Diverse

Tu poţi fi bătrânul

Vizite: 7031

Afară era întuneric beznă. Pe trotuarul gol, un bătrân mergea agale. Mâinile îi erau îngheţate, iar degetele roşii îi ieşeai prin mănuşile deja mult prea uzate. Privirea îi era lăsată în jos, pe el avea o haină ponosită şi în barbă avea firimituri de pâine şi mâncare. Încet, din nas a început să-i picure mici stropi roşi. Sânge. S-a aşezat pe bordura trotuarului, a dus mâna la nas şi s-a şters, lăsând o dâră înteruptă pe obrazul şi haina lui. Şi-a ridicat ochii albaştri către cer, a privit implorator şi a început să râdă isteric. Un râs care răsuna în noapte pe întreaga stradă nepopulată. Apoi, a spus cu vocea răguşită:

-Cândva aveam speranţe şi eu. Planuri, scopuri. Aveam viziunea că voi deveni cineva. Că voi schimba lumea prin ceea ce voi face eu. Dar după câteva obstacole, am realizat că de fapt sunt un nimeni. Iar nimenii nu ajung nicăieri. Poate doar la un colţ de stradă. Şi atunci, am renunţat la viziunea mea. Iar pentru că am renunţat, am devenit nefericit. Şi…fiind nefericit, am început să beau. Şi acum iată-mă aici, singur, pe stradă, fără familie, fără bani şi fără un Dumnezeu. De dimineaţa până seara rătăcesc de pe un drum pe altul, fără nici un scop, fără nici o ţintă. Mă simt gol.

Bătrânul începu să se bată cu pumnii în piept şi să strige:

-Gol! Mai gol ca niciodată. Şi au avut dreptate cei care m-au descurajat. Chiar sunt un nimeni. Un oricare. Un nimeni care a eşuat în viaţă. La ce bun să-mi urmez visurile dacă nu sunt realizabile? De fapt, nu mai am nici măcar un vis. Nici unul!

S-a ridicat de pe bordură, a privit cu jind spre casele luminate în care familiile probabil stăteau la masă şi mâncau, şi a pornit mai departe la drum. A pornit la drum şi aşteaptă şi acum oameni care renunţă sau nu au încredere în viziunile lor.

 

Imagine prelaută de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

8 Comments

 • avatar image

  Georgy

  oct. 27, 2011

  Reply

  multumesc pentru ce ai scris..! m-au incurajat aceste randuri..nu trb sa renunt la visurile mele:) fii binecuvantata!

 • avatar image

  Mihaela

  oct. 27, 2011

  Reply

  Impresionant .. Eu la-m citit o data si inca o data, si inca o data si mi se pare atat de profund, chiar am invatat ceva dimineata asta. Multumesc Alina ca mi-ai facut ziua mai frumoasa :)

 • avatar image

  tonko

  oct. 27, 2011

  Reply

  Sarut mina ! Impresionant ! Eu nu renunt la lupta ,vreau sa-i fac in ciuda vietii . Atita timp cit esti in joc totul se poate schimba .

 • avatar image

  Valentina

  oct. 27, 2011

  Reply

  da, probabil sunt multi asemeni batranului, dar nu trebuie sa cedam, ci mai degraba sa invatam sa facem fata obstacolelor care ne pandesc zi de zi

 • avatar image

  Valentina

  oct. 27, 2011

  Reply

  aseara am gasit acest blog si vreau sa spun ca faci o treaba excelenta Alina..multa bafta in continuare!

 • avatar image

  EMILIAN

  oct. 28, 2011

  Reply

  Numai cei ce-si dau seama de neputinta lor sunt in stare sa proslaveasca lumina soarelui . Profilul omului fara ideal , fara Speranta este atat de real , il vedem zilnic si nu facem nimic pentru el ! ,...suntem ocupati ... avem ,, treburi,,...nu ne intereseaza ! ,...nu mai avem capacitatea de a observa din cauza capului plecat cu gluga ce ni-l asumam si nu vrem sa STIM de cel de langa noi . mi-am adus aminte de un film Aventura in Toscana , unde un batran venea in fiecare zi si punea flori la o troita , cei din sat treceau pe langa el si faceau semnul nebunului , pana cand o straina il observa ( locul fiind alaturi de casa sa cumparata de curand ) si-l intelege !,...un om singur ! intr-o lume ce si-a construit-o din amintiri . Cum spunea Sorescu ! ,, N-am nici un rost ,n-am nici un tel . Si moarte-mi vine s-o las balta , Dar ma intreb : o fii la fel , La fel pe lumea cealalta ? Este adevarat ca trebuie sa luptam ! ,...dar cand ajungi sa urli inlauntrul tau din cauza singuratatii pentru ca cei care credeai ca te inteleg nu te aud !...cazi ! , si cazi ! , zi de zi te afunzi in sufletului tau . Placute felicitari pentru povestirile sensibil detaliate .

 • avatar image

  Da

  oct. 28, 2011

  Reply

  Buna, Inregistreaza te rog adresa aceasta, ca vreau sa am o discutie cu tine; bineinteles, doar daca doresti... . ID: vestenoua@yahoo.com Multumesc

  • avatar image

   Alina Ilioi

   oct. 30, 2011

   Reply

   Poţi să vorbeşti cu mine prin intermediul butonului contact care se află sus, în dreapta siteului, dacă doreşti

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.