Diverse

De ce americanii-s diferiţi de români?

Ascult multă muzică străină. În mod special în engleză. Multe hit-uri ale americanilor au în cuvintele lor : God, Love, Hallelujah şi lista continuă. Americanilor nu le e ruşine să cânte despre Dumnezeu, nu le e ruşine să afirme că sunt creştini. Da, mulţi dintre ei sunt imorali. Da, mulţi dintre ei duc o viaţă imorală. Dar…asta fac şi românii. Numai că la români nu am auzit într-un hit cuvântul Dumnezeu sau Aleluia. Nu, nu. La noi românii, într-un hit mai degrabă auzim cuvinte obsecene, uneori necenzurate. Asta să spună adevărul despre noi?
Acum dacă ne uităm retrospectiv, observăm că noi românii totdeauna am promovat vulgaritatea, limbajul murdar şi multe altele. Nu zic că americanii nu fac asta, ba chiar poate de la ei a pornit aceasta, dar cel puţin pot să mă bucur când mai aud melodii pe care să le ascult liniştită.
Carrie Underwood, Celine Dion, Rascal Flatts, Beyonce, Brandon Heath, Il Divo…toţi cântă despre Dumnezeu. Până şi cel mai cunoscut cântec al Americii cântat de mii şi mii de oameni spune: ”God bless America”, pe bancnota lor scrie mare ”In God we trust”.
Aş da exemple şi de la noi dar…nu-mi vine în minte nici unul acum. Sunt curioasă… ne este ruşine să afirmăm că noi credem cu adevărat în Dumnezeu? Ne ascundem de asta? Nu spun că nu sunt patriotă, spun că ne merităm ţara, conducătorul şi haosul organizat. Căutăm soluţii peste tot: politică, societate, economie…am ajuns să alergăm disperaţi după tot ceea ce promite rezolvarea problemelor. Ei bine, în graba noastră am uitat de cineva. De Dumnezeu. Şi asta doare.

imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

18 Comments

 • De ce americanii-s diferiţi de români? - Ziarul toateBlogurile.ro

  oct. 10, 2010

  Reply

  [...] De ce americanii-s diferiţi de români? Mon Oct 11, 2010 2:14 am Ascult multă muzică străină. În mod special în engleză. Multe hit-uri ale americanilor au în cuvintele lor : God, Love, Hallelujah şi lista continuă. Americanilor nu le e ruşine să cânte despre Dumnezeu, nu le e ruşine să afirme că sunt creştini. Da, mulţi dintre ei sunt imorali. Da, mulţi dintre ei duc o viaţă [...] [...]

 • avatar image

  IamwhatIam

  oct. 10, 2010

  Reply

  Ai dreptate, americanii fac tot ce ai zis tu mai sus, dar stiai ca o foarte mare parte(nu vreau sa dau un procent exact ca nu stiu) nu cred in Dumnezeu? Nu cred ca americanii sunt un exemplu bun de dat.

  • avatar image

   capshunik

   oct. 11, 2010

   Reply

   Si la noi crezi ca nu exista atei? Personal, cunosc vreo zece. Mi se pare mult... Fiecare padure are uscaturile ei. Stii cati americani cred in Dumnezeu? Multi:)

   • avatar image

    IamwhatIam

    oct. 11, 2010

    Reply

    Trist. Ai vazut vreodata Zeitgeist? Uita-te sa vezi cum sunt americanii.:-|

   • avatar image

    Ignorance is bliss

    nov. 03, 2010

    Reply

    "Personal, cunosc vreo zece. Mi se pare mult…" Crezi ca cunosti prea multi sau exista prea multi atei?

    • avatar image

     capshunik

     nov. 03, 2010

     Reply

     Exista prea multi atei:)

 • avatar image

  fetita junglei13

  oct. 11, 2010

  Reply

  Eu zic ca n-am uitat doar de Dumnezeu,in graba noastra,ci si de noi,din pacate.

