special pentru voi

„M-am plictisit”

Vizite: 13772

Am scris şi-am şters, iar am scris un articol întreg şi din nou l-am şters. Asta pentru că acum nu pot să fiu cu sufletul deschis. Nu pot să-l las să fie transparent, să alerge pe foaie cu cuvintele pe care el le doreşte. Pur şi simplu nu am putere să dau explicaţii sau să mă justific. Ciudat nu, cum uneori avem în noi unele sentimente, pe care nu putem sau nu e momentul să le exprimăm. Dar, începând cu subiectul meu, am observat că în ultimul timp, suntem plictisiţi. Atât de plictisiţi, încât ne e greu şi să căscăm.

Am plictisit să tot mergem zi de zi la serviciu sau la facultate, mereu pe acelaşi drum, spre aceeaşi clădire. Ne-am plictisit de vremea de afară, de zăpadă sau de ploaie, şi parcă am vrea ceva diferit de această dată. Veşnic purtăm aceleaşi discuţii, vedem aceeaşi oameni şi auzim aceleaşi poveşti. Cărţile nu ni se mai par interesante, filmele nici atât şi ne plimbăm dintr-o parte în alta pentru că ne-am plictisit. Şi oh, ne-am plictisit atât de tare, încât am face orice numai să ieşim din această stare. De câte ori auzim pe cineva plângându-se, dăm ochii peste cap şi zâmbim ironic pentru că ne-am săturat de atâta smiorcăit. Dacă nu e al nostru, nu vrem să-l auzim. Pufnim când auzim câte o poveste de dragoste, pentru că deja s-au învechit, am zice noi. Iar, dacă nu avem parte de una, de ce am vrea să o auzim pe a altora?

Ne-am plictisit de veşnicile argumente aduse în favoarea sau contra unui lucru. Dăm din umeri osteniţi şi parcă ne-am săturat şi să ne rugăm pentru cei pierduţi. De voie, de nevoie, mai de ochii lumii, mai pentru că ne simţim vinovaţi, spunem o rugăciune scurtă după care ne ridicăm de pe genunchi cu greutate, de parcă am mutat munţii din loc. Dacă-l întrebi de ce şi-a înşelat soţia, spune că relaţia lor a devenit prea monotonă. De ce şi-a înşelat soţul? Pentru că era plictisită, el nu-i acorda suficientă atenţie. Bine, bine, dar ce e de făcut în aceste situaţii? Ce să facem atunci când nimic nu ni se mai pare interesant? Simplu! Trezeşte-te dimineaţa şi priveşte-te în oglindă. Te-ai plictisit să-ţi vezi chipul? Cum ar fi dacă nu l-ai mai putea vedea? Tot ai mai fi plictisit? Poate că mâncarea care ţie nu-ţi mai place, altul ar venera-o. Iubita pe care tu o priveşti cu ochi indiferenţi, ar putea fi muza altuia. Tu ai un serviciu, altul îşi caută de luni întregi unul. Ceea ce pe tine te plictiseşte când auzi, altul nu poate auzi. Nu te mai lăsa prins în capcana plictiselii, şi-aşa sunt îndeajunşi acolo!

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

special pentru voi

Dragă Românie…

Draga mea Românie.... Te-am iubit cu înverșunare încă de când am început să mă îndrăgostesc de cuvintele tale. În c...

Social / special pentru voi

Unde este dragostea?

În săptămâna care a trecut, i-am întrebat pe invitații mei din emisiunea pe care o prezint, ce consideră ei că le lipsesc ...

12 Comments

 • avatar image

  Calin Valean

  dec. 07, 2011

  Reply

  Problema plictiselii poate fi si mai adinca decit ceea ce ai prezentat tu si solutia este la indemina dar nu usor de aplicat. Daca ne uitam la nevoile care sunt un jurul nostru si am incerca sa facem ceva, orice, pentru cei care au nevoie de un cuvint de incurajare, o vorba buna, un sfat, o idee, o mina de ajutor chiar si material, nu am avea timp sa ne plictisim, iti spun eu. Pentru ca atunci cind de daruiesti altora in mod constant, ai nevoie tu insuti de echipare iar asta cere un efort care culmea, inlatura plictiseala.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   dec. 07, 2011

   Reply

   Ai dreptate. Problema este mult mai adâncă... şi ultiam frază, merită toţi banii:)

   • avatar image

    Calin Valean

    dec. 07, 2011

    Reply

    am furat claritatea in exprimare de la altcineva :) ideea o stiam dar nu asa clara.

 • avatar image

  Stefania

  dec. 07, 2011

  Reply

  Multumesc, am avut nevoie sa fiu trasa de urechiuse...

  • avatar image

   Alina Ilioi

   dec. 07, 2011

   Reply

   Nu pot să spun cu toată plăcerea pentru că probabil a durut dar... :D

 • avatar image

  EMILIAN

  dec. 07, 2011

  Reply

  Aceasta plictiseala de multe ori se transforma in rutina ,....ne intrebam mereu de ce !' ,...este un servici sigur , sunt banii atat de necesari traiului , melancolia cresterii ca ani si constientizarea acestora , responsabilitatile si singuratatea deciziilor . Dar ! , tu spunea-i mai deunazi sa ne vedem mai inalti si mai puternici in luciul oglinzii ! Si ,,plicisul,, are rolul sau ,ne face sa constientizam trairile noastre......

  • avatar image

   Alina Ilioi

   dec. 07, 2011

   Reply

   Aşa este...

 • avatar image

  fj13

  dec. 07, 2011

  Reply

  Buna. Nu stiu daca am mai comentat vreodata (parca o singura data),desi citesc gandurile de multa vreme,dar acum nu m-am putut abtine. Adeseori ma intreb "oare cum o fi sa te plictisesti"?. Cum? Cand aud amici, tineri, mai putin tineri, batrani, dar mai ales copii spunand "m-am plictisit", ma apuca o stare si imi vine o alta intrebare "oare nu-s eu normala, de n-am trait senzatia de plictiseala?"

  • avatar image

   Alina Ilioi

   dec. 07, 2011

   Reply

   Sinceră să fiu, şi eu m-am plictisit de câteva ori... recunosc. Nu e un sentiment plăcut deloc, nici nu ar trebui să-l avem:)

 • avatar image

  Valentina

  dec. 08, 2011

  Reply

  Soluţii ale plictiselii :D schimb activitatea, să fac activitatea de bază într-un mod diferti decît am făcut pînă acum, încerc să fac ceva nou, sau un lucru pe care nu l-am făcut demult; cărţi motivaţionale, discuţii cu prietenii, dar în primul rînd îi spun LUI tot :D :D :D :D :D

  • avatar image

   Alina Ilioi

   dec. 09, 2011

   Reply

   Aşa daaa... bune soluţii, demne de urmat:) Şi să nu uităm: să dăruim din timpul nostru şi altora

 • avatar image

  hgmhjm

  dec. 21, 2011

  Reply

  foarte tare ....nu inteleg nimik in fine asta este sunt o....analfabeta sa nu te gandesti la altceva alinoooo hai paaa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.