Diverse

Bârfa, microbul celor fără valoare

Am analizat oameni şi oameni. Am făcut-o şi eu, de ce să fiu făţarnică şi să nu recunosc? Şi-mi plăcea. Simţeam că deţin informaţii preţioase. Că deţin puterea.
Ne place să ne adunăm în grupuri şi să vorbim de unul şi de altul. Şi dacă ni se pare că ”informaţiile” nu sunt atât de picante şi atrăgătoare la public, mai adăugam şi câte ceva în plus să le facem mai digerabile. Dacă exista ceva mai josnic, mai murdar şi mai perfid ca bârfa, atunci trebuie să fie îngrozitor acel lucru. Bârfa transformă cele mai plăcute persoane în nişte persoane oribile. Bârfa te transformă din sărac în bogat şi din bogat în sărac.
Este ca un microb. Odată ce l-ai luat…. greu se mai tratează şi se răspândeşte cu viteza luminii.
Ne place să fim răutăcioşi. Să vorbim cu alţii de persoanele pe care nu le înghiţim. Să răspândim zvonuri, să mai clocim câte ”una” tare. Numai că ai mare grijă! Cine azi îţi bârfeşte pe cineva la ureche, mâine te va bârfi pe tine la urechea celuilalt! Pentru că aşa e. Ca ciuma, lepra de care nu mai poţi scăpa. Şi noi, ceilalţi, alimentăm bârfitorii prin simplul fapt că îi ascultăm.
Oamenii de succes, oamenii care tot timpul au apărut primii pe paginile ziarelor, oamenii care au ceva care contează cu adevărat…nu bârfesc. În multe interviuri pe care oamenii de succes le-au acordat, precizează că urăsc bârfa. Nici nu mă mir! Dacă eşti un om de calitate, înţelept şi cu capul pe umeri nici nu se poate altfel!
Doar oamenii josnici, de spiţă joasă care nu au o viaţă proprie şi nu reuşesc să se integreze în societate altfel decât prin bârfă…practică acest sport. În concluzie, dacă eşti un papă-lapte şi un om josnic…continuă cu răspânditul zvonurilor. Nouă, oamenilor de calitate, nu ne pasă!

imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

5 Comments

 • Bârfa, microbul celor fără valoare - Ziarul toateBlogurile.ro

  aug. 09, 2010

  Reply

  [...] Bârfa, microbul celor fără valoare Mon Aug 09, 2010 13:26 pm Am analizat oameni şi oameni. Am făcut-o şi eu, de ce să fiu făţarnică şi să nu recunosc? Şi-mi plăcea. Simţeam că deţin informaţii preţioase. Că deţin puterea. Ne place să ne adunăm în grupuri şi să vorbim de unul şi de altul. Şi dacă ni se pare că ”informaţiile” nu sunt atât de picante [...] [...]

 • avatar image

  cosmetics metropolitan

  aug. 10, 2010

  Reply

  interesata de un schimb de banner?

 • avatar image

  corneliurotar

  aug. 10, 2010

  Reply

  Când nu ai ce face şi nu ai despre ce vorbi, bârfeşti. E mai simplu să arunci cu vorbe în stânga şi în dreapta şi mai ales să răspândeşti o veste sau un gând care nu l-ai verificat. E mult mai greu să citeşti o carte, să aduni pe lângă tine oameni de valoare şi apoi să discuţi cu ei pe marginea acestei cărţi. E mult mai greu să găseşti soluţii e mult mai simplu să dai cu presupusul...aşa cum face noi românii...suntem slabi pentrucă suntem ignoranţi, suntem răutăcioşi şi invidioşi dar nu ştim exact de ce şi care e cauza...pur şi simplu aşa suntem. (De fapt sunt sentimente alimentate de veşnicul duşman al omenirii Satan; când nu faci lucrarea Domnului îţi dă el de lucru şi îţi dă mult).

 • avatar image

  mimi

  aug. 10, 2010

  Reply

  Cateva citate despre barfa: Înţelepciunea spune că cel mai potrivit moment pentru a-ţi ţine limbă în frâu este atunci când “trebuie” să spui ceva. Bârfa este ceea ce nimeni nu pretinde că iubeşte, dar place tuturor „Şoaptele mizerabile şi înveninate se raspîndesc totdeauna cu mare repeziciune.” William Shakespeare

 • Bârf.ă.ire.tori. (2) « Eduard Louis

  aug. 10, 2010

  Reply

  [...] Citeşte continuarea articolului urmând acest link [...]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.