Diverse

Măcar să încerc

          „Măcar să încerc, ce am de pierdut? Dacă este El, alesul? Dacă este Ea, aleasa?” spuse cel care, câteva luni mai târziu, câteva săptămâni chiar… plângea singur în cameră. „Nu ştiu ce a fost în capul meu, m-am grăbit” îmi povestea un prieten care încerca să-şi explice ce nu a mers bine în relaţia lui. „Am crezut că e ea. M-am lăsat prins de magia momentului, mi s-a părut potrivită şi m-am gândit că ce am de pierdut dacă încerc?” adăugă el pus pe gânduri. Cu câteva luni în urmă, aceeaşi problemă. Un alt personaj, aceeaşi problemă. „Ştii Alina, am avut atât de multe relaţii, am încercat de atâtea ori să văd ce-o ieşi, încât nu mai pot… iubi. Nu mai pot simţi. Aş da orice ca inima mea să tresară, să… nu mă mai simt atât de obosit, de secat”.

    Am tot fost acuzată de oameni, prieteni, familie că aş fi prea pretenţioasă. Mi s-a spus că poate sunt cam irealistă, că gândesc prea mult şi că acest lucru nu îmi face bine. Câteodată am fost ispitită să le dau dreptate. Alteori, când lucrurile pe care le-am gândit s-au adeverit, m-am bucurat că am „măcinat” gândurile atât de bine. Da, am fost şi eu îndrăgostită. Ar fi inuman să spun că nu am fost. De puţine ori, e adevărat, dar am fost. Şi eu am fost tentată ca atunci când m-am îndrăgostit, să încep o relaţie cu acel băiat. Şi totuşi… mi-am spus să mai aştept puţin. Să nu fiu impulsivă, ci să mai dorm o noapte şi să văd care sunt sentimentele mele atunci când mă trezesc. Să aştept. Urăsc să aştept, dar învăţ, pentru că am observat că aşteptarea nu poate decât bine să facă unui om. Niciodată nu am avut de pierdut atunci când am spus că vreau să mai aştept, că vreau să văd dacă e doar ceva de moment, sau de durată. Pentru că nu am spus „măcar să încerc”, nu înseamnă că nu sunt o persoană care nu-şi asumă riscuri. Înseamnă că sunt o persoană care atunci când îşi riscă inima, vrea să ştie că merită.

    De ce acest „măcar să încerc” te bagă în belea? Pentru că mai repede decât crezi, te trezeşti într-o relaţie care poate că nu duce nicăieri, te trezeşti într-o relaţie în care nici măcar nu-l cunoşti pe cel de lângă tine şi nici măcar nu mai ştii dacă într-adevăr este ceea ce tu îţi doreşti.  Acest ispititor „măcar să încerc” te târăşte într-o dependenţă de relaţii, te târăşte într-un cerc vicios, în care standardele tale coboară şi dorinţa de a fi iubit e tot mai intensă. „Măcar să încerc” ăsta îţi dă impresia că dragostea e ca şi jocurile de noroc: dacă tragi lotul câştigător, eşti un victorios. Dacă nu, trebuie doar să-ţi cumperi mai multe bilete. Dragostea nu e aşa: dragostea niciodată nu va fi de felul „dacă nu e asta, e cealaltă”. Data viitoare când ţi se va părea cineva interesant, când o flacără parcă s-ar aprinde, aminteşte-ţi că acest blestemat „măcar să încerc” poate să te secătuiască de sentimente, de puteri şi te poate transforma într-o persoană care se mulţumeşte şi cu acel ceva care se apropie de idealul iubirii, dar nu e iubirea.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

Diverse

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității. Alina Ilioi Mureșan: Așa...

11 Comments

 • avatar image

  Vlad_AR

  sept. 24, 2012

  Reply

  Doamne Dumnezeule, deci mai e o speranta! Exista mai multe persoane care gandesc la fel!

