Diverse

Ce să NU faci când eşti subestimat

Ţi s-a întâmplat de multe ori să ţi se spună: „Tu? Nu poţi să faci asta, în nici un caz” sau „Vei eşua, nu mai încerca. Nu are rost”? Înseamnă că ai fost subestimat. În realitate, ascunzi în tine mult mai multe decât îţi poţi imagina. Tu deţii puterea!

Atunci când eşti subestimat, când ceilalţi nu au încredere în forţele tale proprii şi în judecata ta, să NU faci aceste lucruri:

 • Să nu te plafonezi. Dacă te vei dezumfla aşa ca un balon care rămâne fără aer sau ca un păun care şi-a pierdut interesul, nu mai ai şansa să realizezi nimic. S-a dus totul şi atunci chiar că nu vei mai avea nici o şansă la îndeplinirea visului tău.
 • Să nu le dai dreptate. Oricine ţi-ar spune că nu poţi, tu arată-le că poţi. Oricine ţi-ar spune că nu eşti făcut pentru asta, demonstrează-le că exact pentru asta eşti făcut! Dacă tu nu crezi în tine, cum ai vrea ca ceilalţi să creadă?
 • Nu renunţa la primul eşec. Şi ce dacă? Nimeni nu a avut succes din prima şi, dacă a avut, sunt excepţii. E ca şi când înveţi să mergi cu bicicleta. Prima dată cazi. A doua oară te juleşti puţin, a treia oară mergi clătinându-te, a patra oară începi să-ţi găseşti echilibrul, până când ajungi să mergi corect. Continuă să pedalezi!
 • Nu-ţi retrage armele. Dacă ai reuşit să ajungi până undeva, nu înseamnă că lupta s-a terminat. Este posibil ca atunci când te uiţi în faţă, să fii înjunghiat din spate, iar când îţi păzeşti spatele, să cadă de sus.
 • Nu uita cine eşti, de unde ai pornit şi de ce eşti în stare. Tu eşti mai mult decât o persoană nevrednică de lucruri măreţe, ai pornit de la zero şi eşti în stare să-ţi îndeplineşti visul!
 • Nu te uita în urmă. Lasă trecutul oamenilor care nu sunt în stare să trăiască în prezent. Tu nu faci parte din ei.

Şi, mai mult decât toate, nu îi subestima şi tu pe cei din jurul tău. În general oamenii sunt în stare de mult mai multe decât lasă să se vadă.

Imagine preluată de pe:  www.memegenerator.net

Citeste si:

Diverse

Lumina scuipă pentru a reda vederea, întunericul scuipă pentru a orbi

Oamenii Lumină au un cod al lor. Se simt și cunosc de la distanță. Zâmbetul, privirea, chipul, modul în care pășesc... Toa...

Diverse

Nu ești tu orb?

Nimic nu poate fi mai rău decât să ai ochi și să nu vezi. Metaforic, desigur. Imaginează-ți... să intri pe ușa casei,...

12 Comments

 • avatar image

  Mihaela Vodă

  mart. 12, 2011

  Reply

  Eşecurile sunt succesele bine mascate.Întradevăr,susţin ideea că trebuie să vedem partea plină a paharului şi dacă întălneşti2oameni,care îţi creează impresii diferite(unul creează impresie bună,celălalt opusă),alege să îl apreciezi pe cel dintîi în loc să-l subestimezi pe-al doilea.Cam aşa:)

 • avatar image

  alin

  mart. 12, 2011

  Reply

  "Dacă te vei dezumfla aşa ca un balon care rămâne fără aer sau ca un păun care şi-a pierdut interesul" ... care interes? ...interesul pentru ce?

  • avatar image

   Alina Ilioi

   mart. 13, 2011

   Reply

   Dacă nu ştiai, păunul îşi umflă penele pentru a atrage, pentru a impresiona femelele şi pentru a arăta cât de mare şi frumos e. E de la sine înţeles interesul pentru ce

   • avatar image

    nelutu

    mart. 22, 2011

    Reply

    Like! :)

 • avatar image

  drog

  mart. 14, 2011

  Reply

  " În general oamenii sunt în stare de mult mai multe decât lasă să se vadă." adevarate vorbe...

 • avatar image

  manu

  mart. 14, 2011

  Reply

  Eu zic că atunci când eşti subestimat, ar fi o prostie să faci un lucru având ca motivaţie dorinţa de a demonstra cuiva că poţi. E copilăresc. Aş putea să fiu idealist şi să zic să uiţi, să nu bagi de seamă, dar adevărul e că nu suntem nici unul încă de fier. Mai sunt multe de zis.

 • avatar image

  Lotus

  mart. 14, 2011

  Reply

  Da, să nu îţi pierzi încrederea în tine orice ar fi. Dar şi reversul e adevărat. Adică nici tu să nu îi mentalizezi pe ceilalţi ca neputincioşi. De exemplu sunt părinţi care, dacă copilul lor nu a reuşit să zicem să ia nota 10 la şcoală sau să facă cutare lucru la anumite standarde, în loc să îl încurajeze îi spun: "Eşti prost", "Nu eşti bun de nimic", "Nimic nu ştii să faci" etc. Evident că acel copil va fi foarte puternic condiţionat de aceste cuvinte şi se va dezvolta ulterior în sensul lor. Este valabil şi pentru alţii, adică e bine să fim atenţi cum vorbim cu oricine, dar am dat exemplul copiilor pentru că ei sunt mai vulnerabili în acest sens. Decât să ne exprimăm aşa, mai bine spunem: "De data asta nu ai reuşit dar nu-i nimic, o să faci mai bine pe viitor".

 • avatar image

  Corneliu Rotar

  mart. 19, 2011

  Reply

  Bun articolul tău...îmi place! Pot să-l propun pentru articolul săptămânii la mine pe blog?

  • avatar image

   Alina Ilioi

   mart. 20, 2011

   Reply

   Mulţumesc. Da, desigur

 • Articolul săptămânii « Peregrin…gânduri pe marginea drumului

  mart. 20, 2011

  Reply

  [...] Puteţi citi articolul aici. [...]

 • avatar image

  nelutu

  mart. 22, 2011

  Reply

  Ce nasol e sa fii subestimat! Chiar nu o patisem de mult. Mi-am amintit repede de articolul acesta si l-am recitit. Ma ajuta, dar inca tremur de... un sentiment nu foarte pozitiv :<

 • avatar image

  marius

  feb. 20, 2014

  Reply

  Lasa lumea sa vorbeasca ,asta-i rostul ei ;ce e val ca valul trece;tu ramai la toate rece

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.