afla despre..

Avantaje şi dezavantaje în televiziune

În orice meserie există avantaje şi dezavantaje în practicarea ei. Cert este că nu prea se pot afla aceste lucruri decât atunci când începi să practici acea meserie. În presă, spre exemplu, nu curge lapte şi miere. În orice caz, trebuie să fii pasionat de ceea ce faci. Dacă nu îţi place meseria pe care o practici, să nu te aştepţi să fii fericit. Cum zice un coleg de-al meu de la Realitatea, când munceşti, trebuie să te şi distrezi. Îi dau dreptate.

Televiziunea este un domeniu greu pentru cine nu e pasionat de ea, pentru cine nu are abilităţile necesare şi pentru cine nu are acel ceva. Mai mult, trebuie să fii flexibil, să-ţi gestionezi viaţa astfel încât să mai ai timp şi de viaţa privată. Da, e dificil ca om care lucrezi în presă să poţi împăca şi serviciul, şi viaţa personală. Avantajele în televiziune sunt că:

 • Lucrezi într-o echipă de oameni dinamici, talentaţi şi deschişi
 • Ai acces liber la evenimente
 • Eşti tot timpul informat şi eşti primul care află noutăţile
 • Ai un anumit statut care îţi acordă trecere
 • Ai ocazia să fii o voce care se face auzită
 • Poţi iniţia diferite campanii care vor fi totuşi promovate
 • Ai un salariu bunicel (spune Bianca Suciu, reporter Realitatea)

Dezavantajele pe care le ai când lucrezi în televiziune:

 • Oricând trebuie să fii disponibil să mergi pe teren
 • Devii o persoană publică, prin urmare, orice greşeală va fi scump plătită
 • Ai parte şi de experienţe neplăcute care te marchează pe viaţă
 • Nu ai un program fix
 • Viaţa privată devine publică

Citeste si:

afla despre..

Life done right!

RO: Cred că în ultimii ani am crescut mai mult ca niciodată! Nu știu dacă se datorează greutăților, sau faptului că am de...

afla despre..

Ce să fac când nu răspunde medicul?

De câteva luni trăim într-o perioadă foarte incertă. Nu o dată mi s-a întâmplat să am nevoie să pun câteva întreb...

14 Comments

 • avatar image

  dana

  apr. 01, 2011

  Reply

  Probabil ca depinde si de firea fiecaruia : ceea ce este perceput ca un avantaj pentru unii poate fi vazut ca dezavantaj pentru altii.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 01, 2011

   Reply

   Aşa este:)

 • avatar image

  Delia Filip

  apr. 01, 2011

  Reply

  Good point Dana. Sunt persoane care aleg televiziunea exact pentru punctele pe care Alina le-a enumerat la dezavantaje. Legat de avantaje - pt un outsider - astea sunt primele lucruri pe care le vezi, insa atunci cand incepi sa traiesti televiziunea viziunea se schimba. Televiziunea nu inseamna ecran si informatie, e un intreg mecanism care produce si functioneaza pe baza persuasiunii intr-o directie sau alta. Alina, cred eu ca tu deja stii ca televiziunea nu e deloc un rai, ci e o oportunitate si un blestem. In acelasi timp:) Cu toate astea, stim amandoua ca televiziunea e si chemare..asa ca...mult succes!

 • avatar image

  dan_cj

  apr. 04, 2011

  Reply

  pentru a dezabte dezavantae/avantaje trebuie in primul rand sa vedem de ce a fost infiintata televiziunea, si apoi o perspectiva crestina asupra ei,abia apoi putand sa ne dam cu parerile:)

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 04, 2011

   Reply

   Fiecare e liber să îşi dea cu părerea când doreşte. Dacă greşeşte momentul, îşi asumă vina. Nu? :) Sau greşesc?:)

