ascuns in suflet

Un DOR fără răspuns

11401505_10206699979246441_1158919230187142127_n

”Mi-e dor de ce a fost cândva… de acel zâmbet, de senzația că stau de vorbă cu cea mai bună prietenă a mea și totodată femeia visurilor mele. Mi-ai spus cândva că o să mă întorc să-ți spun asta. Și iată, m-am întors. Ai avut dreptate. Încă o dată. Nu vreau nimic, doar să-ți scriu că mi-e dor…”

Pauză. Altădată s-ar fi grăbit să răspundă. Să-i spună că și ei, că au fost luni în care a simțit că nu o să mai poată niciodată să iasă din carapacea ei. Că a simțit că și-a îngropat inima și că nu o să o mai vadă niciodată. Realitatea este că nici unui om nu ar putea să-i explice prin ce a trecut. Oricum, nu ar înțelege. Însă de data asta, a închis căsuța mesajului și a închis ochii. Prin fața lor i-au trecut momente frumoase, dar și momente în care se regăsea plângând. A decis să nu se mai opereze singură la inimă într-o operație deschisă fără anestezie.

Nu i-a răspuns. Și pentru prima oară, după mult timp, a știut că a luat o decizie bună. A fost sigură de asta. Nici un om, oricât de special ar fi el, nu are dreptul să-i distrugă speranța la viață celuilalt. Tot ce-a vrut a fost cineva care să lupte pentru ea. Care să o privească în ochi și să știe că niciodată nu o să o îi dea drumul. Indiferent de obstacole.

În iubire nu se joacă, i-ar fi zis. În iubire se așteaptă. Însă ce-ar mai fi contat ce i-ar fi zis ea? Tot ce știa era că acum avea nevoie de cineva care să o țină strâns, pentru că altfel toate rănile și bucățile s-ar împrăștia.

A înțeles într-un sfârșit. Mai târziu, dar măcar a înțeles. Nu o să mai lase pe nimeni, niciodată, să joace șotronul în inima ei. Și nici de-a v-ați ascunselea. Inima nu-i un organ pe care-l joci pe masa norocului.

Așa că a mai citit încă o dată acel ”mi-e dor”, și-a amintit că și ea a avut un DOR  pe care l-a scris, dar că mai presus de toate dorurile, ea are o responsabilitate față de ea însăși. Să-și rămână credincioasă. Să se respecte. Să se iubească și să nu se mai trădeze pe sine. Dorul de ea era mult mai mare decât celelalte doruri.

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.