 • avatar image

  gabi

  oct. 11, 2010

  Reply

  God bless Romania!!!!!!( facand o paranteza mai prin toate filmele americane cand un omu cu un statut mai mare in societate tine un discurs si-l incheie cu "God bless America" si ne mai intrebam de ce ei is asa de inaintati la toate nivelele, si mai este o faza tare rugaciunea de la masa chiar si in cele mai ciudate situatii si numai sa auzi rugaciunele lor:uni se roaga pt masina, pt locu de munca dar se roaga) GOD BLESS ROMANIA

 • avatar image

  Doru D. ILIOI-Denver,Colorado

  oct. 11, 2010

  Reply

  Good point,Alina!God bless you!!!

 • avatar image

  klaudia

  oct. 11, 2010

  Reply

  Ma bucur sa vad ca ai postat pe blog melodia care ti-am trimis-o (The Canadian Tenors). Ai mare dreptate in ce ai spus. Din pacate asa e...

 • avatar image

  dan_cj

  oct. 11, 2010

  Reply

  EU zic sa nu criticam acest inceput al unei mari teme ce poate fi mult dezbatuta, este o parere incipienta si care sunt convins ca peste un an va fi mult mai copmlexa si privita altfel:) Felicitari pentru bazele discutiei, sunt puse bine, insa mai este mult de lucru pana la constructia finala. Sugestie: viziteaza SUA cand ai ocazia si apoi...continua tema - poti merge cu un work&travel:)o sa constati ca acolo si ipocrizia e mult mai mare ca si la noi.

  • avatar image

   capshunik

   oct. 11, 2010

   Reply

   Dan, am acolo 4 frati si doua surori. Si uneori parintii:)

   • avatar image

    Dan_cj

    oct. 14, 2010

    Reply

    Ok,deci cunosti situaţia,si a lor si a noastră.Nu vreau sa apar tarisoara asta noastră amarata dar nici nu i pot ridica pe ei in slavi..dacă noi suntem comunişti incuiati, ei sunt capitalisti salbatici,deci...suntem opusi dar ne asemanam:))

 • avatar image

  Dorel-Petru Girigan

  oct. 12, 2010

  Reply

  Da. Aşa e. Căutăm numai pe orizontală... Când nu mai avem deloc resurse, ne mai gândim şi la sprijinul, Cel mai Mare, de pe verticală...

 • avatar image

  Benny

  oct. 14, 2010

  Reply

  Pot sa propun si eu o piesa?:) http://www.youtube.com/watch?v=Gu9-5SS8V8M Astept si o parere:D

  • avatar image

   capshunik

   oct. 16, 2010

   Reply

   Am ascultat-o. Frumoasa. Mi-a placut:D

 • avatar image

  Sorin

  oct. 16, 2010

  Reply

  Si cu sunt ei mai buni daca il mentioneaza pe Dumnezeu in melodiile lor, si au slogane pro crestine, daca viata lor nu e schimbata, cu ce ii ajuta asta? Eu cred ca datorita acestei dualitati, provoaca confuzie oamenilor care vazandu-i, isi pun intrebari cu privire la Dumnezeu. Si daca ar fi sa luam in calcul si proportiile(America 300mil. locuitori iar Romania 16mil.) cred ca si ei ar iesi in minus. Uita-te la America, la ce promoveaza ei, si frecventa cu care o promoveaza(Hollywood, Guvernul etc.) Ideea ca nu trebuie sa ne fie rusine cu Dumnezeu e foarte buna, de fapt asa ar trebuie sa fie in mod normal! Dar nu mai pare foarte ok cand ii pui pe americani in comparatie cu noi.

 • avatar image

  JDoe

  oct. 20, 2010

  Reply

  Nu, noi nu credem in Dumnezeu, la modu` in care cred americanii, si nu doar ei. Noi credem in Dumnezeu la modu` ca " sa castig si eu la loto", hai sa fie de-o coliva, hai sa-mi ajute Dumnezeu sa treaca bacu fi-meo cu bine. Cam despre asta e vorba. La noi e o credinta pe moment, cand avem nevoie de Dumnezeu il chemam, cand nu, nu prea exista in vietile noastre.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.