Diverse

Să nu ne amorţim inimile odată cu iarna…

 Uneori, odată cu iarna vine şi sezonul inimilor amorţite. A inimilor obosite, suflete epuizate de atâta luptă şi greutăţi. Şi când privim în jur la răceala de afară care ne înconjoară, la gheaţa pe care alunecăm, avem tendinţa să ne lăsăm purtaţi odată cu anotimpul.

E mai simplu să nu simţi nimic, ar spune unii. Să fii nepăsător, să nu ai sentimente şi să treci prin viaţă fără nici un fel de emoţie. Aşa gândim toţi uneori. Numai că… nu cred că e cea mai bună gândire. Poate că e mai simplu, poate că totul devine mai uşor, dar nu e mai frumos. Cum poate fi frumos nimicul? Cum poate fi frumos ceva ce nu te mişcă? Nu vreau să spun că suferinţa e frumoasă, ci că e… umană. E mult mai uman să iubeşti sau să suferi, decât să priveşti impasibil la o scenă care ar trebui în mod normal să-ţi aducă lacrimi în ochi. Da, oamenilor cărora le plac lucrurile uşoare, care vor să simplifice tot, pot încerca să nu mai simtă, pentru că dacă te forţezi, poţi ajunge să fii indiferent. Nu ştiu dacă total, dar poţi. Şi uneori pare alegerea perfectă. Chiar pare alegerea recomandată, ca după ce pierzi pe cineva drag, să te străduieşti să opreşti acea durere care îţi macină sufletul. Dar… dacă atunci când opreşti acea durere, nu mai poţi porni sentimentele niciodată? Dacă nu mai poţi iubi? Vrei să plăteşti acest preţ? Să nu mai suferi, dar nici să nu mai poţi iubi? Vrei asta? Eu una nu. Deşi e greu, vreau să primesc sentimentele care mi se oferă. Unele dor, altele aduc fericire. Dar măcar ştiu că sunt umană. Măcar ştiu că am trecut prin ele.

Iarna e frumoasă. Mie îmi place iarna. Dar numai pentru o perioadă. Mai apoi, îmi doresc din nou căldură. Îmi place când zăpada se topeşte şi totul redevine la viaţă. Asta se întâmplă în natură, dar oare aşa e şi în sufletul tău? Să nu ne amorţim inimile odată cu iarna… să nu facem asta.

 

Imagine preluată de pe: www.devinatart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

2 Comments

 • avatar image

  Cristian

  dec. 27, 2011

  Reply

  Ai dreptate, multi oameni au aceasta tendinta de a "amorti" la venirea iernii...a frigului...Ce este paradoxal cu aceasta idee, in cazul meu, este faptul ca marile mele "scantei" au aparut pe timp de vreme rea, rece:D Indiferent cat de mult as suferi, nu imi doresc sa fiu singur, indiferent, ca sa imi pot linge ranile..pentru mine, dragostea este cel mai frumos lucru posibil. Pentru mine, dragostea este o conditie a fericirii. Nu am dragoste, nu am fericire. Iar daca nu am parte de fericire...ce scop mai are viata asta?

 • avatar image

  Mihai

  dec. 28, 2011

  Reply

  Ai putea avea dreptate cu faptul ca " odata cu iarna vine si sezonul inimilor amortite " pt ca iarna este un anotimp in care te domina sentimentul de melancolie, totul in jurul tau este amortit, iar peste tot, unde iti arunci privirea vezi albul zapezii asternute peste tot pamantul ( lasand deoparte iarna aceasta ). Ca orice om si eu ma ghidezd dupa principii , unul din ele ar fi ca " inima nu bate doar cand e frumos afara " si chiar si acest anotimp poate da startul unei noi relatii care ar putea dainuii . Personal, sunt implicat intr-o relatie de aproape 4 ani de zile si de cand formam un cuplu nu am prins nici-un Craciun sau Revelion impreuna, dar nu dau neaparat vina pe acest anotimp, poate fi si vina presiunilor sau a diverselor probleme adunate peste an sau in ultima vreme . Parerea mea este ca in orice moment, sezon sau anotimp se pot intampla lucruri bune sau rele , pot incepe sau se pot sfarsii povesti, iar fiecare clipa isi are farmecul ei . Iubirea este cel mai frumos lucru pe care il poti traii in viata asta, este frumos cand acel cineva te face sa simti ca ai lumea la picioare, sa te simti important, dar cel mai important este sa te simti iubit ! Intr-o relatie te poti bucura dar lafel de bine poti suferii, ce trebuie sa faci este sa incerci sa iti cunosti partenerul indeajuns de mult incat sa vezi daca se merita macar. Nu exista persoana care sa nu fi suferit macar o data in viata . Este frumos sa treci prin viata asta traind diverse momente, simtind diferite stari pt ca si dupa suferinta viata e mai frumoasa cum si dupa ploaie cerul e senin . Ideea este ca nu trebuie sa renuntam niciodata la ce ne propunem si sa spunem ca amortirea asta a noastra este un timp pe care ni-l acordam pt a ne pregatii pt ce ar mai putea urma .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.