Diverse

Cu zâmbetul pe buze într-o lume în pragul depresiei

 

Urlă. Strigă. Plângi. Dă-i cu pumnul în perete. Proșterne-te pe genunchi și predă-te. Aleargă până ți se taie respirația. Strigă din nou. Mai plângi o tură. Scrie sau fă ce e nevoie ca să-ți arăți sentimentele. Dar în nici un caz să nu fii impasibil. Exprimă-te. Nu vom deveni generația ”robot”. Nu noi.

Din toate părțile ești încurajat să pari bine în orice circusmtanță. Să pozezi frumos. Să arăți oamenilor ce viață bună ai, iar dacă nu ai una, să creezi măcar impresia că ai. Să arăți ce haine bune și scumpe ai. Ce casă mare. Ce mașină tare. Ce fericit ești sau arăți că ești. ”Nu le arăta că te doare”, ”nu le spune că suferi” cam asta ți se șoptește la fiecare pas. E drept, majoritatea oamenilor oricum nu dau doi bani pe ceea ce simți tu, însă ce te faci cu cei cărora chiar le pasă cum ești? Ce te faci cu tine? Pentru că dă-mi voie să-ți spun că dacă îi minți pe cei din jur, involuntar te minți și pe tine.

Nu spun să îți strigi necazurile de pe acoperișul casei. Nu. Însă spun să nu devii un imun la sentimente. Un om prefăcut. Unul care pozează în ”sunt bine”, ”totul e bine”. Oare nu am învățat noi ca generație până acum că pozatul ne-a dus în prăpastie? Ironic, 2018 a ajuns anul în care toată lumea e cu zâmbetul pe buze, dar cabinetele psihologilor sunt pline de depresivi. Asta nu vă spune ceva?

Lasă deoparte așteptările celorlalți pentru tine. Nu ele contează. Nici măcar așteptările tale nu contează atât de mult. Tot ce contează e să simți, să nu devii un robot cu zâmbetul pe buze care repetă în fiecare zi că ”totul e bine…”.

Dacă nu e bine, spune-o. Spune că nu e bine.

Dacă nu ești fericit, spune-o. Spune că nu ești fericit.

Dacă te simți singur, spune-o. Singurătatea te omoară, dar te poate și încorona cu putere.

Dacă ai extenuat, spune-o și stai pe margine. Lasă și pe alții să lupte. Ia o pauză.

E în regulă să fii imperfect. Să faci greșeli, dar să nu persiști în ele. Să cauți fericirea, însă nu călcând pe fericirea altuia.

Nu te mai bloca atât în tine, pentru că tot ce refulezi se întoarce cu o intensitate dublă ca să te doboare. Tu ești tu și nu trebuie să afișezi un zâmbet pentru nimeni dacă nu simți să-l afișezi. Nu poza.

 

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.