  • avatar image

   Alina

   sept. 27, 2012

   Reply

   Există Vlad. Deci... tot înainte!:d

 • avatar image

  Andreea

  sept. 24, 2012

  Reply

  Buna Alina. Ma bucur sa vad ca gabdesti la fel si tu. Te rog sa-mi dai un sfat... Am fost singura o lunga perioada, ma simteam foarte bine. Dar a aparut un baiat.. Ma invitat la o cafea. Am amanat mult acea intalnire, pana la urma am iesit. Am iesit cu gandul ca vom iesi ca prieteni. Nu vroiam o relatie. Lucrurile au cam scapat de sub control. M-a sarurat,nu m-am retras..el acum crede ca suntem intr-o relatie. E un baiat bun, gentil, etc.. Dar nu vreau o relatie cu el. Acum nici nu stiu cum sa-i zic acest lucru.nu as vrea sa-i fac rau...ce crezi ca ar trebui sa-i zic...? Iti multumesc mult daca iti faci putin timp sa citesti "problema" mea...

  • avatar image

   Alina

   sept. 27, 2012

   Reply

   Bună Andreea. Cred că ar trebui să fii sinceră cu el. Să îi spui exact cum stau lucrurile, pentru că să ştii... cu cât amâni mai mult, cu atât mai greu va fi. Sinceritatea este soluţia Andreea.

 • avatar image

  Daniel

  sept. 24, 2012

  Reply

  Hello! Totul poate fi interpretabil in ziua de azi. Daca astepti poti fi catalogat ca fara initiativa. Daca astepti, si incepi sa te rogi, vezi Doamne sa afli voia Lui Dumnezeu, te trezesti indragostit, si apoi cand ea sau el te face sa intelegi ca nu esti tu "persoana potrivita" sau nu e ea "persoana potrivita", ori ca nu e pregatita pentru o relatie, e greu sa iti revii. Te poti trezi ca astepti fara rost. Personal am hotarat ca daca voi fi interesat de o fata, o sa ii dau de inteles cat mai repede asta, si daca e pregatita pentru o relatie imi va da numarul de telefon. Daca nu ce rost are sa mai astept? Si cand voi iesi cu cea care va accepta invitatia mea, ii voi da de inteles ca dupa a 2-a maxim, a 3-a intalnire ar trebui sa stim daca vrem sa continuam relatia sau nu. PS. Gandesc ca amicia cu gand de a castiga intr-o zi inima celuilalt nu functioneaza. Deaceea am zis ca voi da de inteles cat mai repede. Pentru ca pt mine nu functioneaza amanarea. Cu cat amani sa faci ceva, cu atat mai mult esti napadit de tot felul de frici si de motive ca sa mai amani. Daca persoana de care esti interesat, raspunde afirmativ, bine... daca nu si mai bine. Te scutesti de timp pierdut si de ganduri nesanatoase, si esti liber faci pasul catre alte persoane care se potrivesc cu ceea ce iti doresti. Voi ceilalti aveti alte pareri?

  • avatar image

   Alina

   sept. 27, 2012

   Reply

   Daniel, ai dreptate când spui că sentimentele pot apărea pe neaşteptate. Mă bucur că tu eşti un băiat aşa hotărât şi sincer, să ştii că rare sunt persoanele de genul tău. În general, oamenilor le plac jocurilor şi se joacă de-a plăcutul. "Ba te plac", "ba nu te plac".

 • avatar image

  Alexandra

  sept. 25, 2012

  Reply

  Andreea si eu am fost intr-o situatie aproape identica cu a ta.Eu te sfatuiesc sa mai ai rabdare.Am ajuns la concluzia ca sentimentele pot sa apara si pe parcurs.

 • avatar image

  eliza

  sept. 26, 2012

  Reply

  eu cred ca ce ai descris aici este "dragoste unilaterala" ... :(

 • avatar image

  Andreea

  sept. 26, 2012

  Reply

  Iti multumesc pentru sfat Alexandra :)

 • avatar image

  Alexandra

  sept. 30, 2012

  Reply

  Cu placere Andreea

  • avatar image

   Ana

   ian. 06, 2013

   Reply

   Buna, Andreea! De anul trecut plac un baiat am iesit de cateva ori am fost si intr-o relatie si ca orice relatie s-a si sfarsit. Acum cateva luni m-a intrebat ce fac si ramase vorba sa iesim de cateva ori dar de fiecare data m-a amanat..de curand am incercat inca o data..l-am intrebat daca iese la o cafea, initial a spus da si cu o ora inainte sa iesim mi-a dat mesaj ca a intervenit ceva dar se va revansa weekendul viitor. Tu ce parere ai?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.