Diverse / Reviews

Cine e Simona?

   Simona h

   „Cine e Simona?” aceasta ar fi întrebarea pe buzele sutelor, poate chiar miilor de români. „De Senzual am auzit, dar de Halep niciodată”  e afirmaţia care m-a cutremurat până în măduva oaselor.

   Aceasta e realitatea în care trăim: ştim ce mănâncă Bianca Drăguşanu (sau Slav, mai nou), dar nu cunoaştem mai nimic despre omul care a făcut România să fie mai mult decât ţara din care pleacă hoţi spre Europa. Trist este că, şi sunt blândă în presupuneri,  s-a făcut mai mare tam-tam când Simona Halep a ales să facă o operaţie de micşorare a sânilor, decât acum, 3 noiembrie, când a jucat la Sofia. Din păcate, consider necesar să precizez şi ce a jucat, altfel m-aş trezi că aud că Simona Halep joacă hora, sau mai ştiu eu ce. E vorba de tenis, pentru că da, Simona nu e numai „tipa aia care şi-a tăiat sânii”, ci e o jucătoare profesionistă de tenis, iar astăzi a câştigat Turneul Campioanelor de la Sofia, cel de-al şaselea turneu în acest sezon. Mai mult, de mâine, 4 noiembrie, va ocupa locul 11 mondial în clasamentul WTA. Aşadar, în acest an, la doar 22 de ani a reuşit să câştige atâtea titluri cât alţii într-o viaţă.

     Ca să nu vă obosesc, nu vă mai spun că astăzi, televiziunile din România au considerat neimportant faptul că Simona reprezintă ţara cu aşa mult succes, poate de aceea s-au gândit că nu are rost să transmită un asemenea meci. Contează că o mână de oameni, dornici să fie alături de ea, măcar prin intermediul tehnologiei, au urmărit un meci de tenis transmis de o televiziune din Bulgaria? Nu zic, s-a transmis live text, dar acest lucru e ca şi cum ai putea mirosi mâncarea, dar nu ai avea voie să o guşti.

      Avem oameni cu care să ne mândrim. România are valori, doar că din păcate, la noi se pune accentul pe orice altceva decât pe valori. Nu se pune accentul pe conţinut, ci pe ambalaj. Iar în presă e plin de ambalaje colorate. Să ne ierţi, Simona, dar nu am transmis victoria ta, pentru că eram prea ocupaţi cu hilizitul la televizor.

   Acum ştiţi cine e Simona.

Foto: evz.ro

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

4 Comments

 • avatar image

  Marian

  nov. 04, 2013

  Reply

  Am căutat de m-au luat toți dracii pîn-am găsit o transmisiune live a meciurilor, și am dat de una comentată în bulgară, rusă, ceva....

  • avatar image

   Alina

   nov. 09, 2013

   Reply

   Şi noi tot la transmisiunea aia ne-am uitat...:(

 • avatar image

  Alexandru

  nov. 04, 2013

  Reply

  Foarte bine spus Alina. Asa este cu Romania de astazi. Toti se uita numai la "ambalaj" dar nu si la ceea ce este cu adevarat important, "compozitia"/"ingredientele" care aduc acestei tari titluri cu adevarat de care te poti mandri. Si asa e, televiziunile is platite sa manipuleze in masa cu informatii false si neimportante. Dar din pacate asta se intampla. Te felicit Alina pentru acest articol si pentru faptul ca aduci la cunostinta aceste valori ale Romaniei.

  • avatar image

   Alina

   nov. 09, 2013

   Reply

   Mulţumesc foarte mult, Alexandru!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.