Diverse / special pentru voi

#7ziledemulțumire

 

Cred că este foarte ușor să găsim nemulțumiri sau plângeri. Nici nu trebuie să ne îndreptăm tare departe, sunt chiar lângă noi sau ÎN noi. De câte ori nu am deschis gura și am început să rostim cuvinte care să arate cât este de greu? Da, știu. Uneori face bine să ne descărcăm, iar dacă ești ca și mine, înseamnă că simți că te descarci când rostești nemulțumirile tale sau greutățile. La prima vedere nu pare  deloc greșit. Dacă avem probleme, de ce să nu le spunem? Dacă lucrurile nu merg cum ar trebui, de ce să nu le scoatem în evidență.

Ei bine, pentru că este nesănătos și… păcătos. În fond, probabil că nemulțumirea este un fel de… cârtire. ”Dacă m-ai scos din Egipt și m-ai adus în deșertul acesta, de ce nu am de mâncare ceva mai bun ca acolo? Uite ce cald e! Uite ce mult avem de mers!”. Vă sună cunoscut? Spuneau lucruri evidente și… cât se poate de reale, nu? Aveau dreptate într-un fel. Dar Dumnezeu s-a mâniat și… a spus că nu suportă un popor cârtitor.

Când ești într-o situație nefavorabilă, e destul de ușor să cârtești. Ajunge doar să scoți o mână pe geam: ce frig s-a făcut afară, nu mai scăpăm o dată de vremea asta urâtă? Offf, iar m-am trezit atât de devreme! Ce gust rău are mâncarea asta! Etc etc. Motive sunt. Câte vrem. Însă cred că pe lângă jumătatea goală a paharului, este și o jumătate plină. Și invers.

Așadar, pentru a mă motiva să scap de acest obicei prost de a-mi rosti nemulțumirile, dar și pentru a vă provoca și pe voi să faceți acest lucru, am decis ca începând de mâine să public timp de 7 zile câte un articol despre mulțumire. Voi căuta să privesc în acea zi în viața mea să și găsesc toate motivele pentru care sunt mulțumitoare. Îți place cum sună această provocare? Atunci hai să o facem împreună! Ce spui? 7 zile în care ne străduim să nu ne mai plângem?

Citeste si:

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

Diverse

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității. Alina Ilioi Mureșan: Așa...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.