Diverse / Social

Anamaria Huţuleac, lecţia oamenilor mari

 Eu de Anamaria îmi amintesc de pe vremea când lucram în televiziune, împreună cu tatăl ei, Petrică. Petrică este un om cu frică de Dumnezeu, blând şi este încă un copil. Da, este un copil la 32 de ani. Un copil care are un copil. Pe Anamaria.

     Nu pot uita ziua în care stăteam în faţa calculatorului şi redactam ştirile pe care urma să le prezint, iar el, Petrică, se muta de pe un picior pe altul. Parcă mă agita într-un fel, aşa că l-am întrebat ce se întâmplă cu el. A lăsat privirea în jos şi a spus că nimic. În schimb, celălalt coleg al nostru, Cristi, a început să-mi spună povestea. Mi-a spus cum fetiţa lui Petrică este într-un spital din Germania şi urmează să fie operată pe coloană. Riscantă operaţie, tată nerăbdător să primească un telefon de la soţia lui. Agitată, am început să aştept şi eu împreună cu el telefonul care să ne spună că operaţia a avut loc cu succes.  Telefon care a sunat. Anamaria urma să vină acasă. Operaţia a fost un succes. Nu vă pot descrie lumina de pe faţa lui Petrică. Lumină care a început să mă şi amuze, dar şi să mă emoţioneze nespus. Petrică e un om mare, MARE şi la propriu, şi la figurat. Şi… are un păr creţ şi la fel de mare. Dar toate acestea s-au făcut mici, când el era atât de fericit că scumpa lui fetiţă urma să vină acasă. Şi a venit. A adus-o şi pe la noi la studio, mi-o amintesc: o fetiţă vioaie, cu zâmbetul pe buze şi dezinvoltă. Avea o seninătate în priviri care te surprindea, ştiind că a trecut prin atâtea. Dar acest lucru nu a oprit-o să ofere un zâmbet oamenilor de lângă ei, oamenilor care s-au rugat pentru ea.

    Timpul a trecut, eu mi-am dat demisia şi m-am mutat în alt oraş, bucuroasă că l-am lăsat în spate pe Petrică fericit şi pe Anamaria sănătoasă. Sau cel puţin aşa am crezut. Zilele acestea m-a contactat Petrică. Mi-a spus că Anamaria, ei bine, scumpa noastră Anamaria mai trebuie să treacă peste o încercare. În urma unei banale lovituri în zona intestinelor, a facut infarct mezenteric şi după trei operaţii în trei saptamani, a mai rămas cu 12 cm de intestin subţire. Trei operaţii, trei! Şi totuşi această scumpă fetiţă în vârstă de 12 ani, încă mai visează să meargă la şcoală, să se joace împreună cu ceilalţi copii sau să poată mânca normal. Da, ea speră la nişte lucruri banale, lucruri de care are parte aproape orice copil. Nu şi ea. M-a durut inima când am aflat de această nouă încercare care a căzut peste părinţii ei. O încercare pe care puţini am putea să o suportăm cu zâmbetul pe buze şi cu privirea spre cer.

    Şi totuşi… Anamaria nu se plânge, nu cârteşte, nu se leapădă. Suportă în tăcere încercarea prin care trece şi speră. Speră că va reveni totul la normalitate. Iar Petrică, de Petrică nu ştiu ce-aş putea să spun. Mi-l imaginez cum stă aplecat deasupra ei, cu lacrimile curgându-i pe obraji şi gândindu-se de ce Dumnezeu a îngăduit aşa ceva peste familia lor. Petrică, ţie îţi spun că Dumnezeu te iubeşte şi că ai un suflet mare, vei trece biruitor. Anamaria, pe tine te pup draga mea şi vom lupta pentru tine.

    Colegii ei de la şcoală s-au luat de mână şi au făcut o campanie umanitară împreună cu profesorii lor. Anamaria trebuie dusă în străinătate, la o clinică pentru un transplant intestinal, aceasta fiind singura şansă ca ea să mai trăiască. Eu am ales să dau mâna cu ei şi să lupt pentru Anamaria. Voi face un lucru pe care nu l-am mai făcut niciodată. Voi continua această campanie umanitară, aici acum. Şi voi puteţi da o fărâmă de speranţă părinţilor, Ana şi Petrică şi frumoasei fetiţe, Anamaria.

 Da Anamaria, tu eşti o lecţie pentru oamenii mari. Tu eşti un exemplu perfect pentru ce înseamnă răbdarea, speranţa şi iubirea. Şi mai ţine minte ceva Anamaria: tu ne-ai bătut pe toţi la capitolul viaţă. Pe toţi!

CONTURI DESCHISE  LA RAIFAISSEN BANK

CONT IN LEI RO54 RZBR 0000 0600 0987 7610TITULAR CONT HUŢULEAC ANA

CONT IN EURO RO25 RZBR 0000 0600 1419 1431TITULAR CONT HUŢULEAC ANA

PERSOANE DE CONTACT:     HUTULEAC ANA : tel. 0742796915

PROF.DIRIGINTE, POPA MARCELA :tel.  0745368170

INVATATOARE,VACAREAN ZENOVIA : tel. 0742157373

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

7 Comments

 • avatar image

  alaturi de tine

  ian. 23, 2012

  Reply

  Va doresc multa biruinta si Dumnezeu sa se indure!Fii tare in continuare Anamaria:*:*

 • avatar image

  Alexandru

  ian. 25, 2012

  Reply

  E greu sa comentezi ceva la o astfel de poveste. Totul pare atat de gol si lipsit de sens cand esti in pielea parintilor, in aceasta situatie, intr-un moment atat de tragic si cineva necunoscut arunca un "Doamne ajuta" sau "insanatosire grabnica" pe un site oarecare. Desi poate o dau si eu in acest lucru, le doresc din toata inima sa se finalizeze cat mai repede si pozitiv aceasta noua incercare. Alina, ca mica pari pe scara aceea.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   ian. 27, 2012

   Reply

   E de acum 2 ani şi ceva fotografia. A trecut timpul... :)

 • avatar image

  Oltea Preluca

  feb. 13, 2012

  Reply

  Draga Anamaria, Te iubesc, chiar daca nu te cunosc, si iti doresc sa te faci bine curand copiii de la Scoala "Ion Creanga" din Suceava. Suntem convinsi ca bunul Dumnezeu te va ajuta sa te faci bine, ca sa ne putem juca impreuna.

 • avatar image

  Vlad Rusu (sustin.ro)

  mart. 04, 2012

  Reply

  Buna Alina! Am preluat si noi cazul, adaugand si bannere pentru aceasta campanie: http://sustin.ro/anamaria-hutuleac/

 • Wild thoughts » Hai să ne mobilizăm!

  aug. 02, 2012

  Reply

  [...] se stinge câte puțin în fiecare zi în care nu își permit să o opereze. Despre ea s-a scris: aici, aici, aici și [...]

 • titlu post 2 : Help Anamaria

  sept. 12, 2012

  Reply

  [...] Preluare din materialul Alinei Ilioi- Anamaria Huţuleac, lectiaoamenilormari. [...]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.