special pentru voi

Realitatea din biserică…

Pretty-Church

Există o realitatea care m-a izbit de mai bine de două-trei săptămâni, de când a murit la 23 de ani un verișor de al meu, din cauza drogurilor. O realitate pe care am păstrat-o pentru mine și pe care nu am avut curajul sau îndrăzneala să o pronunț. O realitate care m-a durut și care ar trebui să vă doară.

Noi suntem în cea mai mare parte vinovați pentru cei care se pierd. Noi, cei care ne batem cu pumnul în piept și afirmăm că suntem creștini autentici și practicanți. Noi, cei care nu stăm pe gânduri atunci când vine vorba de a arăta cu degetul și a acuza pe cineva. Noi, cei care ne grăbim să emitem judecata, să dăm verdictul și să trimitem în iad.

Nu știu cum nu ne e rușine să stăm confortabil pe băncile bisericii, să ne liniștim conștiința mergând o dată pe săptămână la biserică, ca mai apoi să ne urcăm pe scaunul sfințeniei noastre, și să judecăm trecutul cuiva. Oare Dumnezeu ne-a judecat nouă trecutul? Nouă, niște egoiști, răutăcioși, răi la inimă și grabnici la mânie? Nouă, care nu avem nici măcar bunul simț să ne ținem gura, darămite să ne mai și rugăm pentru celălalt?

Ne-am format o cultură și ne-am obișnuit atât de bine să îi nenorocim pe cei care s-au rătăcit, încât dacă ar fi după noi, am arunca la coșul de gunoi al societății pe primul care are curajul să își arate păcatele pe față. În mentalitatea noastră și după modul nostru de gândire, nu există pocăință. Da, mai citiți o dată. Ne comportăm ca și cum nu există pocăință și salvarea lui Dumnezeu. Fix asta facem. Dacă, prin absurd, are curajul să vină vre-un păcătos de ăsta pe care noi nu dăm doi bani, în biserica noastră, avem noi grijă să ne uităm urât la el. Și fix. Și poate să-i și spunem câteva. Cum a îndrăznit să vină un bolnav în spital? Pentru că asta ar trebui să fie biserica. Un spital pentru bolnavi. Un loc de liniște și pace. Siguranță.

Însă nu. Noi am transformat-o într-o  clădire în care să ne etalăm noi sfințenia și cât de credincioși suntem noi. Am transformat acest lăcaș sfânt într-o glumă în care jucăm teatru și nu îi mai primim pe cei pe care poate că ar trebui să-i luăm în brațe. Avem noi grijă ca celui pierdut să-i mai dăm de câteva ori în cap ca să fim siguri că nu mai respiră. Nu vrem păcătoșii lângă noi. Nu-i vrem!

Data viitoare, să nu vină la mine nimeni să-mi spună cine ajunge în iad și cine nu. Data viitoare, când o să aduc pe cineva care are nevoie de Dumnezeu și tu o să te uiți chiorâș, o să-ți arăt obrazul.

Pentru că dacă am fi ocupați cu lucrul pentru Dumnezeu, nu am avea timp noi să analizăm pe fiecare în parte. Dacă am fi în misiune, pe câmpul de luptă pentru suflete, n-am mai râde noi de păcătoși, i-am îmbrățișa și-am plânge cu ei.

Știți de ce nu mai sunt așa de multe reabilitări? Știi de ce îi este greu lui Dumnezeu să își îndeplinească lucrarea? Pentru că tu te chinui să stai cât mai în față, să arăți cât mai sfânt și să-i spui altuia ce puține șanse are să o ia de la ZERO.

Și dacă noi stăm în picioare, stăm pentru că Dumnezeu e prea bun. Doar de asta. Să nu vii să-mi vorbești de iubire. Să vii să simt iubirea.

Citeste si:

special pentru voi

Prin ce te mai deosebești TU de RESTUL?

Săptămâna trecută am fost rugată de un cont creștin de pe Instagram să mă filmez 2-3 minute timp în care să transmit câ...

special pentru voi

De zeci de ori femeie

”Nu mi-ar plăcea să fiu femeie”, îmi aduc aminte de spusele unui verișor de-al meu. ”Păi ce viață aveți voi mă, câ...

10 Comments

 • avatar image

  ela

  dec. 15, 2015

  Reply

  cat de adevarat!...si cat de trist, in acelasi timp!...

