special pentru voi

Suntem idioţi cu şcoală

Idiots_by_Rilrae

Suntem nişte ciudaţi. Nişte ciudaţi, care priviţi din exterior, ar provoca hotote de râs. Şi-am mai descoperit că pe măsură ce investeşti în interiorul tău, exteriorul începe să-ţi pară perisabil. Şi este. Şi îţi dai seama, că noi oamenii suntem nişte idioţi. Idioţi cu şcoală. Investim în ce piere, şi ignorăm veşnicul. Fugim de sentimente şi alergăm către gol. Către nimic. Dăm cu piciorul oamenilor care ne iubesc, şi ne izolăm în coconul nostru, plângându-ne de milă. Dacă avem noroc, trăim o viaţă mediocră, cu sentimente mediocre.

Iar la finalul vieţii, ne trezim din idioţenie şi privim în urmă. Atunci descoperim că nu am trăit aşa cum am fi vrut. Descoperim că nu am făcut mare lucru, şi că în spatele nostru nu lăsăm decât… un nimic. Sau lăsăm câteva fapte făcute atât de bine pe cât le putea face un idiot. Şi-am striga, am da timpul înapoi, am vrea să trăim încă o dată, ca să putem face alte alegeri. Ca să putem trăi ca un om deştept.

Ne-am bucura altfel de primul zâmbet, de primul sărut, de primul 10, de primul alergat prin ploaie. Am trăi intens fiecare sentiment care ne-ar trece prin inimă şi am alerga în braţele iubirii adevărate. Am lua decizii riscante, care ar pune în pericol (poate) siguranţa noastră pe pământ, dar ar asigura liniştea sufletului nostru. Am trăi. Nu ne-ar mai întrista aşa mult pierderea unei sume de bani, ci mai degrabă ne-ar întrista pierderea unui prieten adevărat. Ne-am bucura mai degrabă de îmbrăţişarea unui copil, decât de reuşite profesionale. Nu am mai ţine strâns cu dinţii de o poveste deja trecută, şi am trăi în prezent. Am ierta mai mult, am urî mai puţin. Am iubi din toată inima, fără limite, fără să ne pese de nimic altceva. Am spune lucrurilor pe nume. Am fi deştepţi, valorificând lucrurile cu adevărat importante. În schimb, cei mai mulţi dintre noi, până la bătrâneţe alegem să fim nişte idioţi cu şcoală.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

special pentru voi

Prin ce te mai deosebești TU de RESTUL?

Săptămâna trecută am fost rugată de un cont creștin de pe Instagram să mă filmez 2-3 minute timp în care să transmit câ...

special pentru voi

De zeci de ori femeie

”Nu mi-ar plăcea să fiu femeie”, îmi aduc aminte de spusele unui verișor de-al meu. ”Păi ce viață aveți voi mă, câ...

7 Comments

 • Ştiai că mereu ai avut dreptul la fericire? - Ganduri.info

  mart. 23, 2014

  Reply

  […] S-ar putea să te intereseze și asta Suntem idioţi cu şcoală […]

 • avatar image

  Veronel Guiman

  mart. 23, 2014

  Reply

  Imi place foarte mult cum scrii, Alina. Am de invatat :)

  • avatar image

   Alina

   mart. 23, 2014

   Reply

   Mulţumesc mult. Mă bucur :)

 • avatar image

  bolboaca vasile

  mart. 23, 2014

  Reply

  O sa ne fie bine. Vom invata lectia. Chiar de va fi prea tarziu. Dar o vom invata. Apoi o vom uita inainte de a ne da seama daca functioneaza sau nu. De asta suntem ce suntem ca popor crestin. Pentru ca uitam. Si uitarea ucide. Nu iarta. Doar uitarea lui Dumnezeu pt pacatele si uitarile noastre ne mai poate scoate la Liman.

 • avatar image

  Andrei

  apr. 03, 2014

  Reply

  Ai o minte excelenta,o personalitate unica si niste ideologii care ma fac sa iti spun atat:Genial. Observ ca voi fetele,nu noi baietii,sunteti primele care sa realizeze aceste lucruri si mai apoi sa le puneti pe hartie cu "duritate" dar adevar,mult adevar.Da ai foarte mare dreptate cu ce spui,in viata nu conteaza bunurile materiale sau realizarile profesionale daca uiti sa traiesti.As vrea sa ii inveti si pe parintii mei asta. Am gasit site-ul acesta al tau aseara si am citit doar 3 articole de pe el.Este extrem de frumos,mult adevar si cum ai primit si mai sus un comentariu: Am ce invata de la tine!

 • avatar image

  Bogdan Petrache

  apr. 04, 2014

  Reply

  fiecare din noi "vede" o parte a lumii acesteia si nu intregul sau. este ca si cum as spune ca toti romanii sunt pesimisti. asteptam prea mult de la altii si putin de la noi(sine).articolele tale sunt OK pentru ce care vor sa se trezeasca din letargie. constientizare

 • avatar image

  narcisa73

  apr. 05, 2014

  Reply

  Si eu sunt o idioata cu scoala... idioata in sensul ca am multe idei :)) Dar mai sunt uneori si idioata in sensul descris de tine... dar ce ma bucur ca ma tine din ce in ce mai putin "idiotenia" si din ce in ce mai multe lucruri invat... M-am plans multi ani si inca ma mai plang ca am prea multe necazuri pe cap, la varsta mea, dar totusi acele necazuri mi-au facut mult bine, m-au invatat sa gandesc mai matur decat multi oameni ajunsi la finalul vietii :) Multumesc mult pentru articol... de fapt pentru toate articolele tale :D

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.