Diverse

De ce ”ador” România?

Pentru că este singura ţară în care trebuie să plătesc dacă îmi vreau drepturile în calitate de cetăţean. Pentru că este atât de primitoare ţara şi mai ales naţiunea încât, numai ce ajungi la graniţă, la intrare în România şi te întâmpină cu mâinile întinse. După bani logic. Pentru că atunci când ai nevoie de ceva, nimeni nu-ţi sare-n ajutor. Dar dacă bagi mâna în buzunar, toată lumea sare. Săracii nu ştiau că vreau să-mi scot batista din buzunar:)))   Dacă mergi la spital şi nu întinzi acolo 200 de lei, cu indulgenţă, eşti lăsat să zaci pe un pat puricos. Nimeni nu-ţi are grija. De parcă nu e datoria lor asta.

Dacă vrei să dai de carnet, trebuie să scoţi euroii la înaintare, că de… ei nu lucrează aşa. Suntem în U.E.  Dacă vrei să intri undeva nu poţi, doar dacă strecori în buzunarul celui de lângă tine ceva ”foşnitori”. Dacă vrei să ai o treabă făcută corect şi bine, iar trebuie să dai extra. Dacă vrei să respiri aer curat, dai mită. Şi probabil dacă vrei să trăieşti, trebuie să-ţi placă să umplii conturile făcute în Elveţia de către nenea poliţist, primar, ministru şi lista continuă până la cel mai înalt grad. În general îmi place România dar mă văd nevoită să o spun: trăim într-o ţară în care manelele, banii şi corupţia sunt la putere.

Şi… fără resentimente cine se simte cu musca pe căciulă da?:)   Am să-ţi mai dau câţiva euroi şi-ţi va trece.

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

6 Comments

 • avatar image

  Ciprian Preda-Musat

  oct. 26, 2009

  Reply

  Salut, In fiecare seara de luni, la ora 21:10 prezint la Radio Ciresarii o emisiune numita Ciresarii Online, emisiune in cadrul careia doresc sa prezint lucruri si oameni interesanti care compun online-ul cu semnificatii crestine din Romania. In cadrul emisiunii am o sectiune dedicata prezentarii de noi bloguri si as dori ca in seara asta de luni sa prezint blogul tau. As fi recunoscator daca mi-ai transmite cateva ganduri despre tine si despre blogul pe care il administrezi, despre articolele cele mai interesante, cateva statistici si tot ce consideri tu mai necesar in aceasta prezentare. Astept cu interes raspunsul tau si iti doresc sa fii coplesita de har!

 • avatar image

  ionut andrisan

  oct. 26, 2009

  Reply

  fiecare tara cu obiceiurile ei, nu? - la noi se poate da spaga la spaga, dai spaga la femeia de servici, dai spaga la magazin sa-ti vanda nush ce produs, dai spaga celor care lupta impotriva coruptiei, dai spaga la doctori, politisti, profesori, instructori, patroni, inspectori.. de fapt.. dai spaga la toti

 • avatar image

  vasi

  oct. 26, 2009

  Reply

  E trist ca avem o tara de doi lei si cativa bani. A trecut ceva timp decand n-am fost in tara si sincer nu ma atrage nimic . Imi pare bine ca am obtinut cu ajutorul Bunului Dumnezeu o rezidenta si muncesc in alt stat european. Vreau sa salvez pe cineva din romanica!

 • avatar image

  mariusbardan

  oct. 26, 2009

  Reply

  'adorarea' asta are legatura cu alegerile ce urmeaza, sau este doar un alt gand aleator? :-?

 • avatar image

  ionel torac

  oct. 26, 2009

  Reply

  Asa este. Tara hotiei si a coruptiei santem.

 • avatar image

  capshunik

  oct. 26, 2009

  Reply

  @ mariusbardan: ''Adorarea" asta vine de la revolta mea impotriva ticalosilor de oameni corupti:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.