ascuns in suflet / Diverse

Dacă nu ai de gând să mă iubeşti până la capăt, pleacă.

    fears__by_mala_lesbia-d5hsl6h

Dacă nu ai de gând să mă iubeşti până la capăt, mai bine pleacă. Îţi spun de pe acum, ca să ştii. Nu vreau jumătăţi de măsură. Nu vreau promisiuni făcute şi pe care ştii că nu le vei putea ţine.

Gândeşte-te bine. Eşti dispus să mă iubeşti până la capăt? Până îmi dau ultima suflare? Nu-ţi cer să mă iubeşti până la ultima ta suflare, ci până la a mea. Nu sunt atât de absurdă să-ţi vreau iubirea şi după moarte. Din contră, m-aş bucura să ştiu, că dacă voi muri prima, vei fi fericit în continuare. O femeie care-şi vrea bărbatul mizerabil după ce ea nu mai e, nu e o femeie care iubeşte, ci e o femeie care doreşte să posede.

Ştii că nu-s o femeie simplă. Ştii că am defectele mele. Nu am încercat nici o clipă să ascund. Din contră, ţi le-am pus pe masă şi ţi-am zis: asta sunt eu. Dacă alegi să mă iubeşti, vreau să mă iubeşti cu totul. nu doar pe mine cea bună. Cea calmă. Cea miloasă. Cea înţeleaptă. Cea calculată. Vreau să mă iubeşti şi când sunt mai puţin bună. Şi când uit să fiu calmă. Şi când fac câte o prostie.

Pentru că eu asta sunt dispusă să fac. Să te iubesc cu totul. N-am să te împart pe bucăţele, şi nici n-am să spun că „asta voi iubi la tine”, „asta voi urî la tine”. Cine sunt eu să despic omul?

Nu ţi-am cerut niciodată nimic. Aşa că îţi cer acum: dacă ştii că nu poţi să mă iubeşti până la capăt, pleacă. Mai bine să pleci acum. Tu ştii că inima mea e deja noduroasă. Nu ţi-am ascuns nici acest lucru. Poţi tu să iubeşti o inimă noduroasă?

Calculează. Analizează. Pot eu să fiu singura femeie din viaţa ta pe care să o iubeşti până la capăt? Pe care să o respecţi şi pe care să o vezi mama copiilor tăi? Poţi?

Nu ne juca la ruleta rusească. Nu pe noi. Uite, îţi dechid acum o portiţă dacă vrei să pleci. N-am să mă supăr, serios. Poate pe moment, până când am să înţeleg că e mai bine aşa. Am mai rămas singură. N-ar fi prima oară când cineva ar deschide portiţa aia ca să plece, din diferite motive.

Dacă ştii că iubirea ta are cronometru, să ştii că eu nu ştiu să iubesc la ceas şi cu calendarul. Iubirea mea nu cunoaşte zile, luni, ani. Iubirea mea cunoaştea doar „eternitatea”!

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

1 Comment

  • avatar image

    Ione

    nov. 05, 2015

    Reply

    tinerico, mult iti mai complici viata

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.