Diverse

Sunt eu un om mândru?

      Săptămâna aceasta s-a întâmplat să intru în contact cu diferite genuri de persoane. În primul rând, cu un medic stomatolog de care mi s-a făcut greaţă când am observat modul lui de a se comporta: grosolan, mândru şi bădăran. Acest „domn” în vârstă de vreo 40-45 de ani avea impresia că întreg oraşul îi stă la picioare, că are dreptul să trateze pacienţii cu ironie şi răutate. Nu mint când spun că au ieşit câţiva din cabinetul lui ori cu ochii în lacrimi, ori spunând că „domnul doctor are o zi proastă azi. E nervos”. Am vrut să le spun că de fapt domnul doctor nu are o zi proastă, ci că toate zilele lui sunt la fel. Iată deci un om arogant şi mândru, la care nu am înţeles de ce pacienţii mai stau în sala de aşteptare a acestuia.

    În contrast cu acest specimen, intră un alt om, unul cu un statut social foarte înalt. Un om care ar avea tot dreptul să fie şi mândru, şi arogant. În schimb, stând la o cafea cu el, am descoperit că e un om cu picioarele pe pământ, cu un caracter frumos şi puternic, lângă care ţi-ar face plăcere să stai. Un om care a pornit de jos, a sacrificat multe şi s-a ridicat din mocirlă. Nu i-a fost frică de schimbare, după cum spunea el, şi asta l-a adus acolo unde e acum. Şi credeţi-mă, CHIAR are un statut social înalt şi o carieră superbă.

     Gândindu-mă la aceste două exemple, mi-am dat seama cât de important este să rămânem cu picioarele pe pământ, să lăsăm mândria de o parte şi să fim oameni smeriţi, cu frică de Dumnezeu, oameni care se gândesc şi la cei din jurul lor. Banii se duc, poziţiile sociale la fel, şi dacă vom continua să nu ne vedem lungul nasului, se vor duce şi prietenii pe care-i aveam. Să ne analizăm acum, să încercăm să fim obiectivi şi să ne gândim: „Sunt eu un om mândru? Mă comport cu oamenii din jurul meu cu superioritate grosolană?”

Imagine preluată de pe:  www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

Diverse

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității. Alina Ilioi Mureșan: Așa...

2 Comments

 • avatar image

  Alexandru

  ian. 04, 2012

  Reply

  Din pacate persoanele care ne ajuta sa ajungem mai sus sunt cei ca dentistul grosolan si nu cel cu statut social foarte inalt dar "cu picioarele pe pamant". Si asta prin faptul ca te uiti la el (la dentistul badaran) si iti dai seama destul de usor ce a facut sa ajunga acolo si iei de la el doar ceea ce ti se potriveste si incerci sa le adaptezi persoanei tale. Iar daca el ti se opune, tu oricum te asteptai la asta si singurul lucrul pe care ti-l face este sa te opreasca putin, cat sa iti tragi rasuflarea, ca apoi sa continui pe drumul tau. Cealalta persoana, deja sus pusa, daca nu ai o relatie fooooarte apropiata cu ea, nu te ajuta direct cu nimic. Iar cand te loveste, te doboara pana la punctul de start sau chiar mai mult si iti trebuie un timp destul de indelungat sa iti revii. PS. Poate chiar avea o zi foarte proasta acel dentist si badarania exagerbata pe care a demonstrat-o in acele momente nu ii sta in caracter, ci doar 50 la suta din ea.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   ian. 06, 2012

   Reply

   4 zile la rând să aibă o zi proastă?:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.