afla despre..

Cum mă împac cu banii? (dezvoltare financiară)

Când vine vorba de partea financiară, sunt o artistă, deși poate că uneori mai am și momente de afaceristă. De când mă știu am avut probleme cu educația financiară deoarece nu mi-a plăcut niciodată să țin contabilitatea și să număr banii, deși SUNT o persoană foarte economă și chibzuită, trăsătură pe care am moștenit-o din familie.

Recent, atât eu cât și soțul meu, am început să fim tot mai interesați de tot ceea ce înseamnăo educație financiară deoarece dorim ca în viitorul apropiat să luăm decizii cât mai bune pentru viața noastră și a copilului nostru. Asta, dar și faptul că am revenit din Germania în România, iar salariile aici sunt mai mici, dar costurile la fel de mari sau chiar uneori mai mari, ne-au făcut să analizăm bine viața noastră și să ne dorim mai mult.

David a început să meargă și la cursuri despre investiții, dezvoltare persoanală, dar deoarece timpul meu este foarte limitat, mi-a prins bine să descopăr site-ul Dezvoltare financiară.ro unde am avut ocazia să urmăresc cursuri online de dezvoltare financiară, simple, scurte și la obiect. Un video nu are mai mult de 6 minute, în el se regăsește atât partea vizuală cât și partea auditivă, deci poți reține mult mai bine. Încă o parte foarte tare este că la finalul fiecărei lecții ți se pune o întrebare/două, la care trebuie să răspunzi sincer și asumat.

Spre exemplu, mie mi-a rămas foarte bine impregnat în memorie o imagine cu un copac și un om lângă. În curs ți se spunea că nu este suficient să îți dorești ca fructele din copac să vină la tine, să le ai, etc ci și TREBUIE să ACȚIONEZI. Adică să FACI ceva ca să ai acele fructe. Să începi să le culegi, spre exemplu.

Mai am câteva lecții de urmărit din cadrul acestui curs, însă până acum pot să spune că mi-a clarificat multe lucruri, m-a determinat să fac anumite schimbări în viața mea și să nu mai visezi cu ochii deschiși, ci chiar să încep să și pun în aplicare. Abia aștept să văd ce voi învăța din următoarea lecție!

P.S. Partea cea mai faină este că toate lecțiile le urmăresc împreună cu soțul meu, iar la final comentăm și dezbatem ceea ce am auzit.

Vă încurajez să verificați și voi cursurile oferite de către Cornel, pentru că merită: CLICK AICI

Citeste si:

afla despre..

Life done right!

RO: Cred că în ultimii ani am crescut mai mult ca niciodată! Nu știu dacă se datorează greutăților, sau faptului că am de...

afla despre..

Ce să fac când nu răspunde medicul?

De câteva luni trăim într-o perioadă foarte incertă. Nu o dată mi s-a întâmplat să am nevoie să pun câteva întreb...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.