Diverse

Un an cu tine…

atflorindobre

Un an. S-a împlinit un an de când mi-am făcut bagajele şi am ales să locuiesc într-un oraş care îi sperie pe mulţi: Bucureşti. Un an de când am inspirat profund, mi-am ţinut pentru câteva secunde respiraţia şi-am spus: „fie ce-o fi!”.

Şi-am păşit afară din zona mea de confort. Pregătită pentru orice. Pregătită să lupt, să fiu puternică. Pregătită să iubesc. Să-mi îndeplinesc visele.

Poate că atunci nu am înţeles cu adevărat cât de diferit voi privi lucrurile după un an. Nu am ştiut că aici voi întâlni oameni care-mi vor schimba cursul vieţii. Sensul vieţii. Care-mi vor rămâne în inimă, şi nu vor mai pleca de acolo.

Bucureşti, a devenit pentru mine, în scurt timp, locul în care îmi simţeam inima vie. Pentru că eram acolo unde trebuia, atunci când trebuia. Pentru mine, Bucureşti nu a fost şi nu este nicidecum capitala în care oamenii sunt răi şi viaţa e grea. Din contră, mi-a oferit o mână de oameni pentru care sunt recunoscătoare până la cer şi înapoi.

” Nu lăsa Bucureştiul să te înrăiască, să-ţi omoare bunătatea inimii” mi-au spus.

„Acolo oamenii sunt mai răi decât de obicei. Fereşte-te, atât cât poţi, de ei…” mi-au spus.

” Nu te ajută şi fac totul doar pentru ei” mi-au spus.

După un an, le spun eu: „aici am trăit momente pe care nu le voi uita niciodată, alături de oameni cu inima bună!”.

Ştiţi de ce? Pentru că inima mea bate cel mai puternic acum. Şi a învăţat să bată într-un mod diferit…

Citeste si:

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

Diverse

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității. Alina Ilioi Mureșan: Așa...

1 Comment

  • avatar image

    Un moldovean

    sept. 30, 2014

    Reply

    În general, ardelenii plin de stereotipuri și prejudecătți spun lucrurile alea despre București, mulți dintre ei fără să fi petrecut măcar 2-3 zile în București. Locuiesc de 5 ani în Capitală și nu regret deloc alegerea făcută. Ba mai mult, nu mi-a furat nimeni nimic, nu m-a bătut nimeni, nu mi-a zgâriat nimeni mașina și nu mi s-a întâmplat nimic din ce își imaginează frații români de dincolo de munți. Păcat că atât de mulți alegem să credem în stereotipurile astea care nu ne fac decât rău ca națiune.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.