Diverse

Unde eşti?

Te caut de-o veşnicie. Merg pe stradă şi mă uit curioasă la fiecare persoană în parte. Privesc şi mă întreb: ”Oare, tu să fii?”. Mai apoi, încerc să aflu răspunsul. Mi s-a spus că dragostea nu se vede, ci se simte.Atunci, închid ochii şi aştept. Vântul care bate, oare el îmi va spune unde e? Sau poate că îmi va spune susurul de izvor. Privesc insistent în apa lucie a lacului. Poate că…ştie. Mă aşez într-un colţ retras. Trece un om, mai trece unul. Inima îmi tresare de câteva ori. ”Oare, tu eşti?” Încep să alerg. Răsuflarea mi se taie şi gâtul mă ustură. Dar eu alerg tot mai repede. Poate că aşa, te voi găsi. Dar…nu. Lacrimi de deznădejde îmi curg pe faţă. Printre suspine, şoptesc întrerupt: ”Eu, eu vreau dar, nu reuşesc să te găsesc. Iartă-mă!”. Şi lacrimile amare curg. Pentru că vreau să te găsesc. Oh, unde eşti tu, dragoste mult aşteptată? Dar…ce se aude? Ascult şi… aud şoptind mai multe suflete: ”Unde eşti?Unde eşti?” Bietele suflete. Şi ele caută acelaşi lucru. Sufletul meu, atunci, încearcă să acopere vocile celorlalte şi strigă cu pasiune: ”Dar, UNDE eşti?”

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

8 Comments

 • avatar image

  upseanu

  ian. 18, 2010

  Reply

  parca barbatzii nu simt aceeashi nevoie numai ca asha reactzioneaza ei se ascund pentru a nu fi ranitzi

 • avatar image

  A.

  ian. 20, 2010

  Reply

  MIRCEA CARTARESCU - Când ai nevoie de dragoste când ai nevoie de dragoste nu ţi se dă dragoste. când trebuie să iubeşti nu eşti iubit. când eşti singur nu poţi să scapi de singurătate. când eşti nefericit nu are sens să o spui. când vrei să strângi în braţe nu ai pe cine. când vrei să dai un telefon sunt toţi plecaţi. când eşti la pământ cine se interesează de tine? cui îi pasă? cui o să-i pese vreodată? fii tu lângă mine, gândeşte-te la mine. poartă-te tandru cu mine, nu mă chinui, nu mă face gelos, nu mă părăsi, căci n-aş mai suporta încă o ruptură. fii lângă mine, ţine cu mine. înţelege-mă, iubeşte-mă, nu-mi trebuie partuze, nici conversaţie, fii iubita mea permanentă. hai să uităm regula jocului, să nu mai ştim că sexul e o junglă. să ne ataşăm, să ajungem la echilibru. dar nu sper nimic. nu primeşti dragoste când ai nevoie de dragoste. când trebuie să iubeşti nu eşti iubit. când eşti la pamânt nici o femeie nu te cunoaşte.

  • avatar image

   capshunik

   ian. 22, 2010

   Reply

   daca citesti cateva posturi mai jos.... si eu am scris aceasta poezie in post la mine. Pur si simplu... o ador pentru cat adevar contine!

   • avatar image

    A.

    ian. 25, 2010

    Reply

    N-am apucat sa-ti citesct toate posturile, si nici n-am observat ca versurile au mai fost postate pe blogul tau. In fine.. Bafta.

 • avatar image

  A.

  ian. 20, 2010

  Reply

  P.S. "Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta, se iubeşte pe sine însuş".

 • avatar image

  Movi

  ian. 21, 2010

  Reply

  cand merg pe strada obisnuiesc sa ma uit in ochisorii domnitelor, sa studiez reactia lor si desi de cele mai multe ori vad doar capete plecate si triste se mai intampla si uneori sa mai am unele reactii. De cele mai multe ori cand vede ca o privesc se uita in alta parte in acelasi timp privind cu coada ochiului, alteori apleaca capul. Din ce in ce mai multe fete palide si triste in jurul nostru si ma intreb oare noi oameni in aglomeratia si indiferenta noastra de ce nu mai avem puterea sa ne mai si uitam in jurul nostru?... sa ne oprim pentru o clipa din aceasta agitatie si pur si simplu sa prvim! Desigur primesc tot felul de reactii insa se mai intampla sa am si unele reactii mai speciale... chiar anul trecut pe la mijlocul lui decembrie venind din spre studenteasca in apropriere de semafor am primit un raspuns la privirea si zambetul meu care mi-a facut ziua mai frumoasa si anume o necunoscuta mi-a raspuns la fel cu un zambetel :) si acele cateva secunde cand drumurile noastrea s-au intersectat au capatat o importanta care mi-ar fi greu sa o descriu prin niste simple cuvinte. Cate ganduri cate trairi ne-au trecut prin minte la amandoi in acel scurt moment greu mai poate fi egalat ... dar macar am ramas cu acel zambet pe buze si de ce nu acel strop de care avem nevoie cu totii care sa mai aline nitel flacara sperantei. Am si o recomandare sa iti fac sa privesti filmuletul urmator, pote ti se va parea interesant ;) : http://www.youtube.com/watch?v=uy0HNWto0UY

  • avatar image

   capshunik

   ian. 25, 2010

   Reply

   hm...datorita tie, am sa zambesc fiecarui om de pe strada:)

 • avatar image

  LL

  ian. 22, 2010

  Reply

  Movi, cand ai sa mai cresti, ai sa intelegi ca un astfel de zambet, de care povesteai - si in modul in care povesteai -, nu se lasa pierdut... Cred ca nu te-ai gandit doar odata la: ce s-ar fi intamplat daca ti-ai fi luat barbatia in piept, si te-ai fi dus la ea si ai fi invitat-o politicos, la o scurta cafea, sau orice alta varianta care ti-ar fi venit in cap atunci. Daca, va mai exista "o alta data, cu o alta fata", stii mai bine ce vei avea de facut. Bafta!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.