ascuns in suflet

Cred că te voi iubi multă, multă vreme de acum încolo.

first_snow_2_by_ownroom-d4isaiw

Ai avut vreodată senzaţia că ai ratat şansa vieţii tale? Că ai văzut trenul trecând prin faţa ochilor tăi, la un milimetru de tine, retezându-ţi respiraţia şi aşa agitată?  Şi că-n urma lui nu a mai rămas decât un curent de aer puternic şi rece, care a făcut sufletul să ţi se cutremure?

Trenul meu este el. A trecut prin viaţa mea cu-o viteză care-a clătinat tot. Gândurile mele, credinţele mele, presupunerile şi ideile mele. Şi nu cel din urmă, m-a clătinat pe mine. M-a clătinat cu aşa o putere, că m-a desfiinţat bucăţică cu bucăţică şi m-a reinventat în ceva mult mai bun. M-a durut, nu spun că nu m-a durut, ba chiar mai mult ca niciodată. Dar a fost o durere  pe care am suportat-o cu zâmbetul pe buze, ştiind că am lângă mine visul meu.

Nu pot să nu mă întreb dacă asta a fost tot. Dacă viaţa mea a constat în acele momente pe care şi le-ar fi dorit oricine de pe acest pământ. Iar dacă nu, nu-mi pot imagina alte momente care să le întreacă pe cele prin care am trecut. Sau altă persoană. Şi tremur de frica gândului că voi fi şi eu una din acele persoane care voi trăi alături de cineva, altcineva decât el, şi mă voi uita mereu spre locul lăsat gol… Mă tem să nu fiu un pasager dintr-o gară pustie, însoţit de persoana înlocuitoare.

I-am lăsat senzaţia de om puternic, ca să poată pleca liniştit. Şi sunt un om puternic. Singura mea slăbiciune este el. Şi totuşi, trăiesc cu senzaţia că ne sacrificăm unul pentru altul. El, că nu vrea să-i car bagajele trecutului. Eu, că nu vreau să sufere. Nu ştie că aş alerga ţopăind cu bagajele lui în spate. Şi poate tot aşa, nici eu nu ştiu că ar suferi fericit. Pentru mine. Paradoxal, ştiu.

Este seara în care simt gustul plecării grăbite şi inima încă îmi trepidează de la acceleratul de pe loc.

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

4 Comments

 • avatar image

  Bia

  feb. 08, 2015

  Reply

  Doamne, draga Alina, cum asterni tu aici gandurile mele! De fiecare data cand apare cate un nou post de-al tau il deschid cu emotie si ma intreb: "oare iar scrie despre mine?" Atat de des imi spun ca a fost un vis, a fost o mostra de fericire. Mi-e frica. O sa mai primesc vreodata acea mostra? Sau sa ma multumesc cu o fericire mai pamanteana? Pentru ca aia pe care am trait-o a fost martiana!

 • avatar image

  Sara

  feb. 08, 2015

  Reply

  Alina este absolut superb cum dai frâu liber Sentimentelor si ne povestești ceea ce simți.Cand citesc acesta postare parca imi liniștești gânduri sunt in aceeași situație.Ai un dar superb de a scrie si mai mult de a iubi ceea ce scri si de a iubi oamenii.

 • avatar image

  Andreea T

  feb. 09, 2015

  Reply

  Alina, esti de-a dreptul minunata!:*♥

 • avatar image

  sufletdefluturas

  feb. 12, 2015

  Reply

  Tu eşti trenul. El a fost un pasager care a coborât la prima staţie sau la a doua sau între ele. Nici nu mai contează unde a coborât şi de ce. Cert este că el are călătoria lui, poate la pas, nu în vreun tren. Iar tu... tu trebuie să trăieşti între plecare şi sosire. Căci ceea ce se întâmplă între cele doua e... viaţa!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.