special pentru voi

Mă simt datoare să fiu fericită

Zilele acestea m-am uitat la ceva filmuleţe la care mi-au dat lacrimile. Am privit oameni cu dizabilităţi, mai optimişti şi mai fericiţi decât mulţi dintre noi. Şi care au realizat şi mai multe. Şi atunci, am stat, m-am gândit, am analizat şi am hotărât: mă simt datoare să fiu fericită. Şi acesta e un lucru bun. Mă simt datoare pentru că sunt sănătoasă, am o minte sănătoasă(cel puţin aşa îmi place să cred) şi nu duc lipsă de nimic.

Da, de azi înainte, când voi deschide ochii dimineaţa, vreau să-mi plătesc datoria. Datoria faţă de toţi ceilalţi care sunt mult mai fericiţi şi totuşi au mai puţine motive. De atâtea ori am fost încurajaţi de oameni care au avut mai multe probleme decât noi. De numeroase ori se întâmplă acest scenariu figurativ: un om se plânge că nu are pantofi, unui om fără picioare. Şi da, cam asta facem noi zilnic. Ne plângem că muncim prea mult, unui om imobilizat la pat. Ne plângem de degetele prea groase unuia care nu are mâini. Şi ne place. Ne place să ne plângem pentru că asta parcă ne motivează să mergem mai departe, nu? Ne-a intrat în sânge, e deja o obişnuinţă. Numai că, oameni buni, noi suntem datori. Avem de plătit o datorie atât de mare! Eu am hotărât să-mi plătesc datoria de a fi fericită chiar de astăzi. Nu mai vreau să mă plâng de toate lucrurile, să fiu nefericită fără un motiv major şi să nu lupt pentru visele mele. Nu mai vreau ca feţele zâmbitoare din societate să fie doar acelea care au dreptul să plângă. Tu când vei începe să-ţi plăteşti datoria?

httpv://www.youtube.com/watch?v=W86jlvrG54o&feature=youtu.be

httpv://www.youtube.com/watch?v=GrV_ZvwZRvw&list=FLxwcsfodUtiNtqFu-r-s1pg&index=2

httpv://www.youtube.com/watch?v=oV8-ggkBNeE&feature=related

Citeste si:

special pentru voi

Prin ce te mai deosebești TU de RESTUL?

Săptămâna trecută am fost rugată de un cont creștin de pe Instagram să mă filmez 2-3 minute timp în care să transmit câ...

special pentru voi

De zeci de ori femeie

”Nu mi-ar plăcea să fiu femeie”, îmi aduc aminte de spusele unui verișor de-al meu. ”Păi ce viață aveți voi mă, câ...

9 Comments

 • avatar image

  lala

  sept. 13, 2011

  Reply

  ce adevarat articol!!! cate motive avem sa fim multumitori, dar noi nu facem altceva decat sa ne plangem! astfel de articole si filmulete ne fac sa ne oprim din drum, si sa ne intrebam: 'ce e in neregula cu noi?' multumim pt postare :)

 • avatar image

  Ioana

  sept. 14, 2011

  Reply

  Si eu ma simt datoare sa iti spun sa te lasi de scris. O faci foarte prost. Sau poate inveti cum se face si atunci te voi citi cu placere

  • avatar image

   Alina Ilioi

   sept. 14, 2011

   Reply

   Draga mea, m-ai îndatorat cu obligaţia de a te ruga să părăseşti pagina. Nu-ţi place, ieşi afară! Cu plăcere am spus-o

   • avatar image

    Andrei

    sept. 14, 2011

    Reply

    Nu ştiu, ce văd unele persoane, defet la tot ce este postat! Din punctul meu de vedere, chiar e ceva frumos, în care ai posibilitatea să te regăseşti în tot aceea ce este scris. Şi cum ai spus şi tu Alina, "Nu-ţi place, ieşi afară!" Susţin ce ai adresat!

    • avatar image

     Alina Ilioi

     sept. 14, 2011

     Reply

     Stai liniştit Andrei. Unora, vidul din creier le strigă: "Umple-mă, umple-mă!" :D Mulţumesc frumos

  • avatar image

   lala

   sept. 15, 2011

   Reply

   sunt foarte curioasa ce inseamna sa inveti sa scrii pentru domnisoara/doamna ce a lasat un comentariu asa dragut.

   • avatar image

    Alina Ilioi

    sept. 15, 2011

    Reply

    Cu asta se ocupă ea. Am mai văzut de la dumneaei, pe alte siteuri, comentarii asemănătoare. Cu un limbaj de lemn, vulgar şi de neapreciat. Ce să-i faci...nu sunt pe stilul ei:D

    • avatar image

     lala

     sept. 16, 2011

     Reply

     :D sa faci astfel de comentarii, trebuie ori sa fii desavarsit in arta scrisului, ori sa nu stii nimic.

 • avatar image

  Andreea

  mart. 31, 2015

  Reply

  Nu imi dati apa la moara domnisoarei care critica, o face, probabil, din frustrare. Nu poti fi atat de josnica in ceea ce priveste talentul unei persoane. Daca un om nu ar scrie bine si pe sufletul altora, nu ar primi atat de multe aprecieri si nici nu as simti eu nevoia, precum cititor, sa ii vizitez zilnic pagina pentru a vedea ce articole a mai postat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.