Diverse

Ce te costă să faci un compliment?

Dacă sunt sincer cu adevărat, oare mă costă ceva dacă spun adevărul? Încerc ca zi de zi să pun în aplicare noua mea ”idee”. Vreau ca atunci când simt ceva faţă de o persoană, să-i spun. Atunci când stau lângă cineva, să-i spun sincer: ”mă bucur că stau lângă tine”. Vreau să le spun părinţilor mei: ”Mă simt norocoasă să am aşa nişte părinţi!”. Să le spun fraţilor mei: ”sunt mândră de tine” şi surorilor mele: ”sunt cea mai binecuvântată soră din lume!”. Vreau ca atunci când am un prieten, deşi am puţini, să îi spun : ”sunt cea mai fericită că am un prieten ca tine în viaţa mea!”. Oare cât mă costă asta? Câteva vorbe? Câteva cuvinte rostite sincer? Oare de ce ne este atât de greu să facem complimente şi să spunem vorbe frumoase şi SINCERE, dar atât de uşor să jignim şi să înjurăm? Ne grăbim să aruncăm cu vorbe dureroase în cel de lângă noi pentru că asta ne face să ne simţim puternici. Ne face să simţim că deţinem controlul. Dar oare dacă persoana de lângă mine în momentul următor ar dispărea, astea să fie ultimele cuvinte pe care aş fi vrut să le adresez?
Nimic nu e mai dureros ca şi lucrurile şi vorbele nefăcute şi nerostite. Odată ce a plecat în pământul rece, nu mai are cine să-ţi asculte dedicaţia pe care ai vrea să o faci. Poţi să-i strigi unei persoane că : ”regret că te-am cunoscut” dar s-ar putea ca după acele vorbe să nu te mai întâlneşti cu ea. Şi crede-mă. amare sunt lacrimile de la capătul unui sicriu!!
Aşa că să ne grăbim să facem complimente SINCERE, să ne grăbim să îmbrăţişăm persoana iubită de lângă noi şi să ezităm în a înjura sau a rosti vorbe dureroase! Pentru că ziua de mâine…nu e a noastră!

imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

6 Comments

 • avatar image

  realbadpisy

  apr. 26, 2010

  Reply

  mie nu imi plac complimentele..desi cateodata sunt binevenite si merg direct la casa sufletului.

 • avatar image

  larissa

  apr. 26, 2010

  Reply

  sti de ce ne vine greusa facem complimente sau sa spunem cuiva k il iubim?pe.tru k asa am fost invatati....adik asa se cres copii in romania.....nu chiar la toti ii asa dar in general km asta vedem la noi in tara ...din pacate......ii frumos sa sti sa faci un compliment celor de langa tine...si in mod special celor din fam ta...fain subiect ai tratat....:)

 • avatar image

  Mircea

  apr. 27, 2010

  Reply

  Adevaru, zic eu ca este obisnuinta de a ne masca sau ascunde sentimentele de frica de a nu fi luati in ras, ridiculizati s.a.m.d. Dar ce avem de castigat daca tacem? Mi-a placut foarte mult interogatia ta "dar daca maine ar pleca din lumea aceasta, si astea ar fi ultimele cuvinte pe care i le-am spune cuiva drag?" Atata dreptate ai prin cuvintele acestea... Mi-ai dat cateva clipe de reflectie in articolul asta prin alergarea cotidiana nebuna. Domnul sa te binecuvanteze!

 • avatar image

  irina

  apr. 28, 2010

  Reply

  asa este ! si chiar ultima propozitie e chiar foarte interesanta ;) , ziua de maine nu este a noastra...si de aceea e important sa traim momentul , pentru ca mai tarziu poate sa fie prea tarziu :| . :*

 • avatar image

  cristi

  mai 26, 2010

  Reply

  un compliment sincer nu costa nimic... dar, din pacate, mai exista si complimente false, cum ar fi vorbele aruncate aiurea din partea unei persoane prefacute care vrea sa obtina ceva material, sau cum ar fi pupatul in "dorsal". Uneori cand dorim sa facem un compliment sincer unei persoane, ne este teama ca persoana respectiva ar putea considera acel compliment ca fiind... ceva ridicol, sau chiar ceva ipocrit. Teama asta se datoreaza numarului foarte mare de complimente false care exista imprejur... Dar, nu trebuie sa ne fie teama, atat timp cat suntem impacati cu noi insine ca acel compliment a fost sincer :) Altele fiind zise... am "rasfoit" acest blog, si am vazut, Alina, ca esti frumoasa :) Citind si articole, m-a lasat impresionat la ce talent ai! Tine-o tot asa! :)

 • avatar image

  dill.

  sept. 01, 2010

  Reply

  yee chiar, n`am citit tot ce ai pe aici, decat cateva randuri asa fugar, si imi place cum scrii si subiectele care le tratezi. ai o bulina rosie :D

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.