ascuns in suflet

Uneori, când inima ţi se rupe, creşte la loc încurcată, noduroasă şi tare. Sucită.

aneta_by_wladcakotow-d774yg1

Sunt unul din sufletele care au fost condamnate, sau poate binecuvântate, să creadă în iubirea adevărată. Am o inimă pe care nu o pot minţi şi nici amăgi cu simţăminte de momeală.

Nu am visat niciodată la poveştile cu prinţii care vin călare pe un cal alb. Le-am considerat poveşti de adormit copiii şi de înfrumuseţat viaţa. În schimb, am crezut într-o altfel de poveste, creată inconştient de inima mea. Am crezut în povestea în care atunci când mă uit în ochii lui găsesc siguranţă, pace, linişte. Găsesc acasă.

Am crezut în povestea în care el ar fi apărut nu ca să mă salveze, ci ca să salvăm. Oameni, sentimente, emoţii. Mână în mână, pregătiţi să înfruntăm orice altceva.

Când l-am găsit, m-am aruncat spre el fără să mă gândesc nici măcar o clipă dacă o să mă prindă. Cât am fost în aer, am fost fericită. Dar a sosit momentul să şi aterizez. Şi… s-a dat la o parte. Nu m-a prins, nu mi-a ameliorat căderea şi nici nu m-a atenţionat. Pur şi simplu m-am trezit cu faţa la pământ, zdrobindu-mă de o suprafaţă rece şi dură. Singură. Cu cicatrici. La început nu prea simţi durerea groaznică, abia mai târziu te doboară.

Acum stau şi-mi culeg bucăţile pe care nu am crezut că le am: nesiguranţă, teamă, confuzie. Îmi tot promit de pe o zi pe alta că în dimineaţa următoare când o să mă trezesc, o să fie totul ca înainte. Privesc cu ochii îngroziţi ce am devenit şi mă feresc să spun cuvântul care-mi tremură pe buze.

Totuşi, oricât de obosită mă simt, ştiu că în viaţă există mereu o supapă care asigură echilibrul. Chiar şi aşa, cu inima asta a mea noduroasă, încurcată şi sucită. Cred într-un echilibru care face ca lucrurile să fie în regulă în Univers. În mine. În tine.

Se spune că dacă unul se duce mai în larg şi nu ştie să se mai întoarcă, celălalt este dator să îl recupereze, pentru că în dragostea adevărată nu abandonezi. Dar ce ne facem când amândoi am plecat în larg, dar în direcţii opuse?

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

3 Comments

 • avatar image

  klin

  feb. 28, 2015

  Reply

  ce frumos!

 • avatar image

  Andreea

  mart. 27, 2015

  Reply

  Mereu cauti sa existe un echilibru si, cred ca, uneori, acest echilibru al vietii pe care o avem consta si in momente mai dureroase sau mai putin placute.

 • avatar image

  sufletdefluturas

  apr. 03, 2015

  Reply

  Nu te vor consola vorbele. Poate scrisul îți aduce o alinare. Acest "n-a fost să fie" e prea mic şi dezbărat de haina sensurilor. Inima e rezistentă. Oricâte noduri ar apărea pe ea sau în ea, trebuie să ai grijă doar de două, în principiu. Acelea sunt micuțele motoraşe. Să creşti, Alina. Să te creşti frumos. Şi să nu te opreşti. De la pământ să te ridici. Să nu laşi greutatea poveştilor să te împiedice să mai vezi cerul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.