 • avatar image

  Cristian

  dec. 15, 2015

  Reply

  Sa te fereasca Dumnezeu sa ai de a face cu pocaitii si sa ajungi la mana lor sa primesti iertarea . Dumnezeu trebuie sa stea la rand sa poata acorda si El iertarea pacatosilor care se intorc din lume in biserici , bineinteles daca mai ajung si la El fiindca sunt dati afara fiindca sunt mult prea pacatosi pentru a mai primi iertarea . Cine poate vedea si spune cu adevarat care este starea reala a bisericilor in ziua de astazi daca nu cei ce au avut de suferit de pe urma comitetelor de primire in biserici. Cei ce vor veni in biserici vor trebui sa manifeste o smerenie si umilita profunda pentru totdeauna tot restul vietii pentru ca indata vor primii replici ca - Tu stai acolo si taci din gura ca stii cine ai fost si ce ai facut . Ei vor fi intotdeauna in biserici un fel de curat-murdar . Ipocrizie si demagogie ce mi-a fost dat sa vad in biserici nu am avut sansa sa vad oriunde am fost in aceasta lume si cat timp am stat departe de biserica . Am fost luat de o mana la propriu vorbind si aruncat afara din biserica chiar in timpul rugaciunii . Fratii nu au mai avut rabdare nici macar sa se termine rugaciunea fiindca asa de tare ii apasa prezenta mea acolo si eu eram motivul pentru care ei nu se mai puteau ruga .Si ca o paranteza bine de stiut este ca ei erau adunati la rugaciune pentru ca Dumnezeu sa-i binecuvanteze pentru evanghelizarea ce trebuia sa aiba loc dupa cateva zile la Casa de Cultura . In timpul in care am ratacit in lume nici-unui pocait nu ia pasat unde sunt si ce se intampla cu mine , in schimb atunci cand Domnul Isus a facut in asa fel sa ma intorc in adunare care mai de care au inceput barfele , vorbele de ocara si judecata . Judecata Lui Dumnezeu este blanda in comparatie cu judecata lor . Dumnezeu iti mai da o sansa dupa cum spune si imparatul David - David a raspuns lui Gad: "Sunt intr-o mare stramtorare! Of! mai bine sa cadem in mainile Domnului, caci indurarile Lui sunt nemarginite; dar sa nu cad in mainile oamenilor!" (2Sam.24:14) Sa aveti grija sa nu cadeti in mana fratilor ca este de jale , deja v-ati pierdut mantuirea .Reprezinta acesta adevarul adevarat ori nu este asa ? Cine poate sa-mi spuna ca nu aste asa spuneti-mi si ma pocaiesc de vorbele ce le-am spus la adresa bisericilor si pocaitilor ce umple bisericile in ziua de astazi . Dumnezeu sa va dea o minte inteleapta sa deslusiti bine adevarul si o inima simtitoare care sa implineasca Voia Domnului cea buna placuta si desavarsita . Amin.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   dec. 15, 2015

   Reply

   Îmi pare rău de experiența avută. Însă asta nu ar trebui să te oprească din a privi către Dumnezeu și... trebuie să iertăm. Dacă vrem o lume mai bună, să fim noi mai buni :)

 • avatar image

  noname

  dec. 15, 2015

  Reply

  Iar daca asta nu e o revarsare acida de resentimente fata de fratii si surorile lui (ei), cum se cheama?

  • avatar image

   Alina Ilioi

   dec. 15, 2015

   Reply

   Nu știu... dacă găsești un termen, poți să mi-l spui :)

