special pentru voi

Secretele frumuseţii

Ţi s-a întâmplat să te opreşti în mijlocul drumului şi să priveşti persoana care a trecut pe lângă tine? Să rămâi cu gura căscată şi să uiţi să o mai închizi? Să te împiedici doar pentru că în loc să te uiţi în faţă, te uiţi în spate? Să te opreşti din vorbit şi să faci o linişte ca de mormânt? Să scapi din mână lucrurile deşi în general nu ţi se întâmplă? Mulţi oameni s-au întrebat ce are atât de special. Femeile se uitau la ea cu invidie şi căutau agitate măcar un defect. Bărbaţii o venerau. Femeile îl venerau. Bărbaţii încercau să facă pe nepăsătorii deşi se simţeau ameninţaţi de prezenţa celui admirat.

Frumuseţe. Un cuvânt cu mult mister. Un cuvânt pe care mulţi au încercat să-l traducă. Femeile şi-au cumpărat munţi întregi de cosmetice, unii bărbaţi au început să le ia exemplul, iar alţii s-au dat peste cap să se poată apropia de acest cuvânt. Şi totuşi…secretul nu stă neapărat în înfăţişare. Desigur, şi aceasta are un merit considerabil dar nu e totul. Am cunoscut o dată o fată extrem de frumoasă. Mă uitam la ea şi pur şi simplu nu-mi puteam muta privirea în altă parte. Mi se părea extraordinară…după un timp am cunoscut-o personal. I-am cunoscut sufletul, inteligenţa şi caracterul. Şi-a pierdut din strălucire şi nu numai că şi-a pierdut din strălucire, ba mai mult, mi se părea că nu are nimic frumos. În schimb, altă dată am întâlnit o persoană nu atât de plăcută privirilor. Şi pe această persoană am avut şansa să o cunosc personal. După ce am stat de vorba, am întâlnit caracterul, sufletul, simţul umorului şi inteligenţa acelei persoane, mi se părea extraordinară! Mă întrebam cum de nu am observat frumuseţea acelei persoane de prima dată.

Încredere în sine. Nu mă refer la acel gen de înfumurare, la mândrie sau la alimentarea egoului. Mă refer la cât de mult crezi în tine. La şansele pe care ţi le acorzi şi la aprecierea pe care o transmiţi celor din jurul tău. Dacă tu nu ai încredere în tine, cum ai vrea să aibă ceilalţi?

Simţul umorului. Adu un zâmbet pe feţele celor din jurul tău, şterge lacrima celui care plânge şi nu mai sta atât de încruntat. Priveşte când o persoană glumeaţă intră în cameră, cum în ochii celorlalţi apare câte o luminiţă. Ai grijă tu să aprinzi acea luminiţă…

Cunoştinţă/Înţelepciune. Nu o poţi acumula peste noapte. Citeşte, studiază, ascultă şi priveşte ce se întâmplă în jurul tău. Tânjeşte să ştii lucruri, să poţi purta o conversaţie cu orice gen de persoană şi să fii în stare să gândeşti pentru tine.

Iubire. Iubeşte. Nu contează de câte ori ai fost rănit, de câte ori ai fost dezamăgit sau de câte ori ţi s-a frânt inima. Continuă să iubeşti.

Respect. Nu doar faţă de ceilalţi, ci în primul rând de tine. Te respecţi? Nu te vinde pentru câţiva bani, pentru câteva ore de fericire sau pentru celebritate. Contează foarte mult să ştii să te respecţi…

Acestea sunt secretele frumuseţii sufletului. Nu te îngrijora. Nu ţi-am recomandat nici un cremă, nici un fard şi nici un tratament pentru că acestea sunt mai importante. Nu ai vrea ca după ce ţi-au cunoscut sufletul să ţi se spună că eşti urât/urâtă nu? Totuşi din păcate nu putem vedea pe stradă sufeltele mergând, aşa că prima oară zărim frumuseţea fizică. Dar a doua oară, lumea ce vede la tine?

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

special pentru voi

Prin ce te mai deosebești TU de RESTUL?

Săptămâna trecută am fost rugată de un cont creștin de pe Instagram să mă filmez 2-3 minute timp în care să transmit câ...

special pentru voi

De zeci de ori femeie

”Nu mi-ar plăcea să fiu femeie”, îmi aduc aminte de spusele unui verișor de-al meu. ”Păi ce viață aveți voi mă, câ...

