaneitatea, dar nu-mi place incertitudinea. Am trăit incertitudinea, şi m-a secat. M-a golit. Însă am revenit la viaţă.

Păcat, m-ai avut.

Dacă te-ai fi grăbit, m-ai fi prins…

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

15 Comments

 • avatar image

  Liana

  aug. 17, 2015

  Reply

  Ești incredibilă Alina. :) Ador articolele tale, simplitatea și sensibilitatea ta. Multă inspirație în continuare și tot ce-ți dorește sufletul.

  • avatar image

   Alina

   aug. 17, 2015

   Reply

   Mulţumesc mult de tot, Liana!

 • avatar image

  Denisa

  aug. 17, 2015

  Reply

  Waw Alina,mă regăsesc în fiecare rand din aceasta postare. Ești specială ☺.

  • avatar image

   Alina

   aug. 17, 2015

   Reply

   Mă bucur. Îţi mulţumesc, Denisa :d

 • avatar image

  Dapixx

  aug. 18, 2015

  Reply

  Draga mea, esti un exemplu de povestire epica, cu tendinte spre tragi-comedie! Si o spun cu cel mai amuzat zambet pe fatza, fara nici cea mai mica intentie de ironie! Ia sa vedem explicatia... Pe scurt, o inima navalnica si prea-plina de sentimente, care atunci cand nu simte, incearca sa rationalizeze; nu tu, femeia din text. Ma amuz copios cand aud o femeie - dragul meu, ma poti insela, dar cu o femeie mai buna decat mine! Unele poate chiar cred ceea ce zic pe moment, din apreciere de sine sau bazandu-se pe buna credinta a partenerului, pe orgoliul lui de mascul care nu se vinde pe orice.... Dar revin, o femeie pana in varful unghiilor vrea SA SIMTA! Sa simta pasiunea, sa simta melancolia, sa rada si sa planga in acelasi timp cu obiectul adoratiei in fata ochilor! URASTE indiferenta si se uraste pe sine daca simte indiferenta, mai ales de la persoana pe care o apreciaza! Clar o femeie a gandit-o - iubeste-ma, raneste-ma, numai nu ma ignora! O femeie cu adevarata ce este ea nu va pleca armele in fata tipului ala misterios, caer o tine in sah starnindu-i sentimente contrare; o va face un timp scurt, incercand sa lupte cu acealasi arme; dar e o iluzie, sa incerci a fi mai rationala, mai cognitiva, mai filosoafa, cand toata viata ai invatat sa vezi oamenii ca relatii intre persoane, si nu ca simple caractere cu aptitudini. Singura femeie inteligenta in situatia descrisa este cea care abandoneaza lupta, refuza definitiv proximitatea cu ferocele mascul si cauta pe cineva care sa fie "de citit" si care poate fi "indreptat" de la tabieturile si obiceiurile masculine egoiste! Dar cate au puterea sa spuna nu hotarat masochismului si sentimentului coplesitor dulce-acrisor?!

 • avatar image

  Alex

  aug. 18, 2015

  Reply

  Unde sunt femeile ca tine ? De ce dispar ? Esti ceva altceva,de nedescris. Felicitari pentru ceea ce esti,pentru ce exemplu de urmat esti,pentru femeia din tine,felicitari !

  • avatar image

   Alina

   aug. 18, 2015

   Reply

   :) Mă flatezi, mulţumesc tare mult, Alex!

 • avatar image

  ingeralb

  aug. 18, 2015

  Reply

  Superb...atat de simplu si totusi minunat. Si pentru mine descrie exact starea prin care trec acum..Esti minunata!

  • avatar image

   Alina

   aug. 18, 2015

   Reply

   Îţi mulţumesc! :)

 • avatar image

  Marina

  aug. 18, 2015

  Reply

  Sunt atinsa! E exact ce simt si aproape i-as trimite textul! Dar ce sens ar mai avea, daca nu stie toate astea dupa atata timp? Felicitari pentru cum scri!

  • avatar image

   Alina

   aug. 18, 2015

   Reply

   Marina, poate că nu strică să-i spui ce simţi :)

 • avatar image

  andrei

  aug. 18, 2015

  Reply

  Frumos...ai talent,cu o masura de adevar,dar oare nuvte refereai la prieteniile care dureaza atat de putin,la superficialitate...lupta Alina,pentru el,daca vrei sa nu fie limitata prietenia si dragostea ta...sa iti placa de el mai mult decat de tine...prea multa superficialitate si sentimente ieftine,in reducere...ofera dragoste totala poate cineva ,undeva trebuie sa invete iubirea.Fi binecuvanta

  • avatar image

   Alina

   aug. 18, 2015

   Reply

   Andrei, în momentul de faţă nu am pentru cine lupta. Scopul meu nu este de a determina pe cineva să mă iubească, ci de a face viaţa altora mai frumoasă, de a-mi consuma energia în scopuri bune.

 • avatar image

  andreea

  aug. 18, 2015

  Reply

  unde e butonul de share pe facebook? :(

 • avatar image

  Ionut

  sept. 07, 2015

  Reply

  Heh, dragostea neimplinita este cea mai mare dragoste. Ideile curg siroaie, te analizezi de 10 ori si gasesti 100 de explicatii. Apoi scrii frumos. Acest lucru denota inteligenta. Partea proasta este ca aia prostii au parte de fericire,deoarece nu se gandesc atat de mult. That's the crude reality!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.