afla despre..

De ce să te ridici de fiecare dată?

1e1235b5bbf82fe381e11147297ac751-d4hn8pg

Ciudat mod prin care viața, de cele mai multe ori, știe să te arunce pe genunchi. Și nu oricum, ci cu așa o forță, de fiecare dată tot mai mare, încât ajungi să-ți spui că de data asta, e ultima oară. Și stai acolo jos, buimac pentru o perioadă, neînțelegând de unde  a mai venit și această lovitură. Tocmai acum, când parcă începeau să se așeze lucrurile… Când parcă, ai reușit și tu, să te ridici și să faci câțiva pași.

Ce ne este greu, nouă oamenilor, să înțelegem este că lovitură, după lovitură, după lovitură, după lovitură, după o nouă lovitură exact în locul în care mai ai vânătaia de la lovitura anterioară, modelează. Și frământă. Și iar modelează. Și abia apoi, după ce-am fost bine frământați, urmează focul. Cuptorul în care se fabrică minunile. Din care ies numai lucrări bune. Alea rele stau pe raft pentru a fi refăcute, sau sunt deja într-un coș.

Îmi place să simt că trăiesc. Să mă bucur, mă, de un zâmbet. Să mă îndrăgostesc. Să privesc pe cineva ca pentru ultima oară. Să văd o soluție, după ce m-am zbătut atât. Să încerc lucruri noi. Iată de asta, viața mă aruncă în genunchi uneori. Pentru că am curajul să mă ridic din nou, de fiecare dată. Pentru că îmi pun suficiente întrebări, încât să am aventura descoperirii răspunsurilor.

Da, s-ar putea ca la sfârșitul vieții, să îmi arăți corpul tău intact. Fără nici o zgârietură. Așa ca inima ta. În schimb, eu am să-ți arăt inima mea pe alocuri peticită, dar am să-ți povestesc cu zâmbetul pe buze de unde am fiecare cicatrice. Cu o lumină în priviri pe care ți-ai dori să o ai. Și-atunci ai să-ți spui: ”Ce prost am fost mă că eu am rămas jos. Nu am nici o lovitură, e drept, dar nici nu am… trăit.”

Photo Credit: http://sarahlouisejohnson.deviantart.com/

Citeste si:

afla despre..

Life done right!

RO: Cred că în ultimii ani am crescut mai mult ca niciodată! Nu știu dacă se datorează greutăților, sau faptului că am de...

afla despre..

Ce să fac când nu răspunde medicul?

De câteva luni trăim într-o perioadă foarte incertă. Nu o dată mi s-a întâmplat să am nevoie să pun câteva întreb...

7 Comments

 • avatar image

  maria

  sept. 24, 2014

  Reply

  Ma regăsesc in fiecare cuvânt pe care l-ai scris.. toate postarile tale sunt extraordinare, am invatat multe din ele, doresc ca Domnul Dumnezeu sa te binevcuvinteze cu viata veşnica.

 • avatar image

  Anda

  sept. 25, 2014

  Reply

  Cat adevăr in tot ce scri...foarte frumos !!

 • avatar image

  Cristina

  sept. 25, 2014

  Reply

  Superb spus, era si o poveste care spunea ca neprelucrat esti doar un metal fara valoare, prelucat ai putea face parte dintr-un ceas super scump. In orice caz nu exista oameni fara probleme, important e sa nu te alsi doborat

 • avatar image

  Alex

  sept. 25, 2014

  Reply

  Experienta descrisa de tine in primul paragraf m-a determinat sa-mi pun timpul de partasie pe primul loc... cu pretul vietii. Daca nu mor si sunt lucid atunci il fac. De ce sa astept sa fiu trantit pe genunchi si sa abordez problemele de jos, din postura defensiva cand ma pot pune inainte si sa le abordez de sus, din postura ofensiva, fara sa fiu cu spatele la zid?

 • avatar image

  TomescuElena

  oct. 06, 2014

  Reply

  citesc ce scrii si imi dau seama cat de profund gandesti la frumoasa si frageda ta varsta...felicitari pentru ceea ce scrii atat de frumos Alina!

  • avatar image

   Alina

   oct. 08, 2014

   Reply

   Vă mulţumesc mult!

 • avatar image

  Ionut

  feb. 07, 2015

  Reply

  Viata este relativa , la fel si perceptia asupra ei , frumos scris dar este numai o latura a realitatii .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.