Diverse

Cum a uitat bărbatul ce semnifică femeia

Vizite: 11217

Să fie de vină dorinţa femeii de emancipare? Să fie de vină delăsarea bărbaţilor? Sau să fie de vină faptul că în ziua de astăzi cultura este catalogată drept slăbiciune, iar incultura triumfă?

Nu ştiu cine este de vină, şi nici nu caut vină cuiva, dar ştiu că totul s-a schimbat. Dacă înainte deschiderea uşii, tragerea scaunului, respectul şi protejarea femeii erau practici necesare executate de către bărbat, astăzi acestea sunt catalogate drept slăbiciuni sau „idioţenie”.

Societatea este împânzită de pornografie, dobitocie, vandalism şi persoane care caută să se afirme cu orice preţ, prin orice mijloace. Se recurge la tertipuri cât mai diferite, femeia din ziua de astăzi a devenit bărbatul de ieri. Mai mult, nu mai ştim să facem distincţia între feminitate şi vulgarism, masculinitate şi abuz, stil şi „piţiponcism”.

Bărbatul încetul cu încetul a uitat că în faţa lui se află un vas mai slab. A uitat ce semnifica femeia o dată. A uitat că valoarea unei femei se stabileşte cântărind sufletul ei, nu bucata de carne la kilogram. A uitat că adevărata frumuseţe se află tocmai în simplitate, nu în clinicile de chirurgie. Şi cel mai important, a uitat că inima unei femei tresare când mai zăreşte câte un gest de curtoazie precum o uşă deschisă sau un „banal” respect cuvenit. Şi să nu aruncăm cu noroi doar în bărbat, femeia din ziua de astăzi a uitat şi ea ce înseamnă adevărata valoare. Am uitat că iubirea nu se cumpără, şi sute de oameni caută să închirieze pentru câteva ore momente de plăcere. Momente de plăcere care când se termină, dispar exact aşa cum au dispărut şi banii. Cu durere, femeilor, vă anunţ că am uitat şi noi să mai cerem din când în când ajutorul unui bărbat, am uitat cum arată neputinţa şi am uitat că evlavia este mai presus de o maşină scumpă şi o casă mare.

Am ajuns să alergăm dintr-o parte în alta. Luptăm: bărbaţi contra femei şi femei contra bărbaţi. Am făcut un război. Un război în care ucisul e pe gratis. Un război în care bărbatul a uitat ce semnifică o femeie…

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

6 Comments

 • avatar image

  Paul

  aug. 14, 2011

  Reply

  Trist dar este adevărat.

 • avatar image

  Corneliu Rotar

  aug. 14, 2011

  Reply

  "Nu ştiu cine este de vină, şi nici nu caut vină cuiva, dar ştiu că totul s-a schimbat." Am găsit zilele astea "o zîcătură" de-a lui Henry Ford: "Dont't find a fault, find a remedy" Starea descrisă de tine e reală şi nefirească. În unele situaţii trebuie găsit un vinovat. Aici nu e cazul. Întrebarea e: care ar fi remediul? Apoi, aminteai de un război. Din (ne)fericire bărbatul e un luptător prin excelenţă, numai că de-a lungul secolelor şi-a schimbat metodele. Acum nu mai foloseşte sabia (cel puţin nu în societăţile democratice) ci are alte "arme". Se "duelează" pe stadion sau pe stradă din "căruţa" lui. Războiul există, doar că s-au schimbat planurile şi metodele.

 • avatar image

  dany

  aug. 23, 2011

  Reply

  :)TE CONTRAZIC LA INFINIT....exista barbati adevarati:)care nu se afiseaza chiar dak ar avea cu ce...etc...educatia societatii contemporane....care a facut cel mai rau prin emanciparea femeii...inainte barbatul era barbar..un idiot,..astazi femeia prin emancipare e "cocosul " casei:))....si un lucru e clar..biblia spune asta:)numai ca e o discutie prea ampla si cu infinite argumente....ahhh...iubim femeile:)chiar asa cum sunt...si dak constientizeaza ca sunt slabe..sa nu-si doreasca s fie tari:))si dak sunt tari...sa nu isi doreasca ajutor:)

  • avatar image

   Alina Ilioi

   aug. 25, 2011

   Reply

   Hmm..şi cu ce anume mă contrazici? Ai cam repetat în mare ce am spus eu. Unde e contra-argumentul tău?:)

 • avatar image

  shake

  aug. 25, 2011

  Reply

  " Luptăm: bărbaţi contra femei şi femei contra bărbaţi. Am făcut un război. Un război în care ucisul e pe gratis. Un război în care bărbatul a uitat ce semnifică o femeie…" deci o lupta barbati contra femei si femei contra barbati. De unde pana unde ai ajuns la concluzia ca barbatul a uitat ce semnifica o femeie? doar daca e o lupta inseamna ca si femeile lupta, inseamna ca si ele ataca..

  • avatar image

   Alina Ilioi

   aug. 25, 2011

   Reply

   Da. Şi am spus în articol că şi noi suntem vinovate. Voi aţi uitat ce semnifică femeia, noi uităm de multe ori să fim femei, masculizândune prea mult...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.