Diverse

Cât de multă încredere ai în tine?

Ştiai că poţi realiza o mulţime de lucruri şi asta doar pornind din interiorul tău? Poţi să radiezi de fericire, poţi să atragi priviri, poţi să faci oamenii să se întrebe: ”Ce are acest om atât de special în el?” Poate că uneori ai văzut persoane, nu exagerat de frumoase, dar care aveau acel ceva. Acel ceva care te punea pe gânduri, care-ţi rămânea în minte şi te provoca să te gândeşti la persoana respectivă.
Să-ţi spun un secret. O persoană care are succes, o persoană care atrage privirile, e o persoană plină de încredere în sine. Ştie să-şi valorifice calităţile, îşi ştie defectele, îşi cunoaşte limitele şi astfel reuşeşte să emane din interior acea încredere debordantă. Data viitoare nu te mai întreba în cine să ai încrede şi în cine nu, ai încrede în TINE dragul meu. Termină să te mai autocompătimeşti, să-ţi plângi de milă ca un om patetic şi să te închizi în tine doar pentru că tu nu vei fi niciodată la fel de bun ca şi concurenţa. Ia de pe umeraş acea haină frumoasă, aranjează-ţi părul, ieşi pe uşă şi bucură-te de aerul curat de afară. Mergi zâmbind pe stradă şi repetă-ţi mereu că eşti unic. Nu trebuie să ajungi dintr-o extremă în alta, ci trebuie să înveţi să-ţi depăşeşti complexele, să îndrăzneşti să ieşi din cutie şi să iei iniţiativa!
Data viitoare, nu-ţi mai spune că nu poţi, că nu vei reuşi şi că îţi este frică de eşec. Frică? Tu nu cunoşti frica! Tu eşti un om capabil, deştept, frumos şi la fel de încântător ca orice om de succes. Mai mult, tu ai încredere în tine! Altfel, cum ai putea să ceri celorlalţi să aibă încredere, pe când tu însuţi nu reuşeşti? Încrederea în tine este deja un pas spre reuşită! Încrederea este cheia!

imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

10 Comments

 • avatar image

  Eddie L

  oct. 31, 2010

  Reply

  ...in a world filled with distrust, we must still dare to believe.” oricum nu e atat de greu pe cat pare!Succes

 • avatar image

  achilianu

  oct. 31, 2010

  Reply

  Frumos! Cat despre intrebarea din titlu: Cea mai mare incredere o am in mine! Clar! Increderea mea in mine e mereu erecta si in stare de functionare all night long, baby! :D Si asta dintr-un singur motiv: Daca ma dezamagesc altii inseamna ca-s prost/tampit/etc pentru c aam avut incredere in cine nu trebuia...daca ma dezamagesc singur, inseamna ca sunt in acel proces pe care toti il numesc maturizare continua :D sanatate...

 • avatar image

  dan_cj

  nov. 01, 2010

  Reply

  Problema e ca de multe ori am avut incredere in mine si..m am dezamagit.Incredere poti avea doar in El si..atat, parerea mea:)

  • avatar image

   capshunik

   nov. 01, 2010

   Reply

   El vrea sa ai increde in El, si apoi in tine:)

   • avatar image

    nelutuandfriends

    nov. 01, 2010

    Reply

    Sau sa ai incredere ca El va fi cu tine :p Proverbe 16:3 "Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului, şi îţi vor izbuti planurile." Ideea este ca trebuie sa avem incredere in noi... pana la urma suntem Fii de Dumnezeu ;) :>

 • avatar image

  manu

  nov. 02, 2010

  Reply

  Ca să ai încredere în tine, trebuie să ai un fundament pe ce să te bazezi, și acel fundament trebuie să fie solid. Unii au încredere în ei, și fundamentul este Dumnezeu, și nu se clatină. Alții au încredere în ei în baza inteligenței, fizicului, talentului, banilor, și odată ce acel element dispare sau se clatină, se cam duce tot. S-a demonstrat că de când America a trecut în sistemul de învățământ la a da note pe baza a ce ar putea, nu pe baza a ce a făcut elevul, se duce totul pe apa sâmbetei din ce în ce mai mult. Și totul ca să nu stricăm încrederea în sine a elevului Concluzia? Îndemnurile astea tipic americane cu ai încredere în tine, poți, de fapt ești mai deștept decât crezi, de fapt poți mai mult, nu valorează nimic în lumea reală. Încrederea în tine nu e despre ceea ce zici tu.

  • avatar image

   capshunik

   nov. 02, 2010

   Reply

   Nu ma refeream sa primesti "bonusuri" pe nedrept doar pentru ca sa nu-ti fie zdruncinata increderea. Ma bucur de lucrurile pe care le spui, ai dreptate si ma bucur ca ai realizat ca fundamentul este Dumnezeu.

  • avatar image

   nelutu

   nov. 02, 2010

   Reply

   Cred ca articolul nu era o minciuna sociala pentru "loseri". Era pt. cei care chiar pot sa fie sau sa faca lucruri faine, dar din cauza complexelor de inferioritate, teama, lipsa de curaj sau de initiativa, nu fac nimic. La un moment dat articolul zicea asa: "Nu trebuie să ajungi dintr-o extremă în alta, ci trebuie să înveţi să-ţi depăşeşti complexele, să îndrăzneşti să ieşi din cutie şi să iei iniţiativa!" Incurajarea e o arma tare! Minciuna nu, dar nu e cazul :p Si da... intr-adevar: Dumnezeu e baza, El e totul!

 • avatar image

  Eva

  nov. 02, 2010

  Reply

  Am incredere in mine, dar nu suficienta.

 • avatar image

  Vasi

  nov. 03, 2010

  Reply

  Chiar mia placut mult acest artcol... Ma gandesc ca uneori Dumnezeu se foloseste de tine prin ceea ce scrii ca sa incurajezi pe cineva si sa aduci o razza de speranta unui suflet care trece prin anumite stari de extrema ...fi binecuvantata!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.