Diverse / special pentru voi

Trezeşte-te, trebuie să faci oamenii să zâmbească!

Vizite: 16343

  alina5

     „Trezeşte-te, trebuie să faci oamenii să zâmbească!” e mesajul pe care l-am citit când m-am trezit. Eram încă în pat, cu ochii mijiţi şi puţin supărată pentru că aseară am rămas iar cu vorba în gură. M-am uitat la expeditor, şi am zâmbit cu gura până la urechi. Era o cunoştinţă mai nouă, un om pe care l-am ignorat, recunosc, deşi nu e deloc de ignorat. „Să înţeleg că asta e noua mea profesie?” scriu repede înapoi şi dau send. După câteva minute, apare un mesaj nou: „Nu, nu e o profesie. E misiunea ta!”.

      Uite cum de dimineaţă un om poate să te pună pe gânduri. Cum pot eu să vă fac să zâmbiţi? Grea misiune! M-am tot învârtit prin casă, am scris trei articole pe care apoi le-am şters, pentru că simţeam că nu e ceea ce trebuie să fie. Şi într-un final, am realizat! Dacă le-aş aminti de lucrurile simple?

      Dacă le-aş aminti că deşi e toamnă, putem lăsa doar natura să moară, nu şi inima noastră? Că frigul de afară nu înseamnă că vom tremura singuri, ci că vom primi mai multe îmbrăţişări calde. Că fiecare eşec e doar o lecţie pentru viitorul succes. Că vorbele spuse la nervi nu pot fi luate înapoi, dar pot fi umbrite de un „iartă-mă” şi „mă voi strădui să fiu mai bun pentru tine”. Că timpul petrecut departe de ea/el, poate fi îndreptat printr-un „mi-a fost atât de dor de tine!”. Că lacrimile curse pe obraji se pot împleti cu zâmbetul de pe buze, şi atunci devii omul care plânge de fericire. Că persoana pe care o găseşti de fiecare dată cu braţele deschise, când te întorci, nu o face pentru că îi e uşor, ci pentru că ţine la tine. 

      Dacă le-aş spune de momentele în care au râs atât de mult, până când i-au durut fălcile şi se ţineau de burtă, le-aş aminti că au experimentat fericirea exact atunci când nu au căutat-o. Dacă le-aş aduce aminte de oamenii care îi iubesc, de acel zâmbet pe care nu-l pot uita, de ochii în care s-au adâncit prima oară, de căldura sufletească pe care au primit-o fără să o ceară, de data în care au auzit că „tu îmi eşti îndeajuns”, de primul ţinut de mână, dar în mod special, de acel moment în care au realizat că o persoană înseamnă mai mult pentru ei decât credeau…

       Dacă le-aş aminti că persoanele care sunt acolo pentru noi, s-ar putea la un moment dat să lase doar un loc gol pentru că le-am lăsat prea mult să aştepte… Că florile şi felicitarea cu „te iubesc” date mult prea târziu devin flori mortuare şi felicitare de adio. Că mâna pregătită pentru a fi apucată, lăsată prea mult întinsă, devine doar un pumn închis. Că dacă nu calci pragul atunci când uşa e deschisă, ai să auzi zgomotul închiderii ei.

     Dacă le-aş aminti aceste lucruri, poate că s-ar grăbi spre persoana pe care o iubesc şi nu ar lăsa să treacă încă o zi. Poate că şi-ar săruta copiii pe frunte şi soţia pe buze. Poate că ar îndrăzni să rişte, fiind conştienţi că nu pot pierde inima de care s-au îndrăgostit. Poate că ar cumpăra acel buchet de flori, şi l-ar duce în sfârşit la destinaţie. Poate că s-ar pune pe genunchi şi ar înălţa o rugăciune de mulţumire către Dumnezeu.

     Dacă le-aş aminti că zâmbetul lor poate însenina ziua cuiva, poate că ar zâmbi mai des… Nu uita că e şi misiunea ta să faci oamenii să zâmbească!

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

8 Comments

 • avatar image

  Alex

  nov. 11, 2013

  Reply

  "M-am tot învârtit prin casă, am scris trei articole pe care apoi le-am şters, pentru că simţeam că nu e ceea ce trebuie să fie." Sa scrii este o ocupatie, sa scrii ce trebuie e o arta ;)

 • avatar image

  Alex

  nov. 11, 2013

  Reply

  "Şi într-un final, am realizat! Dacă le-aş aminti de lucrurile simple?" Un citat al lui Einstein parca, spune ca daca nu esti in stare sa explici ceva in idei simple, inseamna ca nu stapanesti suficient subiectul respectiv.

 • avatar image

  Claudia

  nov. 11, 2013

  Reply

  Cand am citit: “Nu, nu e o profesie. E misiunea ta!”.Ma gandeam ca e misiunea tuturor sa facem oamenii sa zambeasca si iata ca la final am avut surpriza sa fi de aceeasi parere : "Nu uita că e şi misiunea ta să faci oamenii să zâmbească!" . Mersi , m-am gandit ca si eu ar trebuii sa ma trezesc pentru a face oamenii sa zambeasca .

  • avatar image

   Alina

   nov. 17, 2013

   Reply

   Mă bucur că finalul a fost conform aşteptărilor tale, Claudia:)

 • avatar image

  Alexandru

  nov. 12, 2013

  Reply

  Am ramas uimit. Sti sa citesti acolo unde multi nu stiu sa o faca, sti sa scri asa cum multi nu stiu si sti sa simti ce multi ar vrea sa simta. Esti uimitoare Alina. Toti trebuie sa stim sa facem lucrurile acestea, macar din cand in cand si toti trebuie sa stim sa zambim din suflet pentru nu numai cei din jurul nostru sa simta acea fericire,ci noi insine sa aflam ceea ce inseamna fericirea, ca mai apoi noi sa o putem transmite celor din jurul nostru.

  • avatar image

   Alina

   nov. 17, 2013

   Reply

   Mă faci să roşesc:)

 • avatar image

  Alex

  nov. 14, 2013

  Reply

  Asta e unul din scopurile pentru care te-a creat Dumnezeu, Alina, sa faci oamenii sa zambeasca! Toti avem rolul asta, dar tu ai ceva mai special. Tu influentezi, tu transmiti esenta zambetului prin scris. Dovada si faptul ca atunci cand nu stiai cum sa faci asta, instinctul te-a condus catre cea mai buna si mai simpla solutie: le-ai spus cu alte cuvinte "Oameni buni, nu asteptati sa va spun eu! Zambiti, faceti-va vietile mai frumoase unii altora!". Vor mai veni momente cand vei simti nevoia sa iti fie confirmata aceasta misiune a ta. Sa nu te opresti, Alina! Nu e intotdeauna nevoie sa iti confirme cineva ca asta e misiunea ta. Uneori pare ca depinde de altii pentru ca e greu, dar nu depinde. Sa nu lasi pe nimeni sa te opreasca, sub nici o forma! Indeplinindu-ti aceasta misiune esti cea mai frumoasa versiune a ta! ;)

  • avatar image

   Alina

   nov. 17, 2013

   Reply

   Ce cuvinte frumoase, Alex! Mulţumesc!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.