special pentru voi

Cum poţi să ştii dacă eşti un bărbat adevărat

 

suits_by_npmonkko-d63blh5

Poate că ai ajuns la o vârstă la care ar fi trebuit deja să ştii cine eşti. O vârstă la care te-ai aştepta să iei decizii mature. Şi totuşi… ori de câte ori vine vorba de relaţii, observi că…  te comporţi ca un copil. Câteodată nici tu nu ştii măcar de ce. Iar femeile, ei bine, nici ele nu te ajută tare mult în această privinţă.

Le auzi repetând încontinuu ca un disc blocat pe aceeaşi melodie: „vrem un bărbat adevărat”. Te-ai uitat la tine, te-ai uitat în jur, apoi ai mai aruncat încă o privire în oglindă. Să fii tu oare un bărbat adevărat?

Eu cred că un bărbat adevărat este cel care se cunoaşte pe sine, în primul rând. Autocunoaşterea este ca un fluviu, în care se varsă mai multe râuri. Calităţile unui bărbat adevărat nu constă în mod special în modul în care arată, ci mai degrabă se regăsesc în interiorul unei inimi curajoase.

Un bărbat adevărat nu va găsi niciodată plăcere în a răni o femeie. Nu pentru că e mai firavă sau mai sensibilă decât el, ci pentru că o respectă suficient de mult încât să ştie că rănile pe care el i le va face, se vor cicatriza, lăsând urmări pentru totdeauna în inima ei.

Un bărbat adevărat nu va atenta la inima unei femei, doar pentru a-şi dovedi sie însuşi, sau altora, că este un cuceritor, sau că încă se pricepe. Acesta va şti că inima femeii este un loc sacru în care ar trebui să locuiască doar cel care e acolo să rămână, nu să viziteze.

Nu va trata femeia ca pe o proprietate, chiar dacă aceasta îi va permite. Nimeni nu deţine pe nimeni.

Îşi cere iertare, chiar dacă vocea îi tremură, pentru că ştie că doar oamenii puternici au calitatea de a recunoaşte că au greşit.

Se spune că recunoşti ce fel de bărbat este, după femeia pe care o alege. Tocmai de aceea, un bărbat adevărat o va alege mereu pe aceea care-i poate fi prietenă, soţie şi mamă la copii.

În situaţiile dificile, un bărbat adevărat îşi va asuma responsabilitatea, chiar dacă aceasta înseamnă că va avea de pierdut. Şi da, suntem responsabili pentru cei pe care i-am făcut să ne iubească.

Unui bărbat adevărat nu îi va fi ruşine să admită că este îndrăgostit, ba chiar va fi pregătit să lupte pentru iubirea lui.

Bărbatul adevărat, când se uită la femeia iubită, are în privire o sclipire de Cer. Ştie că Dumnezeu i-a dat un înger pe care trebuie să-l ocrotească.

El nu se va folosi de forţa trupească pentru a-şi impune părerea şi a se face respectat, ci de forţa minţii.

Vezi tu, diferenţa dintre un băiat şi un bărbat nu este dată de vârstă, ci mai degrabă de cât de în serios îşi ia inima.

Şi pentru că un bărbat face alegeri bune, te invit să vizitezi şi pagina destinată bărbaţilor cu stil, MYMAN.ro

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

special pentru voi

Prin ce te mai deosebești TU de RESTUL?

Săptămâna trecută am fost rugată de un cont creștin de pe Instagram să mă filmez 2-3 minute timp în care să transmit câ...

special pentru voi

De zeci de ori femeie

”Nu mi-ar plăcea să fiu femeie”, îmi aduc aminte de spusele unui verișor de-al meu. ”Păi ce viață aveți voi mă, câ...

1 Comment

  • avatar image

    Marian Bîclea

    ian. 19, 2015

    Reply

    îmi „place” maxim bara asta de like&share peste articol.... Nu face decît să irite.... Păcat de text

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.