 • avatar image

  dan_cj

  apr. 04, 2011

  Reply

  Pai implicit fiind site-ul tau, e si normal sa-ti dai cu parerea cand si unde vrei:) Eu vorbeam in general, subiectul fiind un pic mai larg - eu cel putin am avut multe dezbateri pe tema asta cu tineri/e si sunt destule de zis, atat pro cat si contra televiziunii sau al unui job in domeniu. Daca vrei sa te dedici, sa faci o cariera, e cam greu sa mai ai viata de familie/personala si asata nu din exterior ci privita din interiorul televiziunii, plus va trebui sa fi cu ochii pe stiri non-stop, or asta te afecteaza si pe tine in primul rand apoi pe cei din jururl tau - spun asta avand prieteni foarte buni in TV ,la Bucuresti chiar, care nu prea au viat personala si nici nu prea ar putea,decat poate dupa ce ajungi la un anumit nivel.Dar ca sa ajungi al acel nivel trebuie ani si ani de munca, ani in care...ce facem cu Dumnezue si relatia noastra cu El??..deci, sunt probleme multe si adanci, dar suntem liberi sa ne dam cu parerea cand dorim, nu am vrut sa zic altceva

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 04, 2011

   Reply

   Ai lucrat în televiziune Dan? :)

   • avatar image

    dan

    apr. 10, 2011

    Reply

    Vroiam la un moment dat sa lucrez in domneiu, dar discutand cu mia multi tineri care erau in domeniu si apoi cu diferiti oameni...m-am razgandit gandindu-ma ca nu voi putea fi un om obiectiv in totdeauna si asta nu mi-ar fi placut.Pe de alta parte la noi in tara cam greu sa lucrezi intr-o televiziune si sa nu faci niste compromisuri,avand in vedere implicarea politica si monopolul asupra televizunilor-adica 3 oameni detin tot ce inseamna TV la noi... Mai era un aspect:discutam cu o familie tanara-sunt crestini, si-mi zicea sotia ca a renuntat la slujba ei - se ocupa de ceva departament de stiri, deoarece toata ziua statea cu televizoarele pornite pentru a auzi tot ce se intampla,nici cand lua masa nu statea linistita,si..si-a dat seama ca nu mai poate asa,fiind intr-un sres continuu-nu avea rabdare cu copiii etc. Acuma ce sa zic, fiecare i-si cunoaste cel mai bine taria si viata lui, insa ca si crestini e bine sa avem slujbe care sa nu ne distraga prea mult de la ceea ce e mai important:trairea cu Dumnezeu

    • avatar image

     Alina Ilioi

     apr. 11, 2011

     Reply

     Consider că pentru fiecare e diferit şi fiecare are chemarea lui de aceea nu arunc cu pietre. Cam atât...

     • avatar image

      dan_cj

      apr. 12, 2011

      Domnul sa te ajute in tot ce faci si sa-ti dea gandul Lui!

 • avatar image

  Lotus

  apr. 06, 2011

  Reply

  dan_cj: Dacă crezi în Dumnezeu, atunci e foarte convenabil să îl cauţi undeva într-o biserică sau într-o peşteră izolată. E mai greu în schimb să nu te enervezi la serviciu sau, ziarist fiind, să nu faci compromisuri şi să nu dezinformezi. Înţelegi ce vreau să zic? E uşor să fii "religios" singur acasă. Dar nici nu ajuţi pe nimeni în acest fel. Presa, cu bune şi rele, există deja. Nu o poţi închide, dar poate poţi face o diferenţă. Pe Dumnezeu îl poţi căuta peste tot, inclusiv în lume. Din contră, dacă asta o face fericită şi ţi-e prietenă, bucură-te pentru ea şi felicit-o... :)

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 10, 2011

   Reply

   Mulţumesc Lotus pentru susţinere

  • avatar image

   dan

   apr. 10, 2011

   Reply

   Lotus: sunt un cititor vechi al blog-ului lui Alina si ii urmaresc tot timpul activitatea/interviurile etc si o felicit pe aceasta cale pentru ce face.Nu am scris cu gand distructiv ce am scris,ci, fiind un loc unde putem schimba opinii mi se pare normal sa-mi spun parerea daca aceasta duce la un lucru bun si anume la cresterea,la zidire:)

 • avatar image

  Ely Purtan

  mai 16, 2011

  Reply

  Sincer,mie,mi-ar place sa lucrez in televiziune. Aceasta datorita faptului ca vreau sa fac numele lui Dumnezeu sa apara epe toate ecranele ,dar nu in nume de batjocura ci ca El sa fie proslavit prin asta. In plus,mi-ar place daca s-ar implica in asta tot mai multi tineri,si nu numai.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.