14 Comments

 • avatar image

  m3

  feb. 18, 2011

  Reply

  Vezi tu, nu ca n-ai zice bine ce zici, ba dimpotriva, da' nu eu eram cel ce da sfaturi ;) Acu', banuiesc ca n-o sa-mi trantesti usa-n nas pentru atata lucru, nu?

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 18, 2011

   Reply

   Nu, stai liniştit. Nu obişnuiesc:)

 • avatar image

  DanielAlexandru

  feb. 19, 2011

  Reply

  Frumos.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 19, 2011

   Reply

   :)

 • avatar image

  Andreea

  feb. 19, 2011

  Reply

  scrii absolut superb. de cand am descoperit blogul tau, nu este zi in care sa nu-l citesc. imi place absolut tot ce scrii bravo.!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 19, 2011

   Reply

   Mulţumesc Andreea:) Mă bucur că îţi place

 • avatar image

  Andreea

  feb. 20, 2011

  Reply

  Alina tu care parca le stii pe toate, care exprimi totul asa frumos... Ce crezi ca trebuie sa faci sa uiti o persoana? O persoana pe care inca o iubesti. Citeam un post de al tau,ca esti singura si fericita. Asa as vrea sa fiu si eu. Singura si fericita,dar in momentele astea sunt doar singura...nu si fericita...

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 20, 2011

   Reply

   Andreea, nu le ştiu deloc pe toate. Şi nici nu aş vrea asta. E mult mai frumos să le descoperi cu timpul. Din păcate nu poţi face nimic ca să uiţi o persoană. Mă identific cu tine. Şi eu am fost singură, nefericită şi credeam că iubesc pe cineva. După ce am analizat mai bine totul, după ce m-am regăsit pe mine şi am descoperit ce vreau de la viaţă, totul a început să fie diferit. Mai demult, trăiam cum doreau alţii. Acum, trăiesc cum vreau eu. Fericirea o găseşti în lucrurile simple şi nu uita că uneori ne amăgim singuri şi ne facem să ne simţim mizerabili, fără nici un scop. Ce să faci ca să fii fericită? Bucură-te de lucrurile mici, de lucrurile pe care le poţi face şi singură, ieşi cu prietenii, fă lucruri pentru tine, şi ajută pe alţii. Dedică-ţi viaţa încercând să descoperi cine are nevoie de tine... Nu în ultimul rând, nu uita cât de specială eşti, cât de mult Dumnezeu te iubeşte şi că poţi face mult mai multe lucruri decât crezi!

   • avatar image

    m3

    feb. 20, 2011

    Reply

    Soro, sa ma tavalesc, incepi sa ma fascinezi! Adica eu la varsta ta abia intuiam unde e rasaritul

    • avatar image

     Alina Ilioi

     feb. 20, 2011

     Reply

     Ce ar fi dragă m3 să-ţi laşi ironiile în altă parte? Şi apropo, nu-ţi sunt soră

   • avatar image

    m3

    feb. 20, 2011

    Reply

    Uite, ajunsesi sa ma gonesti. Nu vrei nicicum sa-ti lasi de-o parte scutul... De trebuia sa iei ca o ironie in general un lucru cat se poate de serios spus probabil dezinvolt?! Daca ziceam rasarit cu r mare, era mai limpede? Si apoi, am zis ca incepi, pt ca e vorba de un inceput, accidental acum cateva zile am dat de tine. Ok, imi cer scuze, am inteles, n-o sa mai inoportuneze prezenta mea. Succes in continuare! Sau nici asta nu pot sa zic fara a fi distorsionat?

    • avatar image

     Alina Ilioi

     feb. 20, 2011

     Reply

     Nu te gonesc. Ţi-am sugerat doar să fii sincer şi fără jocuri. Cer prea mult?:) Am luat-o ca pe o ironie datorită felului în care ai spus-o şi poate şi puţin a contextului în care ne-am întâlnit:) Eşti oricând binevenit aici, atâta timp cât nu jigneşti pe nimeni...:) Ba mai mult, îmi place să am cititori cu un vocabular bogat

 • avatar image

  Andreea

  feb. 20, 2011

  Reply

  esti cu adevarat o persoana fantastica. Multumesc mult. Pot sa-ti multumesc si penru tot ce scrii, sunt ganduri care le am si eu, dar nu as putea niciodata sa le exprim cum faci tu. iti urez mult succes,si nu uita ca ai o noua fana :D

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 20, 2011

   Reply

   Mulţumesc şi eu Andreea. Sper să fii fericită şi să reuşeşti să vezi tot timpul orizontul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.