special pentru voi

Ce fel de bărbat îți dorești?

Vizite: 42897

couple_by_anandhalim

Dragă fată,

Dacă încă nu ți-ai ales partenerul cu care să-ți petreci viața, aceste rânduri sunt pentru tine. Nu ți le scriu din perspectiva cuiva care are răspunsuri la întrebări, ci ți le scriu din perspectiva unei femei care a crezut toată viața ei în puterea iubirii și încă mai crede. Mă străduiesc să fiu, după cum spune soțul meu: cu picioarele pe pământ și cu aripile printre nori.

E frumos să visezi despre iubire. Să ai așteptări mari, să construiești gânduri și idei pentru viitorul tău. Să cauți acel ”the one” pe care toate și-l doresc în viața lor. Însă cel mai minunat cred că e atunci când DUPĂ alegerea făcută poți spune că iubirea chiar există. Că e reală și autentică.

Trăim într-o societate în care totul e confuz, inclusiv oamenii. De-a lungul anilor s-a format o zonă gri în care domnește confuzia și în care sunt ”aruncate” toate lucrurile care nu se mai încadrează în tiparele cu care am fost învățați și obișnuiți. Din păcate. Am ajuns să punem valorile noastre în această zonă gri, am ajuns să punem alegerile noastre sexuale în această zonă gri, am ajuns să punem identitatea noastră ca oameni în zona gri. Încet, dar sigur aș putea adăuga, ne îndreptăm spre o mare zonă în care nu mai există alb și negru, ci doar ”relativitate”.

Iar această societate care a transformat o mare parte din valorile creștine în așa zisele demodări ”încuiate și înapoiate”, zilnic îți transmite o imagine a iubirii. O imagine pe care, dacă nu ești atentă, s-ar putea să o îmbrățișezi și tu și să ți-o însușești. Uite așa, ajungi să vezi iubirea ca pe ceva care o să-ți împlinească toate nevoile, ca pe un contract de colaborare între tine și partener, ca pe un sentiment în care mai mult ai de primit decât de oferit. Cât despre calitățile pe care ar trebui să le aibă celălalt în ochii societății, nici nu cred că merită să pomenesc!

A sosit momentul să te întrebi: ce fel de iubire și ce fel de bărbat îmi doresc? Una precum îmi transmite societatea actuală? Un bărbat care să bifeze toate cererile pieței? Dacă răspunsul este da, poate că trebuie să îți faci o evaluare sinceră a ceea ce îți dorești de la viață. Știu că se spune că tu știi cel mai bine, însă dacă alegi să fii sinceră așa cum am fost eu acum ceva timp cu mine, ai recunoaște că de fapt nu știi cel mai bine. Da, m-am trezit într-un punct al vieții în care mi-am dat seama că habar nu am ce vreau.

Până când L-am întrebat pe Dumnezeu. Cine Altul știe cel mai bine ce îmi doresc decât Cel ce m-a creat? Atunci am realizat că cel mai mult îmi doresc ca acel bărbat care îmi va cuceri inima să își dorească zilnic să se apropie de Creatorul nostru tot mai mult. Să caute să se sfințească. Și să vă spun un secret: acest gen de bărbat va căuta zilnic să te iubească tot mai mult și pe tine. Pentru că un om credincios este și un om care-și ține cuvântul, care e moral și care știe să se facă plăcut.

Așadar, întreabă-te, draga mea. Ce îți dorești? Un om care să se încadreze în tiparele societății sau un om care să se încadreze în tiparele lui Dumnezeu?

Imagine preluată de pe: http://www.deviantart.com/art/couple-92779020

Citeste si:

special pentru voi

Dragă Românie…

Draga mea Românie.... Te-am iubit cu înverșunare încă de când am început să mă îndrăgostesc de cuvintele tale. În c...

Social / special pentru voi

Unde este dragostea?

În săptămâna care a trecut, i-am întrebat pe invitații mei din emisiunea pe care o prezint, ce consideră ei că le lipsesc ...

No comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.