Diverse

Dacă tu nu crezi, noi de ce să credem?

Priveşte-te în oglindă. Uită-te atent şi spune-mi ce vezi. Un bărbat încrezător, în stare să rezolve problemele cu care se confruntă? O femeie puternică dar totuşi feminină, un model demn de urmat? Ce vezi? Pentru că ce vezi tu, vedem şi noi.

Nu este uşor să ţi se spună în faţă că nu eşti în stare de nimic, că nu vei reuşi în ceea ce ţi-ai propus şi totuşi tu să-ţi păstrezi încrederea în tine. Marea problemă este că de multe ori, noi oamenii, ne formăm identitatea din părerile pe care le au ceilalţi despre noi. Şi dacă părerile nu sunt tocmai strălucite, tu vei avea de suferit. Cunosc persoane frumoase, persoane care ascund în ele un potenţial atât de mare, încât dacă ar îndrăzni să iasă din acea carapace, ar fi ca un vulcan care tocmai a erupt. Numai că nu îndrăznesc, asta este mai trist. Nu îndrăznesc să păşească afară din zona lor de confort, să creadă în visul lor şi să vadă cu adevărat de ce sunt în stare. S-au lăsat purtaţi de vânt de oamenii care, cu o privire sceptică le-au oferit o doză de pesimism irecuperabil. „Tu? Tu să faci aşa ceva? Nu mi te imaginez” spun ei cu o sprânceană ridicată şi un zâmbet ironic în colţul gurii. Iar tu, tu din păcate pleci capul în jos şi te întorci din nou în punctul din care ai plecat. Sau, mai rău, nu te mai întorci nici măcar acolo şi alegi să nu mai faci nimic, pentru că ţi-e frică de ce s-ar putea întâmpla. Şi spune-mi tu mie, ce e mai rău? Un om care renunţă sau un om care încearcă şi nu reuşeşte?

Lucrează, munceşte, citeşte. Investeşte în tine, în personalitatea ta şi în încrederea pe care o ai în tine. Oamenii pe care tu-i priveşti cu atâta admiraţie au reuşit să aibă şi să fie ceea ce sunt datorită broboanelor de sudoare care au curs pe pielea lor. Da, au ştiut că trebuie să muncească. Mult. Şi încă ceva… au realizat că în ei, zace ceva. Şi acel ceva îi poate duce departe. Tu nu eşti cu nimic mai diferit decât ei. Poate doar cu faptul că nimeni nu ţi-a spus încă ce mare potenţial ai. Numai ai grijă, de la o doză mare de încredere în sine, la mândrie, este doar un pas. Atenţie să nu îl faci pentru că nimănui nu-i plac oamenii mândri. Ţine minte că tu transmiţi oamenilor ce să creadă despre tine. Iar dacă atunci când te uiţi în oglindă, nu crezi în tine, în ceea ce vezi şi în puterea ta, noi, ceilalţi, de ce am crede? Spune-mi, dacă tu nu crezi, noi de ce să credem?

Priveşte-te în oglindă. Uită-te şi zâmbeşte. Aşa. Vezi ce om capabil şi frumos stă în spatele nesiguranţei pe care ai zidit-o în jurul tău?

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

Diverse

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității. Alina Ilioi Mureșan: Așa...

8 Comments

 • avatar image

  anka

  nov. 22, 2011

  Reply

  foarte frumos textul

  • avatar image

   Alina Ilioi

   nov. 25, 2011

   Reply

   Mulţumesc Anca:) Mă bucur că ţi-a plăcut

 • avatar image

  dume mariana

  nov. 22, 2011

  Reply

  un adevar puternic dar din pacate doare foarte mult pe alti doare pentru reusita ta , si de aici e doar un pas pana la invidie stiu ce spun ca ma confrunt cu realitatea asta..reusita muncita responsabilitate si onestitate caci fara asa ceva nu ai cum sa fii sus.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   nov. 25, 2011

   Reply

   Ştiu Mariana dar asta nu înseamnă că trebuie să ne oprim din ceea ce trebuie să facem, din ceea ce am fost meniţi să facem. Oamenii sunt oameni... noi trebuie să privim spre Dumnezeu:)

 • avatar image

  Vasile

  nov. 25, 2011

  Reply

  Majoritatea vizitatorilor unui muzeu nu pot percepe adevaratul potential al unui tablou, totusi valorile in arta nu sunt stabilite pe principii democratice. Cineva a pus in tine potentialul unei capodopere, dar daca tabloul maestrului ar avea simturi, probabil ca in cateva ore ar atinge apogeul descurajarii, plecand urechea la parerile unor vizitatori. Ma alatur acestui mesaj si iti cer sa nu-ti lasi destinul in mana unor trecatori neavizati. Asculta parerea oricui, dar fa-o cu discernamant si cauta prezenta unor modele si a unor persoane care sa-si picure valoarea asupra vietii tale. Prin ei poti gasi directia corecta, dar adu-ti mereu aminte ca tu nu ai fost creat ca o clona sau ca o copie a cuiva ci esti un unicat in galeria de arta a vietii, acolo unde orice original este mai apreciat decat cea mai faimoasa reproducere.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   nov. 25, 2011

   Reply

   Mi-a făcut o mare plăcere Vasile să citesc ceea ce ai scris. Numai că... eu nu cred în destin neapărat. Cred în Dumnezeu şi în planul Lui cu privire la viaţa mea. Mulţumesc pentru gândurile tale foarte frumoase

   • avatar image

    Vasile

    nov. 27, 2011

    Reply

    Marturia ta cu privire la credinta pe care o ai este un lucru minunat. Fie ca Dumnezeu sa ridice cat mai multi oameni care sa-L reprezinte in aceasta lume, ridicandu-se impotriva acelor tendinte care sunt incompatibile cu principiile Bibliei. Intr-adevar pentru majoritatea oamenilor conceptul destinului este tributar unor curente fataliste, care nu au de-a face cu invatatura biblica. Nici chiar DEX-ul nu aminteste alte posibile semnificatii ale acestui termen. Supusi fiind autoritatilor acestei lumi, trebuie totusi ca uneori sa ne ridicam deasupra conceptelor ei, si din perspectiva pe care Dumnezeu ne-o deschide sa observam ca noi suntem chemati sa ne incredintam soarta (destinul) in mana lui Dumnezeu (Ps.31:15, 37:5, 55:22). In profunzimile ei lumea aceasta este cutremurata la gandul vesniciei, dar pentru noi aceasta are alte valente. Stiind ca exista doua destinatii finale, ca Dumnezeu doreste sa ne conduca pasii spre un destin glorios, spre o destinatie fericita, suntem chemati sa nu ne lasam soarta pe maini straine. Acesta este indemnul pe care l-am avut si pe care as vrea sa-l pot aduce inaintea cat mai multor oameni Alina, si iti multumesc pentru cadrul pe care l-ai creat in acest sens.

    • avatar image

     Alina Ilioi

     nov. 28, 2011

     Reply

     Îţi mulţumesc şi eu Vasile:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.