barbatilor

Femeie, bagă-ţi minţile în cap!

5kqtg4d5w1u_by_kolodina-d5wdfye

 Sunt supărată pe tine. Atât de supărată, încât azi am vrut să te pedepsesc şi să nu mai scriu despre tine. Am vrut să te las aşa, în încăpăţânarea ta, fără cuvintele mele. Nu am vrut ca tu să le citeşti cu satisfacţie, imaginându-ţi cum lumea mea este dată peste cap din cauza ta.

Înţeleg că bărbaţii au mândria lor. Înţeleg şi că de multe ori, au un ego atât de mare, încât cu greu calcă peste el. Şi mai ştiu şi că atunci când le greşeşti, niciodată nu te lasă nepedepsită. Niciodată! Au ei grijă mereu să te facă să plăteşti, astfel încât a doua oară să stai cu inima cât un purice când vine vorba de a acţiona. Sunt nemiloşi bărbaţii, asta sunt! Şi în răzbunarea lor, nu văd cum zdrobesc inima femeii care îi iubeşte ca lumina ochilor din cap.

Aşa că sunt supărată pe tine azi. Ţi-am greşit, ştiu. Am făcut-o pentru că nu am mai ţinut la nimeni niciodată aşa. Şi… m-am panicat. M-am panicat tare. Şi nu ştiam cum să-ţi spun că sunt panicată. Dar după ce am greşit, mi-am cerut iertare. Nu a fost îndeajuns. Mi-am mai cerut o dată. Am călcat peste orgoliul meu, peste dorinţa de femeie, aceea de a lupta TU pentru mine, şi am mai făcut-o încă o dată. Şi încă o dată. Pentru că în iubire nu mai ţii cont de tine. Ţii de celălalt.

Dar nu a fost îndeajuns. Nimic din ce am făcut, ce am spus, nu a fost îndeajuns.

Aşa că m-am întrebat cum să-mi bag minţile în cap.

Să te uit? Să mă prefac că nu mai simt nimic şi că nu ai nici un efect asupra inimii mele? Să mă trezesc în fiecare dimineaţă cu un zîmbet forţat pe faţă, astfel încât să nu am şansa să fiu cu colţurile gurii lăsate în jos, în timpul zilei?

Sau să-mi amintesc de câte ori am fost alături de tine, chiar şi atunci când durea? Sau când am fost tentată să-mi iau pantofii în mâini ca să pot alerga mai uşor, şi să o iau la sănătoasa?

Sau să analizez ultima perioadă, şi să-mi spun că… asta a fost?

Da, cred că am să-mi bag minţile în cap.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

barbatilor / special pentru voi

Bărbaților, câte ceva despre soțiile voastre!

Se vorbește puțin înspre mai deloc despre transformările emoționale și fizice prin care trece o femeie când devine mamă. Ce...

barbatilor

Bărbaţii de pe vremea tatălui meu

   Astăzi am discutat cu tatăl meu despre... bărbaţi. Era curios să ştie cum se mai comportă în ziua de astăzi băieţii. ...

14 Comments

 • avatar image

  Alex

  mai 03, 2014

  Reply

  Nu iti citeste nici un regizor blogul sa vada ce scenarii scrii tu aici?

  • avatar image

   Alina

   mai 03, 2014

   Reply

   Caută tu unul şi prezintă-i :)

  • avatar image

   Alex

   mai 04, 2014

   Reply

   O sa dureze ceva. N-am mai promovat pana acum tinere talente in industria filmului. :P

 • avatar image

  BeN

  mai 03, 2014

  Reply

  Baga-ti mintile/n cap. Crezi ca nu mai sunt barbati pe lumea asta? Dupa mine, esti suficient de frumoasa ca sa te ooti marita saptamanal daca dorest!

  • avatar image

   Alina

   mai 03, 2014

   Reply

   Mulţumesc frumos, Ben :)

  • avatar image

   Lili

   mai 04, 2014

   Reply

   Iti amintesti? "Am mai văzut vise abandonate, lăsate într-un colţ al uitării. Resemnare. Renunţare. [...] Am văzut poveşti de iubire ignorate, sentimente frânte, relaţii de ochii lumii sau de gura familiei. Mai presus de toate, am văzut priviri în care nu era nimeni, pentru că “golul” e singurul care a mai rămas." Deci nu este de preferat "golul". Succes! Scrii foarte frumos!

   • avatar image

    Alina

    mai 04, 2014

    Reply

    Lili, mă bucur mult că îmi citeşti articolele! Mulţumesc enorm, şi doresc să fii iubită!

 • avatar image

  Florin

  mai 04, 2014

  Reply

  Titlul trebuia sa fie "BARBATULE, BAGA-TI MINTILE IN CAP"

 • avatar image

  Tiberiu Lovin

  mai 05, 2014

  Reply

  Alina, mergand pe scenariul tau, cred ca depinde de greseala. Unele nu pot fi iertate nici daca mergi in genunchi pana la cea mai indepartata manastire si inapoi. Daca e ceva minor si iertarea nu vine, atunci inseamna ca barbatul s-a plictisit de relatie si a asteptat un motv. Iar plecarea e singurul raspuns. :)

 • avatar image

  Georgiana Z.

  mai 05, 2014

  Reply

  Cu siguranta nu o sa te poti trezi zambind, din experienta stiu ca diminetile sunt cele mai grele, dar daca pe timpul zilei ai grija sa iti ocupi timpul cu diverse activitati, si nu pierduta in melodii/filme/momente din trecut, o sa treaca mai usor decat speri. Si parerea mea este ca nu trebuie sa te agati de o relatie in care numai tu lupti. Daca te vrea si te merita, te va cauta. Te va cauta cand nici nu o sa te mai gandesti prea mult la el. Si atunci tu o sa decizi daca il mai vrei sau nu. Si tot parerea mea este ca nu mai trebuie sa ii gasesti scuze (barbatii sunt orgoliosi, neiertatori, etc.). Si sa mai stii ca este OK sa fii trista, trebuie doar sa te asiguri ca o prietena/coleg/colega/ruda iti va fi aproape si te va ajuta sa iesi din momentul respectiv. Eu cam asa am procedat si a tinut. Nu mi-a luat foarte mult sa imi revin - cam 1 luna si ceva. Deci se poate :). Si nu, nu moare nimeni din asta, si da, el s-a intors. Dupa ce nu l-am mai cautat DELOC - imi era mai bine sa nu stiu nimic de el. PS: eu ti-am mai lasat un comentariu si aici https://alinailioi.ro/asa-de-mult-ti-as-scrie/, de atunci empatizez cu scrierile tale :)

 • avatar image

  dan-paul

  mai 16, 2014

  Reply

  cineva mi-a spus... : "Doar orgoliul masculin este mai mare decat atitudinea mea de copil rasfatat !" ...am incheiat citatul!

  • avatar image

   Alex

   mai 16, 2014

   Reply

   Se potriveste, dan-paul. Orgoliu masculin - atitudine de copil rasfatat. :P

 • avatar image

  ana

  nov. 11, 2014

  Reply

  Cand iubesti numai ti cont de tine de pricipii demnitate parerea altora... Ti cont doar el, de parerea lui,care de multe ori e cel care te doboara si te nimiceste.e cel ce sparge inima ta in mii de cioburi in care si tu te tai...

  • avatar image

   Alina

   nov. 11, 2014

   Reply

   Câtă dreptate ai, Ana... Doar că, eu cred că ar trebui să ţinem cont de principii. De alea trebuie ţinut cont mereu!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.