Diverse

Mai bine cu lingura, decât cu polonicul

        Atunci când vine vorba de a fi deschişi, de a spune lucrurilor pe nume, chiar dacă dor, devenim rezervaţi. Nu ştim ce să facem, dacă e bine să spunem acum ce simţim, ce vrem şi ce credem, sau mai bine lăsăm să treacă timpul. Nu ştim dacă să aşteptăm să treacă de la sine sau să încercăm să vindecăm acum.

     Da, când vine vorba de a spune celui de lângă tine tot ce ai pe suflet, ezităm. Ezităm pentru că ne este frică să nu fim înţeleşi greşit sau ne este frică de schimbare. Prin urmare, adunăm în noi. Ne formăm în inimă o cameră separată, în care punem toate lucrurile pe care ne este frică să le înfruntăm. Alegem să nu spunem nimic atunci când ne deranjează o acţiune sau atitudinea cuiva. Când suntem minţiţi, tăcem şi mergem mai departe. Când suntem jigniţi, ne comportăm de parcă nu am fost răniţi. Şi iată aşa, încetul cu încetul, se clădeşte o zid. Cărămidă cu cărămidă, acţiune cu acţiune. Sau… de ce nu, adunăm un cazan de amărăciune pe care, când dă în clocot, îl servim fierbinte şi gata să erupă. Nu e sănătos. Crede-mă, oamenii preferă ca mai bine să primească amărăciune cu lingura şi atunci când trebuie, decât cu polonicul. De ce? Pentru că atunci când serveşti cu polonicul, ai tendinţa să fugi. Să laşi ce ai servit, acea amărăciune, apoi să dispari din viaţa acelei persoane, asta pentru că polonicul a fost prea greu de purtat şi nu mai vrei să ai de-a face cu persoanele care ţi-au cauzat o asemenea greutate.

    De aceea, e mult mai bine să comunicăm, să spunem lucrurilor pe nume. Atunci când cineva ne jigneşte sau ne răneşte, să spunem lucrurilor pe nume, să stăm de vorbă cu acea persoană şi apoi să trecem mai departe. Nu mai aduna în tine negativismul, nu aduna resentimente, ca mai apoi să erupi dintr-o dată. Dacă tot vrei să serveşti pe cineva, serveşte cu lingura, nu cu polonicul!

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

3 Comments

  • avatar image

    Romeo

    iun. 29, 2012

    Reply

    Mai bine intoarce sabia ta la locul ei si fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume. O zi frumoasa.

    • avatar image

      Andrei

      iun. 30, 2012

      Reply

      Ceea ce ne-a spus Alina este o lecție din care putem învăța; poate chiar ea a trecut printr-o asemenea situație; deci nu fii așa cinic Romeo

  • avatar image

    River

    iul. 03, 2012

    Reply

    Lucrurile se fac asa cum trebuie. Daca trebuie servite cu lingura, asa se vor servi. Dar de regula,"ciorba" va fi servita cu polonicul. Pentru ca ceea ce pentru unii constituie "aperitivul" sau "desertul" altuia, "polonicul" va fi cel care va servi adevarul final.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.