Diverse

COMUNICARE

Vorbele sunt punţile de legătură între oameni, ar spune cineva. Aş fi de acord. În general, toate probleme sunt provocate din lipsa comunicării. Nu mai avem timp să stăm să discutăm, să ne spunem sentimentele, trăirile şi ofurile. Facem totul pe fugă şi lăsăm comunicarea tot mai în spate.
Soţul îşi părăseşte soţia pentru că pur şi simplu nu mai comunică. Soţia îşi părăseşte soţul pentru că el e prea ocupat ca să o mai poată asculta şi pe ea. Părinţii îşi bat copiii fără să se mai intereseze şi de partea lor de poveste. Copiii pleacă de acasă pentru că nu se pot înţelege cu părinţii. Angajaţii sunt nemulţumiţi pentru că au impresia că pe ei nimeni nu-i ascultă, şefii sunt irascibili pentru că nu au timp să comunice cu nimeni. Am devenit mono silabici, uneori ne înţelegem doar din gesturi şi lăsăm cuvintele deoparte. Ni se pare mai important un telefon decât propriul copil. Ni se pare mai interesant un meci de fotbal decât nevasta care plânge. E mai bună o telenovelă decât un soţ nemulţumit. Încet, încet ne cufundăm în ceva nedefinit, fără cuvinte.
Vrem soluţii. Vrem să ştim de ce ni se destramă căsnicia. De ce copiii nu ne mai ascultă şi de ce părinţii nu ne înţeleg. Angajaţii îşi dau demisia în grup şi toată lumea ne ocoleşte. DE CE? Căutăm răspunsuri. Mergem la psihologi, la biserici şi la vrăjitori încercând să ne regăsim. Avem un strigăt mut al disperării. NU MAI COMUNICĂM! Acolo greşim!

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

6 Comments

 • avatar image

  Lucian

  nov. 25, 2010

  Reply

  Asa este mereu cautam vinovati si nu o solutie....uitam sa discutam si sa judecam rational sa intelegem lasam totul in voia regulilor, banalitati si a firescului...ne lipseste cu desavarsire comunicarea....mi-a placut si apreciez mult felul cum vezi si intelegi lucrurile ^_^ Lucian

  • avatar image

   Alina

   nov. 29, 2010

   Reply

   Ne este mai simplu să arătăm cu degetul:)

 • avatar image

  LOMAX

  nov. 25, 2010

  Reply

  if we could find words...!

  • avatar image

   Alina

   nov. 29, 2010

   Reply

   We can....

 • avatar image

  pharmacist

  dec. 10, 2010

  Reply

  Useful blog website, keep me personally through searching it, I am seriously interested to find out another recommendation of it.

 • avatar image

  jocuri de gatit

  dec. 20, 2010

  Reply

  Man, that was a really well written article. By the way, where did you get your theme? It looks like it was professionally designed.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.