Diverse

Mi-e dor de ziua în care nu vom mai putea zâmbi fals

Vizite: 11860

        Mi-e dor. Mi-e dor de ziua în care toţi vom zâmbi şi ne vom şterge lacrimile. Mi-e dor de ziua aceea în care nu trebuie să ne uităm în jur, suspicioşi, aşteptând să vină cineva de la spate şi să ne pună piedică. Mi-e dor de acea clipă în care nu să ne mai sfâşiem inimile unii altora. Oh, cât de dor îmi este să ascult ceva, ca mai apoi să ştiu sigur că e adevăr… fără să mă mai întreb dacă şi de această dată sunt minţită. Cât de mult vreau să nu mai călcăm în picioare persoane, să nu mai judecăm şi să nu mai pervertim ce e curat. Mi-e dor de clipa în care nu voi mai vedea nici o femeie abuzată, cu rănile deschise şi alergând de colo-n colo crezând că ea e de vină. Că cel ce-a profitat de ea, a făcut-o pentru că merita. Îmi doresc să vină acea clipă în care să nu mai văd copilaşi murdari, folosiţi în scopuri perverse şi răpindu-li-se copilăria inocentă. Mi-e dor să putem zburda, să putem alerga liniştiţi şi să iubim. Să iubim fără să mai facem jocurile noastre, ca să mai vedem câţi „peşti” putem să prindem în undiţă. Mi-e dor de ziua în care nu vom mai putea zâmbi fals, iar pe faţa noastră să apară adevăratele sentimente pe care le nutrim pentru persoana cu care ne întâlnim. Să vă văd atunci!

     Eu una m-am săturat să tot umblu cu un ochi în faţă şi cu unul în spate. Vreau să trăiesc! Vreau să pot să mă uit în ochii tăi fără să mă întreb când urmează să-ţi văd spatele. Vreau să nu mai aud cuvinte urâte şi să nu ne mai chinuim să arătăm bine pentru alţii. Ar trebui să arătăm bine pentru noi. Vreau să am puterea să închid o uşă atunci când simt că a sosit momentul să o închid. Vreau înţelepciunea de a face deciziile potrivite, iar mai apoi vreau să am puterea necesară să mă corectez când nu le-am luat pe cele potrivite. Vreau să pot ierta şi să plec mai departe, fără să rămân cu o cicatrice în inimă. Vreau ca să am în faţa mea fiecare persoană din trecutul meu, persoană care m-a rănit, ca să pot face un interviu. Vreau să ştiu de ce. Nu mai vreau să alergăm de colo-n colo ca să câştigăm bani, ca mai apoi să-i cheltuim pe nişte lucruri trecătoare şi care ne secătuiesc sufletul. Vreau ca cineva să-mi culeagă lacrimile într-un borcan, ca mai apoi să le pot da celor ce nu au. Vreau ca zâmbetul meu să poată vindeca. Vreau eu să fiu eu, fără să fiu influenţată de cei din jur.

  Mi-e dor de acea zi. Mi-e tare dor de ziua în care cu picioarele goale mă voi putea plimba prin nisipul fierbinate, iar valurile mării să-mi răcorească din când în când picioarele. Mi-e dor să pot scrie din nou liber, fără nici o constrângere, cu frica în inimă de gândurile celorlalţi. Vreau şi mi-e dor ca noi toţi, să fim autentici. Să nu mai copiem. Şi să iubim. Ţie nu ţi-e dor?

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

11 Comments

 • avatar image

  DeviceBox

  iul. 02, 2012

  Reply

  Desi e foarte greu, ... eu nu pot sa zambesc fortat, se vede pe fata mea:( dar recunosc , sunt situatii in care simt ca trebuie.

  • avatar image

   Alina

   iul. 03, 2012

   Reply

   Nici eu nu pot zâmbi forţat... foarte greu şi simt un nod în gât:)

 • avatar image

  Alex

  iul. 02, 2012

  Reply

  Eu m-am obisnuit cu ideea ca oricand cineva ma poate dezamagi.

  • avatar image

   Alina

   iul. 03, 2012

   Reply

   E adevărat...numai că parcă tot timpul doare când se întâmplă

 • avatar image

  Marin G

  iul. 02, 2012

  Reply

  Frumoase gandurile tale, Alina. Da, ar fi ideal sa traim intr-o lume in care macar cateva din aceste cugetari sa nu stim ce inseamna... Am apreciat tot ce ai scris si totusi, nu stiu de ce, m-am oprit la o fraza... "Vreau să pot să mă uit în ochii tăi fără să mă întreb când urmează să-ţi văd spatele" O fraza cu un continut ce caracterizeaza enorm de bine societatea de azi... O fraza ce spune multe si din care deriva mute... Cel putin asa simt eu :( Suntem din pacate, asa cum ai subliniat in multe randuri, falsi... falsi in zambete, vorba si prezenta. Totusi cred ca sunt doua categorii de oameni falsi, cei nativi si cei care sunt fortati oarecum sa fie falsi pentru a-si ascunde durerea, slabiciunile... De aici cred ca pornesc multe alte probleme... ce ne fac sa ne dorim si sa simtim acel "dor" As putea sa povestesc pe tema asta mult (de care altfel mi-as dori sa fim straini) dar... da, mi-e dor si mie...

  • avatar image

   Alina

   iul. 03, 2012

   Reply

   Sper să nu ne mai fie dor pentru că se întâmplă... sper să devină realitate. Sper ca măcar puţin, puţin de tot să devenim mai buni...

 • avatar image

  River

  iul. 03, 2012

  Reply

  "Speranţa nu este convingerea că lucrurile vor lua o întorsătură bună, ci convingerea că ceea ce faci are sens indiferent ce întorsătură iau lucrurile." Vaclav Havel Sper ca modul in care traiesc sa aiba un sens. Sensul de a face lucruri care sa nu raneasca destinul oricarui semen de al meu. Lupta de a incerca sa traiesc fara a distruge ceea ce semenii mei cladesc de-a lungul vietii cu respectul si iubirea de Dumnezeu.

  • avatar image

   Alina

   iul. 03, 2012

   Reply

   Aşa este. Şi eu am aceeaşi speranţă

 • avatar image

  Cristina

  iul. 06, 2012

  Reply

  Mi-e dor de libertate, mi-e dor de ziua in care piveam persoanele in ochi si le spuneam ce simt fara sa ma cenzurez, fara sa ma ascund de ei si de mine, fara sa simt ca am devenit vulnerabila in fata lor. Mi-e dor de oamenii care ma faceau sa inteleg adevaratul sens al vietii. Mi-e dor de copilarie, de egalitatea dintre noi si sentimentele ce ne legau. Mi-e dor de mine cand traiam!!!! Acum incerc sa ma readuc in viata mea :) este greu, dar nu imposibil, stiu ca nu voi ajunge la acelasi nivel de la care am plecat, dar este mai bine decat o masca ce nu ma reprezinta pe mine, ci pe cei ce cred ca asa ar fi mai bine pentru mine!

 • avatar image

  andrei

  iul. 09, 2012

  Reply

  Poza de la inceputul articolului spune tot!! Sa stii ca faci o lucrare de puterea careia poate uneori nu esti constienta, pentru ca nu o faci tu, ci o face Cineva prin tine. Multumesc Lui pentru darul fructificat frumos pe care l-a pus in tine.

 • Mi-e dor de ziua în care nu vom mai putea zâmbi fals « Presa Locala

  iul. 10, 2012

  Reply

  [...] sursă: Alina Ilioi window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement("script"); e.async = true; e.src = document.location.protocol + "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); [...]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.