ascuns in suflet

Dacă voiam doar să ucid singurătatea, oricine ar fi fost de ajuns.

10001337_291615664335998_8210457040943149928_n

Sunt genul de om care crede în totul sau nimic. Care nu cere, pentru că vrea să vadă dacă i se oferă. Care vrea mult, pentru că e pregătit să ofere mult. Care e dispus să aştepte ani după cineva. Şi tocmai pentru că sunt genul de om care încă mai crede în dragostea adevărată şi în puterea ei, în majoritatea timpului sunt singură. Şi e în regulă.

Pentru că dacă voiam doar să ucid singurătatea, oricine ar fi fost de ajuns. Doar că eu nu vreau pe oricine.

Nu vreau pe cineva care să fie acolo doar pentru că aşa se presupune că ar trebui. Să fie cineva. Oamenii nu sunt cârpe cu care umplem golurile. Degeaba ne chinuim să-i potrivim. Dacă nu e el, nu e EL!

Dac-aş fi vrut să fie cineva doar ca să-mi şteargă lacrimile, aş fi avut. Dar eu vreau pe cineva care să mă facă să zâmbesc. Nu e suficient să nu am lacrimi în ochi, dacă nu am un zâmbet pe faţă.

Dacă voiam pe cineva cu care să mă plimb de mână prin parc, oricine ar fi fost de ajuns. Dar eu vreau pe cineva cu care să mă plimb de mână prin viaţă.

Oricine ar fi fost de ajuns dacă mi-aş fi dorit doar o prezenţă. Doar un cineva. Doar un corp. Dar eu vreau un suflet. O inimă. Pentru totdeauna.

Atunci când vrei pe cineva care să-ţi facă singurătatea mai suportabilă, este uşor de găsit. Şi de cele mai multe ori, nimereşti tot pe cineva care caută să-şi ucidă singurătatea. Ne pricepem, ca oameni, să stăm doi câte doi, oameni singuri. Avem impresia că aşa e mai uşor de suportat… Ne amăgim.

Dac-aş fi vrut doar ca să-mi ucid singurătatea care muşcă zi de zi din mine, m-aş fi aruncat în braţele primului bărbat mai răsărit. Şi n-aş fi greşit cu nimic. Multe o fac. Mulţi o fac. Numai că… aş fi fost în braţele nepotrivite. Şi-ar fi devenit inconfortabile la un moment dat. Şi-aş fi realizat că am greşit, de fapt. Faţă de mine. Faţă de el. Faţă de iubire.

Vezi tu, e greu câteodată să fii singur. Să crezi în ceva în ce multă lume a încetat să mai creadă. Dar să-ţi spun un lucru: dacă voiam doar să ucid singurătatea, oricine ar fi fost de ajuns. Dar asta ar fi însemnat să ucid şi iubirea, o dată cu această alegere.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

18 Comments

 • avatar image

  ionut

  mart. 14, 2015

  Reply

  Daca as fi crezut in totul sau nimic m-as fi oprit la prima propozitie si n-as mai fi citit tot articolul. Oamenii sunt fiinte complicate si nu cred ca vei gasi barbatul perfect...intotdeauna vei gasi lucruri care te vor nemultumi la el.

  • avatar image

   Alina

   mart. 14, 2015

   Reply

   Totul sau nimic nu înseamnă bărbatul perfect şi nici femeia perfectă. Totul sau ninimic nu înseamnă că nu vei găsi lucruri care te vor nemulţumi. Totul sau nimic înseamnă că eşti dispus să iubeşti cu atâta forţă cât ai, şi să nu fii doar pe jumătate într-o poveste. Asta înseamnă totul sau nimic!

   • avatar image

    Alexandra

    apr. 12, 2015

    Reply

    Doamna Alina,pot face un video,cu ceea ce ati scris dvs?

