ascuns in suflet

Cea de-a şasea zi

6 Oricât te-ai strădui să-ţi spui că nu te afectează, că deja a trecut destul timp şi ar trebui să fii detaşat de situaţie, descoperi că încă eşti mai implicat decât ţi-ai dori. Dar suntem oameni, e normal să trăim cu sufletul… şi uneori să simţim ce nu vrem să simţim. Totuşi e datoria noastră să încercăm, pe cât posibil, să fim împăciuitori cu cei din jurul nostru.

Acesta este un alt gând al meu care mi-a străbătut mintea de-a lungul zilei. A fost o zi plăcută, mai ales când am ieşit afară şi am văzut cât de frumoasă e vremea. Astăzi am ales să mă relaxez şi să iau o pauză din scris. Aveam nevoie ca măcar o zi să nu mai stau în faţa laptopului. Ziua a trecut destul de repede, căci spre amiază deja a trebuit să mă aranjez şi să merg să cumpăr un buchet de flori pentru că a mea colegă de apartament astăzi a făcut un pas foarte important în viaţa ei, şi merita felicitată. Am ales un buchet de primăvară, care m-a binedispus şi m-a făcut să zâmbesc. Am mai citit câteva pagini din cartea pe care am început-o acum câteva zile, „Sursa tăriei mele”, şi apoi am meditat la cât de dependenţi devenim uneori de oameni, ceea ce e total greşit, mai ales că singura noastră dependenţă ar trebui să fie Dumnezeu.

După programul de la Biserică am ales să mergem mai mulţi amici să mâncăm împreună. Am servit o mâncare chinezească delicioasă, deşi gândul tot la Starbucks îmi stătea, fiind conştientă că e doar la câţiva paşi de mine… cred că am devenit puţin dependentă, ceea ce nu e bine.  După ce am mâncat, am mers toţi la un film „Răzbunare cu stil”, film pe care eu l-am mai văzut, dar am zis să nu stric „gaşca”. Nu au trecut nici 20 de minute din film că a trebuit să plecăm şi să venim spre casă. Fericirea mea, pentru că mă tot gândeam să trebuie ca astăzi să vă scriu despre ziua mea. Şi iată-mă ajunsă la 23:00, stând în faţa laptopului şi citind mesajele şi mailurile primite de la voi, în care îmi povestiţi cum v-aţi petrecut ziua.

alina flori

 

 

Morala zilei de astăzi?  Nu fă dintr-o persoană centrul vieţii tale şi nu lăsa cei din jurul tău să devină raportarea ta la propria persoană. În schimb, fă din Dumnezeu centrul vieţii tale:)

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

2 Comments

 • avatar image

  Aurora Tonea

  apr. 01, 2013

  Reply

  Adevarat, foarte adevarat. Si eu muncesc la asta, ca centrul vietii mele a fie numai si numai Dumnezeu. Doar ca simt si cred uneori ca Dumnezeu este in fiecare dintre noi. Poate o a ma contraziceti, dar dupa cateva experiente ca s zic asa am ajuns la aceasta concluzie.

  • avatar image

   Alina

   apr. 17, 2013

   Reply

   Cu siguranţă Dumnezeu este în fiecare dintre noi:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.