special pentru voi

Lucruri pe care TREBUIE să le accepţi în viaţă!

stil4

De multe ori suntem tentaţi să ne facem un ideal al vieţii, iar când acesta este dat peste cap, suferim. Refuzăm să acceptăm realitatea, trăind într-un vis al nostru, în care lucrurile sunt aşa cum vrem noi. Dar, pentru a fi fericiţi, trebuie să acceptăm în viaţă că:

1. Oamenii se schimbă. Inclusiv noi. Cunoaştem oameni de care ne legăm sufletul. Îi acceptăm în viaţa noastră şi nu vrem să le mai dăm drumul niciodată. Apoi, din senin, descoperim că ceva s-a schimbat. Că nu mai e la fel, că nu ne mai simţim înţeleşi, conectaţi. Ori ei s-au schimbam, ori noi. Ca să fim fericiţi, trebuie să nu mai ţinem cu dinţii de omul pe care-l ştiam, şi să acceptăm că acum e altul. Şi să-i dăm drumul…

2. Pe lângă victorii, mai avem parte şi de înfrângeri. E frumos să câştigi. Da, acel sentiment de mulţumire de sine, sângele care ne aleargă prin organism, pompat de adrenalină. Senzaţia că aerul e mai uşor, că suntem mai mari, mai înalţi, mai frumoşi. E gustul victoriei. Simţim că suntem, în sfârşit, buni la ceva. Dar uneori, trebuie să acceptăm că mai şi pierdem. Viaţa nu e un şir lung de câştiguri. Adeseori, victoria este întreruptă de eşec. Şi e în regulă. E omeneşte. Singurul lucru pe care trbeuie să-l ţinem minte, în acest caz, e că trebuie să ne ridicăm după ce am căzut. DE FIECARE DATĂ.

3. Viaţa merge înainte. Poate că ţi-ai dori să vezi că unii oameni nu pot trăi fără tine. Că la locul de muncă eşti indispensabil. Dar adevărul este că viaţa, la fel ca oamenii, merge înainte. Vei vedea în jurul tău oameni care vor înainta fără tine. Te va durea, îţi vei dori să fii aşteptat… Dar adevărul este că, uneori, trebuie să acceptăm faptul că dacă rămânem în urmă, nu înseamnă că nu însemnăm nimic. Înseamnă pur şi simplu că poate trebuie să schimbăm traseul vieţii.

4. Unele lucruri nu le putem schimba. Oricât ne-am strădui şi ne-am dori de mult, unele lucruri pur şi simplu nu se pot schimba. Nu contează cât de mult timp alocăm, cât de multe sentimente investim… Pur şi simplu nu se poate.

5. Câteodată, oamenii pleacă. Din diferite motive, din când în când, oamenii decid că vor să plece. Brusc, te trezeşti cu un loc gol în inima ta, în casa ta, în viaţa ta. Câteodată pleacă fără nici o explicaţie, din senin, alteori oferă motive mai mult sau mai puţin logice. Ori eşti prea bun, ori au găsit pe cineva mai bun. Ori s-au plictisit, ori e prea multă adrenalină. Ori nu mai simt nimic, ori simt ceva mult prea puternic… pentru altcineva. Trebuie să accepţi această realitate şi să nu mai priveşti la spatele care ţi s-a întors.

6. Lacrimile. Nu sunt un simbol al slăbiciunii, ci a faptului că te-ai implicat. Lacrimile sunt perlele oamenilor bogaţi sufleteşte. Dacă plângi nu înseamnă că nu eşti îndeajuns de puternic, ci că eşti suficient de puternic încât să stai faţă în faţă cu ceea ce simţi. Cu durerea, cu suferinţa, cu amărăciunea… Pentru că de fiecare dată, vindecarea interioară începe cu o lacrimă!

7. PE TINE! Acesta este primul lucru pe care trebuie să-l accepţi în viaţă. TU trebuie să fii prima persoană pe care o îmbrăţişezi, o ierţi, o accepţi şi o iubeşti. Învaţă să îţi însuşeşti fiecare lucru care face parte din tine, să te cunoşti şi să ai răbdare cu tine, fiind conştient că în interiorul tău să află o persoană care creşte câte un pic în fiecare zi.

Astăzi mă accept pe mine, exact aşa cum sunt. Nu mă voi mai acuza pentru lucrurile din trecut, mă voi ierta pentru greşelile pe care le-am făcut şi mă voi iubi, respectându-mă. Astăzi accept că oamenii se schimbă, chiar dacă, câteodată, nu în bine. Accept că fiecare eşec e o lecţie pentru mine şi că viaţa merge înainte, cu sau fără mine. Realizez că unele lucruri nu le pot schimba, aşa că nu mă voi mai obosi să bat într-un perete, aşteptând să se transforme în uşă. Da, accept, deşi mă doare, că uneori oamenii pleacă. Nu am să mai privesc la golul lăsat de ei în urma lor, ci am să caut să mă concentrez pe oamenii care au rămas în viaţa mea. Îmi accept lacrimile şi le respect, pentru că sunt un simbol al puterii mele interioare. 

Astăzi accept tot ce mi s-a întâmplat!

Fotograf: Cristian Neculai

Citeste si:

special pentru voi

Prin ce te mai deosebești TU de RESTUL?

Săptămâna trecută am fost rugată de un cont creștin de pe Instagram să mă filmez 2-3 minute timp în care să transmit câ...

special pentru voi

De zeci de ori femeie

”Nu mi-ar plăcea să fiu femeie”, îmi aduc aminte de spusele unui verișor de-al meu. ”Păi ce viață aveți voi mă, câ...

2 Comments

 • avatar image

  Ciprian Barsan

  mai 05, 2014

  Reply

  Adevarul eliberează, chiar daca uneori rostit atrage criticile celor din jur. De un lucru sunt sigur, indiferent prin ce trec, exista CINEVA la care ORICÂND pot apela! Felicitari pentru articol!

 • avatar image

  Cristina

  sept. 17, 2014

  Reply

  Superb articol

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.