special pentru voi

Dacă ar şti oamenii că pot fi frumoşi…

Aţi avut dimineţi în care v-aţi trezit cu o stare de spirit proastă şi parcă totul în acea zi era nelalocul lui? Sau, din contră, aţi avut dimineţi în care v-aţi simţit pur şi simplu extraordinari?

Ei bine, ştiţi foarte bine ce a urmat după o dimineaţă în care totul era senin. Chiar şi starea voastră era mai senină ca un cer fără stele. V-aţi trezit mai uşor, aţi mers la serviciu sau la şcoală mai bine dispuşi şi vecinul sau vecina drăguţă pe care o urmăriţi de atâta timp, v-a zâmbit pentru prima oară. Iar pe stradă, oh, pe stradă, oamenii vă admirau strălucirea feţei. Şi ştiţi ce gândeau despre voi? Că sunteţi frumoşi. Că emanaţi în jurul vostru atâta energie încât e imposibil ca restul lumii să nu se molipsească. Că ar fi de necrezut ca cineva să nu vă răspundă zâmbetului pe care îl transmiteţi cu atâta plăcere!

A fi frumos este o artă. Un secret. Un secret pe care îl împărtăşesc cu voi, în ciuda faptului că risc să fiu înconjurată apoi, numai de oameni frumoşi. Frumuseţea nu se limitează la aspectul fizic. Dacă s-ar limita doar la atât, lucrurile ar fi mult mai simple. Am putea cataloga mai uşor un om frumos şi un om mai puţin frumos. Nu că ne-ar cere cineva să o facem, dar aşa suntem noi oamenii, obişnuim să catalogăm. Eu mă bucur că nu e aşa, că lucrurile nu sunt simple, pentru că astfel, toţi oamenii au şansa să fie frumoşi. Să strălucească. Inclusiv tu. Da, chiar tu! Dintr-o inimă blândă , iubitoare, pozitivă şi curată, nu are cum să nu iasă frumuseţe. Iar dacă nu ai aceste calităţi, dacă nu ţi se înmoaie inima la vederea unei scene sensibile, poţi să ai toată frumuseţea din lume, căci în ochii celor care ştiu ce înseamnă a fi un om frumos, nu vei fi decât o carcasă goală, plăcut împodobită.

Dacă oamenii ar şti că pot fi frumoşi, lumea ar fi mult mai diferită. Nu ar mai exista atâtea complexe, invidie, ură sau necredinţă. De multe ori am spus că atitudinea contează. Şi aşa şi este. Dimineaţa următoare când te vei trezi, zâmbeşte pentru că un om frumos s-a trezit. TU! Fă acest lucru timp de o săptămână şi vei observa îmbunătăţirile din viaţa ta. Vei observa şi găsi lucruri care nici măcar nu ştiai că există. Vei descoperi ce înseamnă o privire plină de admiraţie îndreptată asupra ta şi te asigur că nu te vei mai putea opri din a fi frumos!

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

special pentru voi

Prin ce te mai deosebești TU de RESTUL?

Săptămâna trecută am fost rugată de un cont creștin de pe Instagram să mă filmez 2-3 minute timp în care să transmit câ...

special pentru voi

De zeci de ori femeie

”Nu mi-ar plăcea să fiu femeie”, îmi aduc aminte de spusele unui verișor de-al meu. ”Păi ce viață aveți voi mă, câ...

11 Comments

 • avatar image

  sandy

  nov. 08, 2011

  Reply

  Un blog foarte frumos !

 • avatar image

  Lica Nemes

  nov. 08, 2011

  Reply

  Ce puternic, adevarat si simplu: "Dintr-o inimă blândă, iubitoare, pozitivă şi curată, nu are cum să nu iasă frumuseţe." Multumim pt articol.

 • avatar image

  mirela

  nov. 08, 2011

  Reply

  Un lucru stiu sigur: TU faci parte cu sigurantanta din categoria oamenilor frumosi!

 • avatar image

  Monicca2654

  nov. 08, 2011

  Reply

  Ce puternic, adevarat si simplu: “Dintr-o inimă blândă, iubitoare, pozitivă şi curată, nu are cum să nu iasă frumuseţe.” Multumim pt articol. +1

 • avatar image

  EMILIAN

  nov. 09, 2011

  Reply

  Esti precum o raza de soare intr-o lume gri ,...felicitari si recunostinta pentru spuneri de suflet si intelegere fin si frumos asternuta in scriitura . Dar ce ne facem cand sufletul ne este inchis , suparat , si ai este frica sa se deschida , din frica sa nu fie ranit !?

 • avatar image

  Alinuz

  nov. 09, 2011

  Reply

  Cuvinte frumoase si simple. Dumnezeu ne incanta in fiecare dimineata cu viata. De fiecare data ma trezesc si ii multumesc Lui ptr simplu fapt k am deschis ochi si k am vazut fiecare lucru frumos descris de tine. Avem la dispotie mult timp ca sa ne dam seama ce e frumos...suntem inconjurati de critici de barfa si de prostie..dar cel mai frumos este ca avem un Dumnezeu mare care si mai frumos a dat pe Isus...ptr pacatul de zi cu zi....Esti minunata Alina....Numele meu este Alin Damian....si mi-a facut placere sa citesc un gand binecuvantat de dimineata...Domnul cu tine...

 • avatar image

  Ramona

  nov. 10, 2011

  Reply

  Este intr-adevar un punct de vedere. Insa daca te trezesti greu,somnoros, si te gandesti ca tebuie sa mergi la serviciu, ce te-ar putea face sa zambesti, sa fii frumos? Trebuie o super automotivare sa iti impui sa te simti bine, si sa emani un zambet real.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   nov. 10, 2011

   Reply

   Să asculţi o melodie care te face să zâmbeşti, să citeşti o glumă, să te bucuri de natură, să vorbeşti cu Dumnezeu:) E greu, ai dreptate, e nevoie de o super automotivare, dar ştiu că e posibil:)

   • avatar image

    Doris

    nov. 12, 2011

    Reply

    Adevarata fericire o sa o gasesti atunci cand stii sa apreciezi si sa te bucuri de ceea ce ai si sa nu te mai ingrijorezi de ceea ce n-ai. Altii poate nici nu au un loc unde sa-si plece capul, tu ai binecuvantarea sa te poti trezi intr-un pat cald si pufos... Altii se chinuie sa-si gaseasca un loc de munca.. Tu deja ai fost binecuvantata cu unul. Nu zic sa nu ai asteptari mai mari... Dar vei primi mai mult cand vei stii sa apreciezi ceva ce deja ai primit. Si cand te trezesti somnoros si fara chef de lucru.. gandeste-te ce bine e ca ai putut sa te odihnesti si apoi ai ocazia sa si castigi niste banuti :)

    • avatar image

     Alina Ilioi

     nov. 16, 2011

     Reply

     Da, aşa este. Ai dreptate...

 • avatar image

  Andreea

  mart. 31, 2015

  Reply

  Nu stim sa apreciem ceea ce avem si tot nu suntem multumiti. Daca ar fi sa facem o comparatie la sange cu altii, ne-am da seama cat de mult noroc avem. E normal sa vrem mai mult, dar putem face acest lucru si fiind fericiti :)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.