Diverse

„Cu focul şi cu inima să nu te joci niciodată”

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  „Cu inimile şi cu focul să nu te joci niciodată”. Aşa mi-ai spus pe când eram doar un copil, şi care înţelegea de ce nu se poate juca cu focul, dar…cu inimile?! De ce, cineva întreg la minte, s-ar juca cu ele? Mai târziu am înţeles că, de fapt, e mult mai periculos să te joci cu inimile decât cu focul.

         Şi atât de bine am înţeles, încât, de câte ori mi se părea că vreo inimă stă în palmele mele şi e în pericolul de-a deveni partener de joacă, am alergat cât am putut de repede. Tot tu mi-ai spus că fuga e ruşinoasă, dar e sănătoasă. Am învăţat să recunosc simptomele încă de pe la început. Acea privire caldă în care se zăreşte o strălucire, acel zâmbet larg şi senin, mâini îndreptate spre tine parcă gata să te cuprindă şi aprobare constantă chiar şi la prostiile pe care le spuneam. De-aş fi rămas, aş fi putut să profit din plin de slăbiciunile pe care tocmai le-am descoperit.

„Cu inima să nu te joci niciodată” sunt cuvintele pe care le-am auzit în mintea mea de câte ori eram tentată să ţin o persoană pe lângă mine doar din egoism. Aş fi putut atât de uşor să mă prefac că nu ştiu ce simte celălalt. Aş fi putut, şi uneori chiar aş fi vrut. În schimb, am ales să fug, pentru ca nu cumva, din greşeală, inima cuiva să ajungă pe terenul meu de joacă. Nu ar fi fost corect. Nici faţă de mine, nici faţă de celălalt.

Am avut grijă de fiecare dată. De câte ori am găsit câte o inimă rătăcită pe terenul meu, m-am îngrijit să ajungă la locul ei, pansată. Ani de-a rândul am cules inimi, le-am înapoiat, apoi am fugit cât am putut de departe. Până într-o zi, când am înţeles. Am înţeles că acel „cu inima să nu te joci niciodată” se referea şi la inima mea. Şi-am înţeles că am avut grijă de fiecare dată să nu mă joc cu inima altora, dar nu am avut grijă de a mea. Că în timp ce eram preocupată să nu rănesc, câţiva au încercat să forţeze inima mea să vină pe terenul lor de joacă.

M-am mirat că inima mea e la locul ei, şi am privit mirată să văd dacă e întreagă. Când m-am uitat, era ţinută în două mâini. Ale lui Dumnezeu. Mi-a zâmbit. „Cu inima să nu te joci niciodată”.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

2 Comments

 • avatar image

  Alex

  iul. 03, 2013

  Reply

  Sa nu iti iei niciodata inima din mainile lui Dumnezeu.

 • avatar image

  Dan

  iul. 04, 2013

  Reply

  Foarte frumos :) Inima îmi zice din partea Ta: „Caută faţa Mea!” Şi faţa Ta, Doamne, o caut! ps 27:8

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.