ascuns in suflet

Stai cu mine pe mal?

77a403d69ebffb3cebc4f7d26215390c-d3ec521

M-am înecat o dată. Bineînţeles, metaforic vorbind. Am stat sub apă minute în şir, care s-au transformat în ore, apoi în săptămâni. Am simţit că rămân fără aer, că mă sufoc, că îmi iau foc plămânii, că vreau pur şi simplu un moment în care să mă odihnesc, fără să mai lupt să ies la suprafaţă. Am fost acolo, în adânc, şi-am luptat pentru viaţa mea. Pentru mine. Prin faţa ochilor mei, de multe ori s-au derulat momente, pe care aş fi putut să le trăiesc şi eu, dacă nu aş fi fost între viaţă şi moarte.

Privind în urmă, sunt surprinsă că am reuşit. Îmi aduc aminte de acele momente ca un vis. Lipsa de aer, sufocarea, teama, bătăile agitate ale inimii… Însă, mai mult decât aceste sentimente, îmi aduc aminte de senzaţia aceea că exact cel care ar trebui să te scoată la suprafaţă, te-a împins în apă. Şi pe lângă faptul că te îneci, acum te mai lupţi şi cu întrebarea: „de ce?”.

De atunci mi-e frică de apă. Şi am nevoie de cineva care e dispus să stea cu mine pe mal, până prind curaj să sar iar. Însă nu pot să cer nimănui asta, să-şi sacrifice dorinţa de a înota. Tot ce pot e să cred că cineva o face de bunăvoie. Să-mi ţină mâna pe mal, ca mai apoi să sară împreună cu mine în apă. Să nu mă împingă, ci să mă ţină de mână. Câteodată îmi fac curaj şi mă apropii, îmi scufund un pic piciorul în apă, dar tresar şi mă retrag. Încă e proaspătă lupta mea pentru viaţă. Munca de a ieşi la suprafaţă.

Stai cu mine pe mal?

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

4 Comments

 • avatar image

  Ana

  oct. 04, 2015

  Reply

  Multumesc pentru articol Alina; mie mi s-a intamplat exact asa, dar n-am gasit cuvintele potrivite sa pot exprima durerea. Acum sunt in proces de vindecare si asa cum zici tu "invat din nou sa -mi fac curaja de-a sta in preajma apei" ... Urmaresc postarile tale si multe ganduri, incurajari sunt o mangaiere pentru mine! Succes in tot ce faci, ai un dar minunat :) .

 • avatar image

  sufletdefluturas

  nov. 08, 2015

  Reply

  O metaforă superbă!

 • avatar image

  dependentadedumnezeu

  nov. 17, 2015

  Reply

  Nu uita că Cineva e necondiționat cu tine. Și sunt sigură că e gata să te învețe să lupți cu frica de apă, ca să fii o biruitoare și acolo!

 • avatar image

  valy

  nov. 23, 2015

  Reply

  cantecul ala... theres something in the water, brooke fraiser

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.