Diverse

Am făcut o pauză

Salut,

Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lacrimile șterg până și cele mai profunde mizerii?

Cum l-am murdărit? Am alergat prea mult și prea tare, iar ștergătoarele nu au mai făcut față. Ca atunci când plouă torențial și nu mai vezi nimic. Ești nevoit să tragi pe dreapta și să pui pe avarii. Așa am făcut eu. Am tras pe dreapta și am pus pe avarii. Mai bine așa decât să merg în neștiință. Dar știi… nu mă așteptam să arunce alții cu noroi cât timp stau pe loc. Și nici nu am crezut că alții vor goni în viteză pe lângă mine, mult prea aproape, împroșcându-mă și cu mai mult noroi.

Unde goniți, suflete vitezomane, pe lângă sufletele care sunt la reanimare?

Mi-am curățit sufletul și cu rugăciuni. Dacă ai ști ce bine dai cu cârpa stând în genunchi! Vezi fiecare pată, orice murdărie care trebuie frecată. Unele rugăciuni le-am strigat, altele le-am șoptit, iar pe unele pur și simplu le-am plâns. Dar știu că pe toate le-a auzit Dumnezeu. Chiar și pe cele nerostite. Mai ales pe cele nerostite.

”Ăsta-i drumul tău” am auzit șoptit. ”Cum Doamne, să trebuiască să pășesc printre atâția mărăcini?” m-am plâns eu. ”Prin rănile tale sângerânde, mai apoi pansate, alții vor vedea Slava Mea. Tu vezi mărăcinii, Eu văd rodul pământului…”.

Așa că iată-mă, stau pe loc, șlefuindu-se în mine. Cum să nu mă doară? Doare. Dar și când vezi că te ține de mână Dumnezeu… zâmbești. Zâmbești și uiți și de durere, și de avarii, și de noroi, și de mărăcini.

Dar destul despre mine. Spune-mi despre tine. Tu ce faci?

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

3 Comments

 • avatar image

  Gabriela Dobrota

  sept. 07, 2023

  Reply

  Esti minunata. Nu ma mra ca Profesorul de foloseste ptr blogul lui

  • avatar image

   Alina Ilioi

   dec. 23, 2023

   Reply

   Multumesc. La ce te referi? :)

 • avatar image

  Răzvan

  nov. 03, 2023

  Reply

  Am avut și eu o perioadă de ”avarii”. Lăsat singur să mă descurc și cu senzația că vorbesc în van. Deși mi se spusese ”vom fi cu tine” am simțit doar vorbe. Ceva de genul suntem cu tine dacă faci ce spunem. Și cu voința și bucuria mea de a face alte lucruri, contrar cu ce doriți voi? Păi renunță la ce spui tu. Asta a durut tare. M-am scuturat și am început să mă gândesc cum arată tot planul. Cum duc lucrurile începute din punctul A spre punctul B. Cum reușesc să le rezolv? Cu calm și răbdare a fost răspunsul lui Dumnezeu căci eu doream ceva mai repede, el a făcut să se așeze toate într-o ordine. Rezolvată cumva ieri cu lucrul la care m-am gândit toată vara, acum i-a venit timpul. Și simt din nou viață, bucurie în casa mea. Acea bucurie animată, pe care o simți și o vezi privind în jur din ce vezi că se întâmplă nu neapărat din ce faci tu. În tot acest timp am urmărit și bucuria voastră împărțită, mai degrabă împrăștiată pe tv și online. Și încă nu îmi dau seama ce schimbări produce viața ta - le simt din vocea și atitudinea ta mai ales - dar te descurci la fel de bine ca înainte de a tăia unul din nume în salutul din emisiune..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.