ascuns in suflet / Diverse

Ţi-e frică? Şi mie, dar nu las asta să-mi conducă viaţa!

Vizite: 8395

„Mi-e frică să o iau de la capăt. Mi-e frică de faptul că voi eşua din nou”. Acestea sunt cuvintele pe care mi le-a spus un tânăr ieri. Oare câţi dintre noi renunţăm la multe lucruri din viaţa noastră doar de frică?

Ne este frică să o luăm de la zero, ne este frică să ne ridicăm de unde am căzut pentru că ne gândim că vom cădea din nou. „Atât de multe eşecuri…atât de multe încât nu mai vreau să mai am unul”. Ne plafonăm şi trăim ascunşi în noi înşine. Nu mai îndrăznim să ne ridicăm şi să luptăm. E prea grea lupta şi înfrângerile sunt prea multe. Mie când îmi este frică, mi se opreşte respiraţia. Încep să nu mai am aer şi să dau doi paşi în spate…sau să alerg, metaforic vorbind, departe de tot. Privind în urmă, realizez că am pierdut multe lucruri din cauza fricii. Frica de eşec. Frica de a mă vedea jos. Frica de ridicol.

Lăsăm acest sentiment să ia controlul asupra trupului şi asupra sentimentelor, lăsăm frica să ne cuprindă sufletul cu gheare lungi şi negre, fără a mai avea speranţa unei eliberări. Decât să luptăm împotriva unui monstru, preferăm să-l lăsăm să ne înghită.

Ţie de ce/cine îţi este frică?  De ce anume te ascunzi şi ce frică laşi să-ţi conducă viaţa şi alegerile? E greu să lupţi, uneori ţi se pare imposibil, dar crede-mă, mult mai greu de suportat va fi acel sentiment de după, de laşitate.

Mie mi-a fost frică să mă ataşez de persoane. Nu pot să spun că încă nu-mi este. Dar mă lupt zi de zi cu acest lucru. Trebuie să înving pentru că eu nu sunt o laşă! Eu nu las frica să-mi conducă viaţa! Dar tu?

Tu laşi frica să-ţi conducă viaţa*

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

4 Comments

 • avatar image

  Gabriela

  mai 31, 2011

  Reply

  :) Ma lupt si eu sa nu las frica sa imi conduca viata. Nu stiu cum faci, dar la momentul protivit .. postarile tale sunt ca painea calda pentru mine! :) Binecuvantari!

 • avatar image

  Timotei C.

  mai 31, 2011

  Reply

  Oamanii nu sunt nicand mai nesiguri ca atunci cand devin obsedati de temerile lor, sacrificandu-si visurile.Dar...cu toate acestea, asa cum spunea Aurelian Silvestru,ar trebui sa ne temem de clipa in care nu ne va mai fi frica de nimic...

 • avatar image

  seretan estera debora

  iun. 05, 2011

  Reply

  si mie imi este frica..frica sa nu fiu dezamagita...ma atasez ff repede de oameni...ajung sa tin la ei...si imi e frica de momentul cand ei vor pleca de langa mine sau cand voi fi dezamagita...ma rog doar ca Domnul sa fie mereu langa fiecare!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iun. 06, 2011

   Reply

   Te înţeleg perfect. Am aceeaşi frică. Dar...o putem birui, aşa-i?:)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.