afla despre..

De ce iubesc cărţile?

IMG_9189

  De ce iubesc cărţile? Pentru că am crescut cu ele. Pentru că mi-au deschis drumuri. Pentru că a fost primul lucru de care eram fascinată de mic copil. Pentru că m-au ambiţionat să învăţ să citesc de la vârsta de 5 ani. Şi după ce-am citit, să trăiesc. Şi după ce-am trăit, să scriu.

Iubesc cărţile pentru că mi-au înflorit sufletul, bandajat inima şi deschis inima. Şi de asemenea, iubesc şi oamenii care citesc. Cu ei simt că pot să rezonez. Să vorbim din inimă, fără să ne lovim de obstacolele comunicării. Pentru că oamenii care citesc visează mult şi îşi doresc să cucerească. Să cucerească lumea, oamenii, inimile.

Iubesc cărţile pentru că păstrează oamenii şi sentimentele vii. Pentru ani. Decenii. Secole. Nu contează că unii au plecat. Că nu mai sunt. Că şi-au luat bagajele şi n-au spus nici un cuvânt de „la revedere”. Că s-au dus la 2 m sub pământ. Că ce era azi iubire, mâine e indiferenţă. Pentru cărţi nu contează asta. Ele menţin vii emoţiile. Oamenii.

Le mai iubesc pentru că eu pot să aleg finalul. Bineînţeles, atunci când le scriu eu. Ce sentiment plăcut, să poţi să decizi tu dacă plângi sau râzi. Dacă te căieşti sau te răzvrăteşti. Dacă te ierţi. Pentru că pe hârtie, atunci când aşezi literele, îţi aşezi şi inima. Şi le pui în ordinea corectă.

Aşadar, azi, de Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, sărbătoresc cartea. Mă sărbătoresc pe mine. Sărbătoresc „Aşa vei şti că l-ai întâlnit pe EL”!

Foto: Marooni

Citeste si:

afla despre..

Life done right!

RO: Cred că în ultimii ani am crescut mai mult ca niciodată! Nu știu dacă se datorează greutăților, sau faptului că am de...

afla despre..

Ce să fac când nu răspunde medicul?

De câteva luni trăim într-o perioadă foarte incertă. Nu o dată mi s-a întâmplat să am nevoie să pun câteva întreb...

3 Comments

 • avatar image

  Marin

  apr. 25, 2015

  Reply

  Bună! Eu n-aș ști să spun de ce iubesc cărțile. Poate pentru că am văzut-o pe mama citind atunci când eram copil. Poate pentru că am fugit de viață și am trăit alte câteva mii în cărțile citite. Poate pentru că îmi tremură inima atunci când le țin în braț. Niciodată n-am fost mai acasă ca într-o bibliotecă...

  • avatar image

   Carmen

   apr. 29, 2015

   Reply

   ...cartile ... le ador pentru ca-mi ofera sansa de a trai si o alta viata, pentru ca sunt o terapie pentru suflet, asa ca nu ar strica sa ne facem un "narav din citit" - asta ca sa-l citez pe d-ul Cristoiu

 • avatar image

  Alin

  apr. 27, 2015

  Reply

  raspuns: pt ca si cartile te iubesc pe tine

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.