  • avatar image

   Cristian

   dec. 16, 2015

   Reply

   NONAME , poate in viata de toate zilele ai un nume si acest nume sa fie cunoscut de Domnul Isus pentru ca noi nu ti-l putem stii fiindca nu ti l-ai dat . Domnul Isus pe toti ai Lui ii cunoaste pe nume . Bine ar fi fost din toata aceasta relatare care am facut-o sa-ti declanseze butonul de ALARMA si sa vedem realitatea de care absolut nimeni nu este multumit , ma refer la cei ce-I slujesc Domnului Isus dintr-o inima curata si neprefacuta si lupta pentru ca sa aduca cat mai multe suflete pe calea Lui Dumnezeu. Acum sincer nu ma mai intereseaza ce spun si ce fac oamenii , ma intereseaza si ma straduiesc cat mai mult sa fiu placut Lui Dumnezeu -..Caci pentru mine a trai este Hristos, si a muri este un castig. (Filip.1:21) -Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc… dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine. (Gal.2:20) - Mi-as fi dorit foarte mult sa existe cat mai multi oameni ce sunt dedicati mult mai profund in lucrarea Lui Dumnezeu dar asta este acceptam realitatea asa cum este si incercam sa facem cu ajutorul Lui Dumnezeu cat mai mult in aceasta privinta . Dupa ce am citit ceea ce a scris scumpa noastra surioara aici , eu fiind direct afectat de aceasta stare de fapt a credinciosilor am lasat mesajul si i-am dat dreptate ca asa este cum a scris aici . Eu am fost umilit , batjocorit , ranit si culmea stii de cine ? De fratii si surorile mele din biserica . E bine asa ? Ce spui ? Vorbeai de " O revarsare acida de resentimente fata de frati " ? Spune-i cum vrei , numeste-o cum iti place sa fie mai interesanta dar realitatea reflectata in atitudinea si comportamentul credinciosilor din adunare nu este pe placul Lui Dumnezeu , atat cat am putut sa-mi dau seama din ceea ce am citit in Sfanta Scriptura . NONAME Dumnezeu sa te binecuvanteze cu o viata traita in sfintenie si dedicata in totalitate pentru Dumnezeu si pentru lucrarea Domnului de mantuire a sufletelor ce traiesc si sunt departe de Dumnezeu si faca Bunul Dumnezeuca tu sa nu te numeri printre cei ce fac astfel de fapte care le-am relatat eu si Alina aici .Dumnezeu sa ne ajute si pe noi sa nu ne abatem de pe calea Lui si sa fim placuti Voii Lui Dumnezeu . Si inca ceva daca crezi ca iti pasa de mine cand vii inaintea Lui Dumnezeu in rugaciune poti sa mijlocesti si pentru mine ca am nevoie de rugaciunile sfintilor in lucrarea pe care Dumnezeu mi-a incredintat-o . Sa stii ca eu merg zilnic pe strazi si vorbesc cu oamenii despre Evanghelia Lui Dumnezeu si incerc sa aduc la pocainta cat mai multi cu putinta si chiar si pe cei mai pacatosi sunt bineprimiti . Dumnezeu sa te binecuvanteze . Amin.

 • avatar image

  Evelina

  dec. 16, 2015

  Reply

  Nu am fost adepta a lucrurilor religioase si asta pentru ca nu am nici certitudinea, dar nici nu as vrea sa incurc lucrurile pe care obisnuiesc sa le fac, cu ceva ce tine de crestinism. Fac si lucruri de care nu sunt mandra, e normal, fie ca sunt greseli pe care toti le facem la un moment dat, unii mai des, altii mai rar. Dar decat sa fiu o persoana care merge foarte des la biserica si dupa ce pleaca de acolo, se desprinde de aceasta bunatate si pozitivism de care s-a agatat, prefer sa ma ghidez dupa alte principii.

 • avatar image

  noname

  dec. 16, 2015

  Reply

  pai , nu m.am gandit,:D dar a critica pe cei ce critica , sau a judeca pe cei ce judeca, nu face pe nimeni mai bun, nici pe dumneavoastra nici pe ei. Ce folos?!

 • avatar image

  adrianazele

  dec. 25, 2015

  Reply

  No name, sati spui experienta ta personala nu este critica nici judecata. Din pacate asa se tin ei inainte, nimeni nu are voie sa spuna nimic ca imediat li se arunca in fata ca nu ai voie sa critici sau sa judeci. Daca ar arata mai multa dragoste si mai putina fatarnicie nu ar mai avea lumea ce sa critice.

 • avatar image

  Alin

  ian. 05, 2016

  Reply

  biserica e doar o lume, o multime de oameni in care multi pot ramane anonimi cine stie sub ce impuls ai scris ceea ce ai scris, dar am vazut si biserici bune, oameni buni, a critica si a judeca e absolut imposibil sa nu se intample daca este precum scrii, ar trebui zi de zi sa fie postate mesaje numai despre Dumnezeu, iertare, mantuire, doar El si planul Lui in prim-plan, nu-i asa? dar iata ca nu-i asa cine Il cauta pe Dumnezeu din toata inima Il va gasi pt ca El se lasa gasit

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.