    • avatar image

     Alina

     apr. 14, 2015

     Reply

     Da, dacă specificaţi sursa şi autorul :) Şi aş vrea să primesc şi eu linkul cu video. Mulţumesc.

 • avatar image

  Iulia-Lavinia

  mart. 14, 2015

  Reply

  E superb! Felicitari, ALINA!

  • avatar image

   Alina

   mart. 14, 2015

   Reply

   Mulţumesc frumos! :)

 • avatar image

  paul

  mart. 14, 2015

  Reply

  corect :)

  • avatar image

   Alina

   mart. 14, 2015

   Reply

   :)

 • avatar image

  Marin

  mart. 14, 2015

  Reply

  Salut! Articolul ăsta îl salvez :) Ai un talent pe care-l credeam imposibil pentru oameni: să scrii sentimente în cuvinte. Minunat!

 • avatar image

  Lucian

  mart. 16, 2015

  Reply

  toti dezamagim, nu gasim persoana perfecta, suntem diferiti, procesul de acomodare cu o persoana cred ca dureaza, important e cata iubire avem, cata bunatate, cat putem ierta, cat putem oferi Nu ne putem condamna singuri la o relatie chinuitoare, inconfortabila pt sufletul nostru, mai potrivita e o singuratate demna, decat o relatie complicata. Am incercat de multe ori, in singuratatea mea nemangaiata, sa ma atasez de unele persoane. Am constatat ca nu erau persoanele potrivite pt mine, dar nici eu pt ele. Sufletul nu-l putem insela, uneori avem o prea mare ingaduinta pt altii, vedem totul prea roz, prea naiv, dar cand nu merge, nu merge pur si simplu, chiar daca ne dorim mult si am vrea ca cerul sa-si dea acceptul si sa lucreze potrivit cu dorinta noastra. Nu merge si e mare suferinta, mai ales cand credem ca e o dorinta legitima de a avea pe cineva langa noi. Nu stim de ce se naruie visele noastre frumoase, nu stim de ce nu ne putem schimba in scurt timp, dar toti trebuie sa luptam si sa credem.

 • avatar image

  Adi

  mart. 20, 2015

  Reply

  Cred ca esti o fata care merita acel "tot" in casnicie. Sunt convins ca pentru tine nu exista cale de mijloc! Sper sa reusesti:) vreau sa vad si eu nunta asta:)

  • avatar image

   Alina

   mart. 21, 2015

   Reply

   Mulţumesc, Adi! Cu siguranţă vei fi invitat! Şi aşa este... pentru mine nu prea există cale de mijloc... :)

 • avatar image

  Andreea

  mart. 27, 2015

  Reply

  Superb scris! Un articol bun atunci cand te desparti de cineva si iti dai seama ca acestea sunt motivele, cele enumerate de tine. Nu trebuie sa ne multumim cu putin, cand noi vrem totul. Si, cu siguranta, va aparea si acel cineva care sa ne ofere totul, pentru ca e dispus sa primeasca tot ceea ce ii oferim noi.

 • avatar image

  sufletdefluturas

  apr. 18, 2015

  Reply

  Eu cred că vei avea parte de tot. Îmi plac oamenii care nu se mulţumesc cu o jumătate de iubire, ci vor una întreagă. De-asta mă feresc de 'jumătăţi'.

 • avatar image

  Tutzu

  mai 05, 2015

  Reply

  Bravo Alina! Nemaipomenit! Deci totul sau... Nimic!

  • avatar image

   Alina

   mai 06, 2015

   Reply

   Mulţumesc! Da, totul sau nimic :D

 • avatar image

  emanuel

  iun. 18, 2015

  Reply

  astea sunt povesti frumoase :)) viata e grea ...

 • avatar image

  cornelia

  aug. 17, 2015

  Reply

  Am citit acest articol si cred ca esti o persoana puternica cu multa personalitate...foarte frumos so bafta la,, totul sau nimic'' asa tebuie in viata sa fii hotarat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.