Diverse

Cât de influenţat eşti de cei din jur?

Ai observat cum gusturile tale au început să se modifice atunci când o persoană sau mai multe ţi-au spus că nu sunt tocmai populare? Cum o bluză care nu-ţi plăcea, deodată ţi s-a părut modernă când ţi-a lăudat-o cineva? Sau… pur şi simplu să nu-ţi mai placă filmul tău preferat pentru că a primit atât de multe critici?

Ca să îţi formezi păreri proprii, opinii solide şi caracter puternic este nevoie de o persoană care ştie ce vrea. O persoană care este sigură pe ea, sigură pe ceea ce face şi ce spune. Iar o astfel de persoană, nu se va lăsa atât de uşor influenţată de cei din jur. Cunosc persoane care toată viaţa au trăit pentru alţii. Şi nu spun că e un lucru rău să trăieşti pentru a-i mulţumi pe alţii, spun că este un lucru rău să uiţi de tine ca şi persoană, ca şi om şi să ajungi să te neglijezi. Da, oamenii vor căuta mereu să preia controlul, să aibă influenţă şi să aibă ultimul cuvânt de spus. Dar oare asta trebuie să fie definiţia vieţii tale? Oare tu trebuie să fii perceput drept o persoană care poate fi uşor manipulată şi dusă acolo unde se vrea? Dacă e aşa, atunci unde este farmecul de a trăi? De a alege? Unde este farmecul dacă ajungi să faci alegerile pentru că aşa crede X şi aşa crede Y?

Da, este în regulă şi chiar indicat să ceri părerea celorlalţi atunci când ai de luat o decizie importantă, dar este inacceptabil să fii ca o minge de ping-pong purtată de la o paletă la alta. Şi până la urma urmei, dacă nu te poţi abţine şi sfârşeşti prin a fi influenţat, încearcă să fii influenţat în mod pozitiv. Este adevărat, modul de a trăi, stilul de viaţă, cultura, religia, toate ne influenţează în luarea unor decizii. Aceşti factori ne influenţează în viaţă, dar nu trebuie să-i lăsăm să ne-o controleze. Nu, nu. Data viitoare când alegi roşu în loc de albastru, gândeşte-te dacă alegi culoarea aceasta pentru că-ţi place sau pentru că cei din jurul tău ţi-au spus că e mai frumoasă?

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

2 Comments

 • avatar image

  Alex

  nov. 28, 2011

  Reply

  O buna modalitate de a nu mai fi influentat este sa te convingi cu argumente solide de motivele pentru care faci algerile respective.

 • avatar image

  Romeo

  nov. 29, 2011

  Reply

  Oare putem noi stii care drum duce la palatul luminii si care este locul intunericului, Alina? O zi frumoasa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.