special pentru voi

Oamenii care azi te aplaudă, mâine te pot huidui…

scena 1

 Lumea îşi pierde din strălucire. Scenele pe care urcă egourile noastre şi aşa umflate, mă îngrozesc. Luminile alea puternice şi orbitoare, care în loc să scoată la suprafaţă ce se află în tine, scot ce se află pe tine. Şi de multe ori rămâi gol. Câteodată dezbrăcat de haine, alteori gol spiritual. Cu cât mai multe haine dai jos de pe tine, înseamnă că ai tot mai puţine cuvinte de zis. Când de fapt, ar trebui să rămâi golit de EGO… Şi stai aşa, pe un podium prea mare pentru tine, dezbrăcat în faţa sutelor de oameni prea orbi să vadă adevărul, obişnuiţi cu goliciunea lăuntrică, te aplaudă frenetic, dându-ţi falsa impresie pentru câteva secunde că eşti fericit.

 Dar la un moment dat, lumea îşi pierde din strălucire. Luminile se sting, tu cobori de pe podium. Toţi cei care te aplaudau, într-o secundă te pot şi huidui. Oamenii nu-s fideli de fel. Şi pe Iisus l-au primit cu ramuri de finic, ca un pic mai târziu să-l răstignească. Aceeaşi oameni. L-au strigat „Rege”, ca mai apoi să-I strige sentinţa: „La moarte!”. Aşa că nu te aştepta la fidelitate din partea oamenilor. Fără să clipească te vor abandonda pentru un alt ego urcat pe scenă, pentru un altul mai nou, mai tânăr, mai promiţător. Şi pe el îl vor aplauda înfocaţi, apoi îl vor înlocui. Cu un altul.

De asta, nu fă din scenă locul tău preferat. Lumea îşi pierde din strălucire. Şi dacă totuşi, ai şansa de a fi acolo, stai îngenunchiat în tine. Pentru că doar pe genunchi poţi birui ispita de a te mândri că eşti sus. Că eşti sub lumină, pe podium. Că eşti aplaudat. Şi în nici un caz nu te gândi că le poţi oferi oamenilor ceva, dacă tu eşti gol. Când eşti gol nu poţi da mai departe decât propria-ţi nefericire şi goliciune.

Lumea îşi pierde din strălucire. Azi te aplaudă, mâine te huiduie…

Imagine preluată de pe: http://l0lla.deviantart.com/

P.S. Mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi mă vor vota la secţiunea 8, categoria CEL MAI BUN BLOG, http://www.radardemedia.ro/pagina-de-vot-premiile-radar-de-media-editia-primavara-2014/

Citeste si:

special pentru voi

Prin ce te mai deosebești TU de RESTUL?

Săptămâna trecută am fost rugată de un cont creștin de pe Instagram să mă filmez 2-3 minute timp în care să transmit câ...

special pentru voi

De zeci de ori femeie

”Nu mi-ar plăcea să fiu femeie”, îmi aduc aminte de spusele unui verișor de-al meu. ”Păi ce viață aveți voi mă, câ...

9 Comments

 • avatar image

  Alex

  feb. 02, 2014

  Reply

  Nu oricine poate face asta. Trebuie sa ai caracter, sa fii educat, sa stii cine esti, sa stii incotro te indrepti si sa stii pana unde vrei sa mergi.

 • avatar image

  valentin

  feb. 02, 2014

  Reply

  unii oamenii isi pierd sensul vietii!!! asa sar parea...si ei asa tind sa le arate celorlalti...macar ca nu se perde, ci se renunta la El.

 • avatar image

  Catalina Toma

  feb. 03, 2014

  Reply

  Mi-a placut ce ai scris.

 • avatar image

  valentin

  feb. 03, 2014

  Reply

  ft fain ..noul desighn la blog,..se simte

  • avatar image

   Alina

   feb. 03, 2014

   Reply

   Mulţumesc frumos! Alexandra Giula e de lăudat pentru asta! :)

 • avatar image

  Ionut Sultana

  feb. 04, 2014

  Reply

  Ai un stil de a scrie ce creeaza dependenta si te incatuseaza pana la final,pana ce te imbeti cu ultima picatura,ultimul cuvant. Imi miroase a multe articole si experienta.

 • avatar image

  Adriana

  feb. 04, 2014

  Reply

  Imi place,felicitari!!

 • avatar image

  Ada

  feb. 04, 2014

  Reply

  "Şi dacă totuşi, ai şansa de a fi acolo, stai îngenunchiat în tine." imi place mult. Foarte adevarat!

 • avatar image

  Florina Pandrea

  feb. 05, 2014

  Reply

  Superb! !!:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.