Diverse

Ce ne place nouă, femeilor

    femeiCând citiţi un astfel de titlu, voi bărbaţii deja vă aşteptaţi să găsiţi înşirate o serie de lucruri aproape imposibile, sau uneori, ireale. Sau poate că vă gândiţi că o să citiţi despre maşini scumpe, case mari şi un portofel gros. Dacă privim în societate, s-ar putea să aveţi un pic de dreptate, numai că în acest articol nu vreau să vorbesc despre femeile prădător, ci de FEMEI.

    Nouă, femeilor care ştim cine suntem şi care îmbrăţişăm feminitatea, ne plac lucrurile puţin mai diferite. Suntem puternice, rezistăm stresului din timpul zilei, dar ne place să ştim că seara, când ajungem acasă, avem cu cine povesti şi ne relaxa. Ne place să ştim că suntem importante pentru acel cineva, că noi contăm ca şi persoană şi că promisiunea e promisiune. Câteodată nu cerem nimic, nici măcar un gest, pentru că ne place să vedem că voi luaţi iniţiativa. Pentru noi e important să ştim că vă gândiţi la fericirea noastră. Ne place când ştim că aveţi un program încărcat, şi totuşi vă faceţi timp măcar câteva minute să vă interesaţi cum suntem. Asta arată că suntem o prioritate în viaţa voastră. Ştiţi, acel „noapte bună” şi „bună dimineaţa” ne face să zâmbim, ştiind că suntem ultimul gând cu care adormiţi, şi primul gând cu care vă treziţi. Şi mai ştiţi când ne încurajaţi să luptăm pentru visul nostru? Acela e momentul în care ne demonstraţi că nu vă pasă de noi doar ca şi consoarte, ci şi ca femei fericite, realizate din toate punctele de vedere.

    Nu vrem promisiuni măreţe, şi nici nu ne place când ni se promite marea cu sarea. Tot ce vrem e o singură promisiune „voi fi aici toată viaţa”. De cele mai multe ori, spre binele vostru, renunţăm la o parte din dorinţele noastre. Tocmai de aceea ne place enorm de mult când apreciaţi acest lucru, şi conştientizaţi că nu e uşor să fiţi înţeleşi în anumite situaţii, la fel cum nu e uşor ca voi să ne înţelegeţi pe noi.

   Ce ne place nouă, femeilor? Iubirea, fidelitatea, sinceritatea, prioritatea, atenţia şi sensibilitatea. Ne place să ştim că într-o direcţie nu mergem singure, ci că voi sunteţi alături de noi. Dar atenţie, aceste lucruri plac doar femeilor adevărate!

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

10 Comments

 • avatar image

  cami

  sept. 27, 2013

  Reply

  /: era bine până ai băgat faza aia cu ”voi fi aici toată viaţa”. aia deja e promisiune măreață, pentru că n-ai de unde ști ce se întâmplă mâine; poimâine; peste 3 zile. iar femeile ”adevărate” nu-și fac liste. ești, sau nu ești. da` fără liste, că deja sună a căsnicie snoabă de Marița și Dorel. pe bune.

  • avatar image

   Alina

   sept. 27, 2013

   Reply

   Cami, e o promisiune măreaţă şi când te căsătoreşti, dar nu înseamnă că nu o faci pentru că cine ştie ce se întâmplă mâine, poimâine. Fiecare vede lucrurile prin perspectiva lui...:)

  • avatar image

   Sefi

   sept. 28, 2013

   Reply

   atunci cum poti sa fii devotat oricarui lucru in viata fara o promisiune? nu inchei nici un contract de munca pentru ca nu poti stii daca vei ajunge maine la munca, nu promiti copiilor ca mergi la serbarea lor pentru ca cine stie ce se va intampla, nu iti cumperi rochie pentru banchet ca s-ar putea sa nu mai vina ziua aia,etc. e absurd. sfarsesti prin a face cu succes nimic doar pentru ca viata e imprevizibila. legamantul de casatorie trebuie sa fie pe viata. in asta consta valoarea lui si frumusetea lui. o persoana care nu-mi poate promite asta nu merita ani din viata mea.

   • avatar image

    Alina

    oct. 07, 2013

    Reply

    Susţin. Bună abordarea:)

 • avatar image

  cami

  sept. 27, 2013

  Reply

  căsătorie nu e egal cu toată viața, la fel cum o chestie spusă gen ”o să fiu acolo” nu înseamnă că o să fii. cuvintele de genul ăsta sunt egale cu zero. și o persoană (nu spun femeie, pentru că ar suna discriminatoriu sau sexist) nu așteaptă cuvinte. dacă așteaptă cuvinte, îneseamnă că e proastă. o persoană vede promisiunile tacite, implicite, împlinindu-se. cuvintele-s ușor de spus.

  • avatar image

   Alina

   sept. 28, 2013

   Reply

   După cum am spus, fiecare vede lucrurile prin perspectiva lui. Pentru mine o căsătorie e egal cu toată viaţa. E o promisiune pe care o faci pentru toată viaţa... Sunt de acord cu tine, cuvintele-s uşor de spus, şi o persoană nu aşteaptă cuvinte, ci fapte. Dar după cum bine ştim, nu strică niciodată să auzim încă o dată sentimentele celuilalt pentru noi.

   • avatar image

    Dana

    sept. 28, 2013

    Reply

    Asa e! Frumos, Alina:)

 • avatar image

  Ruth

  sept. 29, 2013

  Reply

  Sincer... o expunere clişeică. Poate ridicol de comună.

  • avatar image

   Alina

   oct. 07, 2013

   Reply

   Poate...:)

 • avatar image

  Tataie

  oct. 15, 2013

  Reply

  Esti un copil frumos care mai crede ca exista Mos Craciun. Dar nu-ti ocupa timpul (offf .. timpul !) sa ii faci pe oameni sa te iubeasca. Petrece-ti timpul cu oamenii care te iubesc deja.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.